Cum să instalați orice aplicație ca aplicație paralelă în OnePlus 6? (Android, Oxygenos, Aplicații Paralele)

Firelord a intrebat.

OxygenOS în unele dispozitive OnePlus le permite utilizatorilor săi să creeze o clonă a unei aplicații existente utilizând o funcție numită „Parallel apps” (Aplicații paralele) în cadrul aplicației Settings (Setări). Problema, însă, este că doar o mână de aplicații sunt listate ca fiind „eligibile” pentru a fi rulate în paralel. Drept urmare, utilizatorul trebuie să recurgă la aplicații terțe pentru a rula în paralel o aplicație la alegere. Pentru a exemplifica aici, „Firefox pentru Android” nu poate fi instalat ca aplicație paralelă!

Caut o soluție de rezolvare pentru această limită superficială de a rula doar aplicațiile eligibile ca aplicații în paralel.

Notă: Folosesc un OnePlus 6 care rulează OxygenOS 10.3.2 (Android 10) cu Magisk și Riru.

1 răspunsuri
Firelord

Soluția este destul de simplă. Configurați și emiteți această comandă:

adb shell pm install --user UID PKG

unde:

 • UID: UID-ul uid al utilizatorului „Parallel apps”. Pentru a obține UID-ul, ar trebui să creați mai întâi utilizatorul. Găsiți Parallel apps în pagina dvs. Settings (Setări) activați oricare dintre aplicațiile eligibile (deoarece astfel se va crea utilizatorul în fundal), apoi dezactivați aplicația pe care tocmai ați activat-o.

  În mod normal, UID-ul ar putea fi 999, dar OnePlus poate schimba UID-ul în viitor. Așadar, pentru a vă asigura de UID-ul utilizatorului aplicațiilor paralele, rulați comanda:

  adb shell pm list users    
  adb shell cmd user list   # alternative command
  

  Exemplu de ieșire:

  Users:
    UserInfo{0:Owner :13} running
    UserInfo{<b>999</b>:Parallel Apps:4000030} running
  

  Șirul numeric înainte de „:Parallel Apps” este UID-ul acelui utilizator.

 • PKG: pachetul/aplicația pe care încercați să o instalați

Iată că aveți o aplicație care rulează sub Parallel Apps.

Sfat: puteți instala orice aplicație, indiferent dacă aplicația este instalată sub utilizatorul principal sau nu. De asemenea, puteți instala un client terț pentru Play Store sau o aplicație de piață cu totul diferită pentru a instala/elimina aplicații din Parallel apps utilizator în mod convenabil. Consultați acest fir de discuție XDA pentru mai multe detalii.

Probleme:

 • Setarea „Parallel apps” (Aplicații paralele) din aplicația Settings (Setări) nu ar fi listat aceste aplicații.
 • Dacă aplicația paralelă este într-adevăr o clonă/duplicat a unei aplicații care rulează sub utilizatorul principal, atunci eliminarea aplicației utilizatorului principal ar elimina automat și aplicația paralelă încărcată în mod lateral. Astfel, dacă Firefox este instalat atât ca aplicație principală, cât și ca aplicație paralelă și se întâmplă să eliminați aplicația Firefox principală, și cealaltă va fi eliminată.
 • Utilizatorul beeshyams a menționat că Funcția de backup/restaurare TWRP se întrerupe dacă există utilizatorul „Parallel Apps”.