Cum să intrați prin ssh într-un dispozitiv Android neînrădăcinat folosind sshdroid de pe un computer Linux (Android, Ssh)

user121392 a intrebat.

Nu reușesc să intru prin ssh în dispozitivul meu Android. Nu am înrădăcinat dispozitivul și nici nu prea vreau să o fac. Am încercat să mă conectez la el prin intermediul terminalului folosind următoarea comandă:

ssh [email protected]:port-number

eroarea pe care am primit-o a fost:

numele sau serviciul nu este cunoscut

Cum pot să o rezolv?

Comentarii

 • În primul rând, dacă nu ați înrădăcinat dispozitivul, este evident că nu vă puteți conecta ca root. În al doilea rând, ați configurat și ați pornit serviciul SSH pe dispozitivul dvs. Android? Ați verificat dacă adresa IP și numărul de port se potrivesc? –  > Por Izzy.
 • @Izzy M-am gândit la asta. Atunci cum pot verifica numele meu de utilizator în dispozitivul meu Android? Folosesc sshdroid și acesta pornește un server ssh pentru mine. Nu sunt sigur cum să verific asta. –  > Por user121392.
 • executați id, id-ul dvs. de utilizator obișnuit ar fi ceva de genul uid=10061 [u0_a61] –  > Por moonbutt74.
 • Acest răspuns afirmă că trebuie să utilizați ssh <user>@<ip> -p <port> în loc de „sintaxa două puncte”. Apoi, puteți defini un port (implicit: 2222) și o parolă în „options” din SSHDroid. Pentru a vă conecta, conform capturilor de ecran de pe pagina playstore a aplicației, puteți utiliza orice nume de utilizator cu parola respectivă. Astfel, de ex. ssh [email protected]<android-ip> -p 2222 ar trebui să facă treaba. –  > Por Izzy.
 • PS: Nu este nevoie să adăugați „rezolvat” la titlu (ceea ce se face pe un forum de obicei). Pe site-urile SE, se folosește în schimb „semnul de bifă” – vă mulțumim că ați bifat asta 🙂 –  > Por Izzy.
1 răspunsuri
Izzy

Rezumând din comentarii

 1. În acest răspuns se precizează că trebuie folosit ssh <user>@<ip> -p <port> în loc de „sintaxa două puncte”
 2. În SSHDroid, mergeți la „Opțiuni” și bifați/definiți portul (implicit: 2222) și parola care urmează să fie folosite
 3. Conform capturilor de ecran de pe pagina de playstore a aplicației, dacă nu folosiți modul root, puteți folosi orice nume de utilizator pentru a vă conecta. Astfel, dacă ați urmat pașii de mai sus, acum ar trebui să funcționeze (desigur, cu <android-ip> înlocuit cu adresa IP reală a dispozitivului Android):

  ssh [email protected]<android-ip> -p 2222
  

Tags: