Cum să dezinstalați o aplicație de sistem utilizând comanda adb uninstall (NU eliminați prin rm sau în orice alt mod) (Android, Adb, Twrp, Dezinstalare, Miui, Supersu)

Emil a intrebat.
a intrebat.

Trebuie să menționez acest lucru pentru a evita posibile confuzii, această întrebare este nu duplicat. Această întrebare este specifică pentru utilizarea adb pentru a dezinstala un pachet. Există mai multe întrebări similare, dar toate sunt diferite de aceasta, deoarece se concentrează pe eliminarea unei aplicații prin orice mijloace.

Vă rugăm să nu oferiți răspunsuri folosind comanda „rm” pentru a șterge fișierele pachetului. De asemenea, răspunsuri legate de nume de pachete malformate, sau reveniri de cărămidă la sfârșit. Cred că sunt destul de bine acoperite în toate celelalte întrebări.

Am avut pm uninstall funcționalitate, dar după actualizarea ROM-ului. Unele lucruri nu se mai dezinstalează. De exemplu, următoarele două aplicații de sistem (pe care le-am eliminat sub ROM-ul anterior, îmbunătățind semnificativ performanța generală):
/system/priv-app/SecurityCenter/SecurityCenter.apk=com.miui.securitycenter
/system/app/Updater/Updater.apk=com.android.updater

Acum primesc o eroare când încerc să pm le dezinstalez: Eșec [DELETE_FAILED_INTERNAL_ERROR]

Dar alte sistem aplicații de sistem (care nu se dezinstalează prin interfața android obișnuită) se dezinstalează prin intermediul pm uninstall comandă. Exemplu:
/system/priv-app/Browser/Browser.apk=com.android.browser

Așadar, ambele sunt aplicații de sistem, care ar putea fi diferența dintre ele?

Pentru referință, am făcut upgrade de la MIUI 8.1.6.0 la 8.5.3.0 și am reinstalat TWRP și SuperSU. Această întrebare nu este specifică ROM-ului meu, deoarece văd că și alte persoane se află în aceeași situație. Dar se pare că am un avantaj, fiind capabil să pot dezinstala unele aplicații de sistem. Și sunt dispus să contribui, pentru a găsi o soluție pentru toată lumea, pentru a dezinstala orice aplicație.

Am încercat: mount -o rw,remount /system
dar asta nu a rezolvat problema.

Vă rog să mă ajutați cu orice idee pe parcurs. Mulțumesc!


Update 1 – Confirmarea pașilor pentru a evita problemele intermitente
* Ați șters toate partițiile în TWRP
* Am instalat cel mai recent ROM (MIUI 8.5.3.0)
* M-am întors în TWRP, am șters doar /Data
* A restaurat /Data din versiunea salvată a ROM-ului care a venit cu dispozitivul (MIUI 8.1.6.0)
* Acum, după ce pornesc în sistemul de operare, ROM-ul apare ca fiind cel mai recent (MIUI 8.5.3.0) în setări

Acum sunt capabil să pm dezinstalez toate aplicațiile pe care le-am încercat. Chiar și cele mai rezistente: Google APP, Updater, Security.

Acest Frankenstein… err vreau să spun ROM hibrid funcționează bine până acum, și am eliminat deja multe pachete de sistem, făcând telefonul (Redmi 3S+) vizibil mai rapid. Dar aș dori totuși să identific ce a cauzat acest lucru pentru a face în Soluție generică. Deci, dacă nu este rupt, sunt dispus să o rup, astfel încât data viitoare când se va rupe vom ști ce o cauzează și cum să o rezolvăm.

Update 2
* Am șters toate partițiile și am restaurat toate partițiile din ROM-ul original.
* Restaurat la setările din fabrică (folosind TWRP).
* și după ce am pornit în ROM, am revenit la TWRP și am făcut o altă copie de rezervă
* Utilizând același scenariu ca în Actualizare 1 de mai sus, cu singura excepție de a folosi /Data de aici. pm uninstall does not funcționează.

Orice gânduri cu privire la diferențele dintre cele două partiții /Data pe care ar trebui să mă concentrez?

Comentarii

  • AFAIK pm uninstall nu poate fi utilizată cu aplicații de sistem. Deoarece nu este clar dacă doriți cu adevărat să dezinstalați sau pur și simplu să să ascundeți o aplicație (ați menționat pm disable), ați putea pm hide fi ceea ce căutați cu adevărat? –  > Por Izzy.
  • @Izzy Da, se poate. Asta spuneam mai sus, doar că am editat-o / făcut-o puțin mai clar. Vreau să pm uninstall dar ceea ce am vrut să spun a fost că, înainte de actualizare, am putut face ambele, dezinstalarea și dezactivarea pe aplicațiile de sistem, chiar am scris scripturi frumoase pentru a avea grijă de tot după actualizare. –  > Por Emil.
  • Am niciodată reușit cu pm uninstall pe aplicațiile de sistem. Dar am o bănuială: ROM-ul tău anterior este un build „engineering”? Presupun că funcționează cu un eng build (aka dev build). –  > Por iBug.
  • @iBug nu, de fapt ROM-ul anterior era cel cu care a venit acest telefon. Noul ROM este, de asemenea, o actualizare oficială de pe site-ul producătorului. –  > Por Emil.
  • @Firelord Setarea mea de optiomizare MIUI era deja dezactivată. device_owner.xml este absent. device_policies.xml are doar aceste linii: <?xml version=’1.0′ encoding=’utf-8′ standalone=’yes’ ?> <policies setup-complete=”true”> <active-password -stuff here- /> < </policies> –  > Por Emil.
2 răspunsuri
RigacciOrg

Am reușit să adaug cu succes -k și –user opțiunilor pm de exemplu:

pm uninstall -k --user 0 com.android.service

Comanda a fost emisă ca root, nu este nevoie să remontați /system ca rw. Android de pe telefon este 6.0, iar pachetul este o aplicație de sistem. Fără opțiunea suplimentară, primesc eroarea:

Failure [DELETE_FAILED_INTERNAL_ERROR]

Comentarii

  • Mulțumesc. Pentru oricine altcineva care citește, unele ghiduri au o singură liniuță în fața utilizatorului, ceea ce a cauzat eroarea pentru mine. –  > Por TrojanName.
Andrei Karcheuski

Funcționează și fără opțiunea -k (păstrează setările utilizatorului):

pm uninstall --user 0 com.android.service

și fără a deschide shell-ul adb:

adb uninstall --user 0 com.android.service

Comentarii

  • upgradat de la miui 10 la miui 11. dar pentru câteva sisteme/aplicații private aceste comenzi nu funcționează. de exemplu, pentru com.miui.calculator –  > Por srv_sud.