Cum să exportați marcajele din Chrome în Android? (Android, 4.4 Kitkat, Chrome Pentru Android)

RGR a intrebat.

Am nevoie să import marcaje de pe mobilul meu Chrome Android. Există vreo modalitate directă de a face acest lucru? Vă rugăm să nu sugerați să sincronizați contul Chrome în desktop și să faceți importul de acolo, drepturile mele de sincronizare au fost dezactivate de administrator în Chrome desktop.

Comentarii

  • În ce încercați să exportați marcajele? –  > Por Dan Hulme.
3 răspunsuri
Firelord

Dacă nu poți sincroniza din anumite motive, atunci opțiunea de a importa pentru a exporta de pe dispozitivul Android semnele de carte este destul de închisă, dacă dispozitivul nu este înrădăcinat.

Am auzit de backup ADB? Nu, nu în acest caz, deoarece Chrome pentru Android nu permite backup prin ADB.

Există vreo speranță? Da, dar numai pentru dispozitivele înrădăcinate.

Nu am înțeles prea bine din ce încercați să importați în sau din, marcajele, așa că am dat aici un caz de utilizare simplu, dar util pentru a face treaba. Să sperăm că ar trebui să facă treaba pentru tine.

Chrome pentru Android stochează marcajele în /data/data/com.android.chrome/app_chrome/Default/Bookmarks iar cele de rezervă în fișierul Bookmarks.bak din același director.

Chrome pe PC stochează marcajele în profilul dvs. de utilizator → .configgoogle-chrome. Consultați acest răspuns pentru locația specifică sistemului de operare.

Acum este un lucru evident de făcut. Pur și simplu schimbați fișierul Bookmarks între PC și dispozitiv sau de la un dispozitiv la altul. În timp ce faceți acest lucru, asigurați-vă că ștergeți fișierul Bookmarks.bak deoarece acest lucru poate cauza probleme. De asemenea, faceți o copie de rezervă a fișierului de marcaje la ambele capete, în cazul în care, apare o problemă.

Dacă copiați marcajele de pe PC pe Android, atunci noile marcaje vor fi disponibile în Chrome Menu → Bookmarks. În funcție de faptul că ați avut acele marcaje pe PC în categoria Desktop sau Altele, este posibil să vedeți aceeași categorie pe dispozitiv.

Dacă marcajele din Chrome pentru Android sunt restaurate în PC, atunci acestea vor apărea în Chrome Menu → Bookmarks → Mobile Bookmarks.

De asemenea, puteți fuziona marcajele, dar pentru aceasta ar fi nevoie de o mică editare în fișierul de marcaje. Fișierul este un fișier text, iar conținutul este ușor de înțeles, așa că nu ar trebui să aveți nicio problemă în editarea acestui fișier.

Igor K

Instrumentul de import al marcajelor Google ajută în cazurile în care trebuie să faceți o copie de rezervă a marcajelor Chrome Android.

Este simplu de utilizat, iar fișierul generat poate fi transferat cu ușurință de pe telefon/tabletă.

AlbertoP64

Google oferă descărcarea datelor dvs. de la produsele Google pe care le utilizați. Dacă datele de la Chrome au fost sincronizate, ați putea descărca de la aici.

Comentarii

  • Am obținut o arhivă cu o mulțime de fișiere, toate conținând între una și 600 de repetări ale șirului de caractere "Encrypted": "Your data is encrypted and cannot be exported.". –  > Por Daniel Saner.
  • @DanielSaner Acest lucru este ciudat și nu reflectă experiența mea anterioară cu acest lucru. Poate că arhiva (o arhivă zip presupun) este acum criptată global cu o parolă pe care numai tu o poți avea? Poate că ești înscris în programul lor de protecție avansată care necesită un token fizic? Pe lângă asta, în afară de orice setări de securitate schimbate pe Google sau, lucruri pe care ei le-ar fi schimbat în ultima vreme, sau un bug în ultima vreme, nu știu, ai putea încerca să ajungi la ei întrebând direct la suportul Google. –  > Por AlbertoP64.