Cum să aleg un cablu micro USB pentru dispozitivul meu? (Android, Htc Droid Incredibil, Baterie, Încărcare)

keithjgrant a intrebat.

Ștecherul arată cu siguranță ca orice veche mufă micro USB. Va funcționa un alt cablu (cum ar fi cel de la camera mea digitală) pentru a încărca bateria sau am nevoie de unul special conceput pentru telefonul meu (incredibil)

Comentarii

 • Mi-am luat libertatea de a edita titlul, pentru a face căutarea independentă de dispozitiv, în timp ce soluția mea folosește în mod specific dispozitivul dvs. ca exemplu. Mulțumiri.  > Por beeshyams.
5 răspunsuri
keyboardsurfer

Orice cablu Micro USB care are capacitatea de a vă încărca telefonul face exact asta.

Am găsit un link pe USB powering. Sursa este din 2005 dar problema rămâne aceeași.

Unele cabluri vă încarcă dispozitivul datorită unui flux de energie suficient prin cablu, în timp ce altele nu.

Comentarii

 • Asta nu răspunde la întrebare, tu doar spui că dacă o face atunci o face. Orice bucată de cablu care are capacitatea de a vă încărca telefonul face exact acest lucru. Nu am cunoștință de nicio coardă care să aibă această capacitate, dar dacă ar avea această capacitate, atunci ar avea această capacitate. Profund, da, știu. Nu toate cablurile sunt capabile să încarce un telefon. –  > Por Matt.
 • Este adevărat, dar ar trebui să te uiți în descrierea cablului dacă acesta este capabil să încarce sau nu, deoarece telefonul tău are deja contactele de încărcare integrate în mufa USB. –  > Por keyboardsurfer.
 • Am folosit trei cabluri diferite care au venit cu alte dispozitive și toate au funcționat foarte bine. Dar da, nu toate cablurile vor fi complet cablate pentru a suporta fluxul de energie/încărcare. –  > Por BBlake.
beeshyams

Editați: Dovada teoriei este în testarea ei, așa că rezultatele sunt chiar în partea de sus pentru a încuraja luarea unei decizii în cunoștință de cauză în timp ce cumpărați cabluri de încărcare USB.

În ultima vreme, am observat că dispozitivul meu Huawei Honor 6 se încărca mai lent și am decis să înlocuiesc cablul de încărcare USB. Am cumpărat aceste cabluri Tronsmart la un preț comparabil cu cel al cablurilor de buget. Acestea au o grosime de 20 AWG pentru încărcare (oferă cea mai bună încărcare) 28 AWG pentru date (grosimea mai mică nu afectează viteza de transfer de date). Imaginea de mai jos din produs

Performanță: Am două dispozitive Samsung Note 2 și Huawei Honor 6, ambele cu încărcătoare și cabluri OEM (vechi de aproape un an). Curentul de încărcare măsurat cu ajutorul cablurilor OEM și al cablurilor Tronsmart este foarte încurajator

 • Samsung Note 2 cu cablu OEM – 1100 mA, , cu cablu Tronsmart – 1900 mA
 • Huawei Honor 6 cu cablu OEM – 550 mA, , cu cablu Tronsmart – 1750 mA

Atenție: Vă rugăm să vă asigurați că nu ajungeți să cumpărați CCA (cabluri din aluminiu placat cu cupru) în loc de cabluri din cupru. Primele sunt relativ fragile și au o conductivitate mai mică în comparație cu conductorii din cupru


Standarde

 • Standard USB 3.0 în stabilește standarde de 10 W: 5 V, 2 A pentru smartphone-uri și tablete
 • Încărcarea bateriei Revizuirea 1.2 stabilește ” standard pentru stabilirea modului corect de încărcare a unei baterii de la un port USB
 • Ecartament american al cablurilor (AWG) este o referință pentru grosimea cablurilor. În acest sistem, numerele mai mari indică fire mai subțiri. Specificația USB de mai sus face referire la numere AWG de 20, 22, 24, 26 și 28,

Aceste standarde au rolul de a asigura că se poate utiliza un cablu adecvat Tensiune și curent sunt disponibile pentru dispozitivul care se încarcă, iar selecția de cablul USB potrivit se bazează pe acestea pentru a furniza cantitatea potrivită de energie pentru încărcare.


Acest lucru este valabil pentru toate telefoanele Android – dispozitivul lui OP este luat ca exemplu (a se vedea notele de la sfârșit).

