Cum se instalează cyanogenmod pe un Galaxy Tab 3 (7.0)? (Android, Cyanogenmod, Samsung Galaxy Tab 3 7)

sbi a intrebat.

De Crăciun am primit un Galaxy Tab 3 (7in, SM-T110) pentru ca cei mici să se joace cu el. Vreau să îl securizez cât mai mult posibil, astfel încât să nu poată cumpăra din greșeală lucruri sau să fie urmăriți sau altceva. Așa că m-am gândit să instalez Cyanogenmod.

Cu toate acestea, dispozitivul nu este susținut oficial. Din câte am înțeles, pot totuși să instalez Cyanogenmod pe dispozitiv, doar că este puțin mai complicat. Evident, este posibil, pentru că există „tutoriale” despre cum se face acest lucru de către persoane care au reușit să facă acest lucru. Fără să fi făcut niciodată așa ceva, totuși. M-am pierdut destul de repede printre instrucțiunile despre rooting, folosirea ODIN, CWM, TWRP, ROM manageri ROM și altele. Suspin.

Așadar, ce trebuie să fac pentru a instala Cyanogenmod? Presupun că trebuie să fac root pe dispozitiv? Am nevoie de un ROM manager? Sau este recomandabil? Pentru ce am nevoie de ODIN? Am nevoie de ODIN? Ceea ce am nevoie este 1) o explicație amănunțită a ceea ce înseamnă toate aceste cuvinte în vogă și la ce sunt bune și 2) un ghid pas cu pas pentru manechine care să explice cum să le punem împreună.

Notă: Am văzut acest răspuns (care presupune ca dispozitivul să fie suportat) și acest răspuns (care presupune prea multe cunoștințe).

2 răspunsuri
Ryan Conrad

Dacă dispozitivul nu este suportat oficial, este posibil să puteți găsi un build neoficial pentru dispozitiv. Dacă o găsiți, atunci primul răspuns la care ați făcut legătura reprezintă instrucțiunile dumneavoastră, deoarece instalarea CM pe orice dispozitiv necesită practic aceiași pași.

Dacă nu există nici măcar un build neoficial, atunci nu vă recomand să instalați niciun build de CM pe dispozitivul dvs. Tot ce veți face probabil este să „soft brick” dispozitivul. ROM-urile trebuie să fie construite special pentru hardware, iar hardware-ul poate fi diferit chiar și între variantele aceluiași dispozitiv. Cum ar fi o versiune T-mobile față de o versiune AT&T.

Înrădăcinarea dispozitivului nu vă va duce mai aproape de instalarea cyanogenmod. Veți avea nevoie de un custom recovery. ODIN este de obicei folosit pentru a instala ROM-uri bazate pe Samsung, așa că nu ar trebui să aveți nevoie să folosiți ODIN. Dar, acest lucru depinde cu adevărat de faptul dacă ați găsit un build neoficial al CyanogenMod pentru SM-T110. În lipsa acesteia, singura ta opțiune este să construiești singur un build neoficial, care necesită multe cunoștințe despre cum funcționează Linux, Android și sistemele de construire etc.

Pe forumurile Cyanogenmod există o cerere de adăugare a suportului pentru acest dispozitiv.

Comentarii

  • Vă mulțumim! Ar acest calificat ca fiind un link către o „construcție neoficială”? –  > Por sbi.
  • Se pare că este pentru SM-210, care probabil nu va funcționa pentru SM-110. –  > Por Ryan Conrad.
  • Mulțumesc. Legătura duce la o pagină care enumeră, de asemenea 110. Cu toate acestea, problema mea este că, în timp ce sunt capabil să găsesc fragmente care ar putea fi necesare pentru a face acest lucru, îmi lipsește o imagine de ansamblu a modului în care toate acestea se potrivesc împreună. –  > Por sbi.
  • Deci, link-ul pe care l-ai trimis pentru 110 este pentru ClockworkMod, care este recovery-ul personalizat. Acesta ar fi „pasul 1” din ceea ce ai nevoie. Acesta este este o sursă mai bună, dar, doar la o privire rapidă, nu văd nici măcar un build CM neoficial pentru dispozitivul tău. –  > Por Ryan Conrad.
Priyaranjan

Instalarea Cyanogen Mod înseamnă că instalați un ROM care este bulit pe Cyanogen. deci, practic, instalarea oricărui ROM (Cyanogen construit) vă va oferi Cynaogen pe telefon.

Instalarea acestor ROM-uri necesită următorii pași:

1.Trebuie să ROOT telefonul/tab-ul dvs. (Atenție: ROOT anulează garanția)

2.Instalați recovery (Samsung are încorporat) (Atenție:Soft brick în cazul în care nu urmați pașii corespunzători) Urmați linkul pentru root și recovery : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2437219

3.Instalează ROM-ul folosind recovery Poți găsi varii ROM-uri și informații legate de dezvoltare pe forumul XDA. Vizitați linkul pentru Galaxy Tab 3:http://forum.xda-developers.com/galaxy-tab-3/development-7

Comentarii

  • Nu aveți nevoie de root pentru a instala cyanogenmod. aveți nevoie de un custom recovery, pe care îl puteți flash dacă aveți un bootloader deblocat. Un bootloader deblocat nu este același lucru cu root. De obicei, pentru a trece de bootloaderul deblocat se folosește un exploit și, de obicei, același exploit este folosit pentru a face root pe dispozitiv, dar nu sunt același lucru. –  > Por Ryan Conrad.