Toate cablurile USB sunt NU sunt la fel când vine vorba de încărcare

Selectarea cablurilor USB depinde de:

 • Dispozitivul pe care este destinat să îl încarce
 • Lungimea cablului
 • Grosimea cablului în AWG ( în exterior, pot părea la fel, dar ceea ce contează este grosimea conductorului electric în interior). Cablurile USB de marcă standard sunt marcate cu indicarea grosimii, de exemplu,

  28AWG/2C and 24AWG/2C sau 28AWG/1P + 24AWG/2C

Aceasta înseamnă

Primul cod este în mod normal specificația perechii de semnal de date, care este în mod normal de 28AWG. „2C” înseamnă 2 conductori, iar „1P” sau „1Pr” înseamnă 1 pereche. „2C” și „1P” sunt practic identice.

important este al doilea cod, care reprezintă specificația perechii de distribuție a energiei electrice (relevantă pentru soluția de aici)

Înainte de a intra în detalii despre cum să selectăm în funcție de acești factori, o scurtă recapitulare a electrificării de bază ar fi de ajutor:

Ohm's Law Current = Voltage divided by Resistance

Resistance = Length of cable divided by Area of cable (ignoring resistivity)

Power = Voltage multiplied by Current

Ce înseamnă aceste ecuații?

Capacitatea de transport a curentului depinde de rezistență, pentru aceeași Tensiune.

Rezistența este invers proporțională cu suprafața firului ( Mai puțină suprafață = fir mai subțire = mai multă rezistență = mai puțin curent )

Rezistența este direct proporțională cu lungimea (Un cablu mai lung = Mai multă rezistență și invers )

Prin urmare, puterea, la rândul ei, depinde de lungimea și grosimea cablului (care afectează rezistența) și de Tensiune

Pe scurt, citând din Rezistența cablului USB: De ce se poate ca telefonul/tableta dumneavoastră să se încarce lent

dacă aveți de gând să înlocuiți cablul cu un cablu aftermarket, cel mai bine ar fi să vedeți dacă puteți găsi un cablu cu cei mai groși conductori posibili pentru putere. Dacă acest lucru nu este posibil, rămâneți la lungimi scurte (până la foarte scurte), deoarece acest lucru funcționează întotdeauna.

Puterea (tensiunea înmulțită cu curentul), grosimea, lungimile scurte sunt calitative și trebuie să fie în cifre pentru a alege cablul potrivit. Pentru aceasta trebuie să știți, în primul rând, Putere- Se referă la valoarea nominală a încărcătorului dispozitivului dumneavoastră . Dispozitivul dvs. după cum s-a menționat este „incredibil” și Încărcător pentru HTC Droid Incredible arată că acesta este evaluat pentru 1A

În continuare, este Tensiune- Pentru un ieșire de 5 V, , specificația USB cere ca tensiunea să rămână în limita a 5% (adică o cădere de tensiune acceptabilă de 0,25V). Unii vânzători oferă o tensiune nominală ușor mai mare

…. unii furnizori și-au dat seama de această problemă (a căderii de tensiune ) și au decis să împingă tensiunea de ieșire până la 5,1V sau 5,2V, ceea ce se încadrează în continuare în specificațiile USB, dar permite o cădere de tensiune suplimentară de 0,1-0,2V. Aceasta este o caracteristică potențial plăcută, deoarece înseamnă că cerințele privind cablurile sunt ușor relaxate (adică poate chiar și o cădere de tensiune de 0,7v este tolerabilă).

Alegerea cablului potrivit

Cunoașteți Puterea și Tensiunea , singurul lucru rămas este să știți care este grosimea și lungimea cablului USB. Pentru aceasta, consultați tabelele (alegeți sub valoarea nominală a curentului din tabel Cu rezistență de contact, , care este viața reală, fără rezistență de contact este pentru a da efectul cablului singur) și căutați combinațiile maxime de lungime / grosime a cablului prin alegerea culorii „non-roșu” (verde sau galben) care vă spun că puteți alege în siguranță, așa cum este indicat de săgeți:

 • cablu de 24 AWG cu o lungime de până la 2 metri
 • cablu 26 AWG cu o lungime de până la 1 metru

Căutați pe Google specificațiile acestui cablu (în mod normal, cablurile sunt vândute în mod obișnuit ca fiind 24/28 AWG, caz în care selectați o lungime maximă de 1 metru) și cumpărați-le de la un vânzător de renume. Gata!

Note

 1. Puteți calcula singur căderea de tensiune folosind legea lui Ohm. Tabelele sunt pentru comoditate. Indicații utile privind utilizarea tabelelor :

  • Dacă nu este disponibilă valoarea nominală exactă a încărcătorului dvs., de exemplu 1,35 A, selectați următoarea valoare nominală mai mare sau calculați-o cu ajutorul legii lui Ohm.
  • Verde din tabel indică faptul că valorile sunt conforme cu standardul USB.
  • Galbenă În timp ce valorile din zona galbenă nu vor fi strict conforme cu căderea maximă de -0,25 V pentru USB, ele pot fi totuși suficiente pentru o încărcare completă, deoarece multe dispozitive pot accepta o pierdere de tensiune ceva mai mare fără a afecta încărcarea.
  • Roșu Neconform cu standardele. Nu utilizați
  • Pentru o valoare nominală a curentului mai mică, de până la 1,5 A, selectarea lungimilor zonei galbene poate fi suficientă pentru o încărcare completă, deoarece multe dispozitive pot accepta o pierdere de tensiune ceva mai mare fără a afecta încărcarea. Pentru curenți mai mari (mai mult de 1,5 A), trebuie să fiți mai conservator, deci ar trebui să alegeți spre verde.
 2. Pentru utilizatorii de tablete: trebuie să alegeți doar ceea ce se încadrează în zona „verde”, deoarece sensibilitatea la căderea de tensiune este mai mare. Vedeți următorul exemplu Încărcarea Google Nexus 7

 3. Nu sunt afiliat în niciun fel cu sursa și o consider credibilă, având în vedere logica detaliată prezentată și se raportează bine cu alte surse care recomandă cabluri scurte, fără o justificare adecvată. Este o lectură educativă pentru cei înclinați să intre în detalii tehnice

Comentarii

 • Un răspuns foarte bine informat, +1, sper că persoana care a pus întrebarea poate înțelege totul.  > Por Matt07211.
 • În imagine scrie căderea de tensiune la 1000mA and 2000mA ce este? cum ai citit asta? ai decupat imaginea pentru tabelul cu 2000mA? Vreau să spun că încărcătorul meu spune 1500mA, așa că presupun că pot obține o zonă verde la 2 metri pentru tableta mea?  > Por Juan Carlos Oropeza.
 • 1. Îmi pare rău, a fost o problemă de tăiere și lipire. Tabelele sunt legate în răspuns și din nou aici pentru sursa 2. După cum se arată în răspuns, dacă valoarea nominală nu este inclusă în tabele, puteți fie să vă calculați singuri folosind legea lui Ohm, fie să selectați următoarea valoare nominală mai mare din tabele, care este de 2000mA.  > Por beeshyams.
 • Eu folosesc cabluri de 2 metri pentru cele trei dispozitive ale mele, toate cu o putere nominală de 5V 2A și funcționează bine (două dintre ele sunt capabile de încărcare rapidă și nici cu ele nu sunt probleme) – -.  > Por beeshyams.
Matt

Răspunsul meu non-tehnic este nu. Am un adaptor de curent alternativ microUSB pentru un set de căști bluetooth care îmi încarcă foarte bine căștile, dar nu îmi încarcă telefonul din anumite motive. De asemenea, am un cablu miniUSB retractabil cu care mă conectez la computer și este în regulă pentru date, dar nici acesta nu reușește să-mi încarce telefonul.

Comentarii

 • Aceasta nu este o problemă cu cablul, ci cu sursa de alimentare. Anumite surse de alimentare (porturi USB sau lămpile de perete) nu furnizează suficientă energie pentru anumite dispozitive. –  > Por Aaron Lee.
 • Nu, este o problemă cu cablul. Cunosc diferența dintre porturile USB alimentate și cele nealimentate, iar cele în cauză erau toate alimentate și funcționau bine pentru a-mi încărca telefonul prin cablul de serie care a venit cu telefonul meu. Sunt destul de sigur că a fost cablul retractabil slim care a dat greș, deoarece l-am încercat pe 3 calculatoare diferite. Date” da; alimentare, nu. De asemenea, comentariul dvs. nu ia în considerare încărcătorul de curent alternativ pe care l-am menționat. –  > Por Matt.
Aoi Karasu

Aș zice că depinde de cablu, dar ai șanse destul de mari să ai telefonul încărcat.

Eu am testat HTC Hero cu 3 tipuri de cablu USB (universal, cumpărat cu hdd-ul de buzunar și cumpărat cu dvd-drive-ul), 2 tipuri de încărcător GPS și un tip de încărcător auto GPS. Toate au funcționat bine. 🙂

Rob H

Dacă mai contează, am cumpărat un cablu generic MicroUSB de pe Amazon pentru vreo 2 dolari, care era anunțat ca fiind pentru utilizatorii de BlackBerry, și funcționează foarte bine pe Incredible-ul meu. Îl folosesc ca încărcător la birou.