Cyanogenmod reduce durata de viață a bateriei? (Android, Cyanogenmod, Durata De Viață A Bateriei)

Akas Antony a intrebat.
a intrebat.

Galaxy mini al meu funcționa cu GB 2.3.6. Recent, mi-am înrădăcinat telefonul și am instalat CM 7.2. Acum se pare că bateria mea se golește mai repede decât înainte. Din câte am auzit, CM crește performanța, oferind în același timp o durată de viață mai bună a bateriei. Deci, este cazul meu o excepție? Poate cineva să sugereze metode pentru a crește durata de viață a bateriei după instalarea Cyanogenmod?

Comentarii

  • possible duplicate of Ce pot face pentru a crește durata de viață a bateriei pe dispozitivul meu Android? –  > Por Chahk.
  • Cu siguranță se întâmplă pe unele dispozitive. –  > Por RomanSt.
5 răspunsuri
Awad Maharoof

Mă pot gândi la două motive pentru care un CM ROM ar putea reduce durata de viață a bateriei:

  1. Guvernatorul CPU: Guvernatorul cpu controlează frecvența CPU în funcție de cerințe. Este posibil ca ROM-ul dvs. să folosească un guvernator care favorizează performanța în detrimentul duratei de viață a bateriei. Selectarea unui guvernator care realizează un bun echilibru între performanță & durata de viață a bateriei ar putea să vă ajute. Puteți afla mai multe despre guvernatorii de CPU aici
  2. Calibrarea bateriei: Starea bateriei este stocată într-un fișier numit batterystats.bin. Este posibil ca telefonul dvs. să utilizeze același batterystats.bin care a fost livrat împreună cu rom-ul. Puteți utiliza o aplicație precum Battery Calibration pentru a regenera acest fișier cu statistici noi/precise.(o mit conform acestui)

Cyborgz

Depinde. da, depinde de setările dvs. (Luminozitate automată, interval de scanare Wifi, GPS, sincronizare automată activată) tipul de aplicații instalate (Widgets și rata mare de reîmprospătare automată a acestuia) și multe altele (kernel wakelock) etc.

Încercați doar să verificați ce consumă bateria dvs. folosind better battery stats (statistici mai bune ale bateriei). Din acest lucru puteți identifica ce anume cauzează descărcarea bateriei.

Mihai

Ca să-ți răspund la întrebare, dacă ai instalat cyanogen mod, fără aps noi doar rom-ul și folosești telefonul exact cum l-ai folosi cu rom-ul stock, da cyanogen mod va consuma mai multă baterie dar în același timp este mai ușor și mai rapid.
Deci, da, cyanogen mod consumă ceva mai multă baterie decât un rom stock, cel puțin din experiența mea cu cm.

Comentarii

  • Poți să dai vreo sursă pentru asta? Pe toate telefoanele mele, experiența mea a fost întotdeauna inversă: cu CM, acestea au fost/sunt mai fluide și bateria a durat mai mult (autonomia crescută cu 20% nu a fost o excepție). Nu poți generaliza ca atare: cu ce compari? Ceea ce insinuați este „orice alt ROM economisește mai mult decât CM — CM este cel mai rău consumator de baterie dintre toate ROM-urile disponibile”. Mie mi se pare de necrezut 🙂 –  > Por Izzy.
  • Îl comparam doar cu ROM-ul STOCK. Și așa cum a menționat Cyborgs, depinde de modul în care utilizați telefonul, dar dacă comparați EXACT același stock rom cu CM, aceeași utilizare și toate acestea veți obține o durată de viață a bateriei mai bună pe stoc decât cm. și de ce menționați chiar funcționarea lină dacă comparați durata de viață a bateriei. menționez la faptul că dacă vă referiți doar la baterie pe cm nu este atât de bună, dar obțineți o mulțime de alte lucruri bune. Iubesc CM și este singurul rom pe care îl folosesc și îl recomand, dar să recunoaștem că nu va avea niciodată aceeași baterie ca și rom-ul stock. –  > Por Mihai.
  • În primul rând: Menționez buna funcționare deoarece OP a cerut-o („crește performanța”). Și în al doilea rând: așa cum am scris, pe toate dispozitivele mele pe care am folosit CM, acesta a funcționat mai bine și durata de viață a bateriei a fost, de asemenea, mai bună. Dar am uitat că acest lucru nu a fost un generic întrebare, ci se referă la un dispozitiv specific pe care nu l-am deținut niciodată – deci și „ROM-ul tău de stoc” era unul specific (ROM-ul de stoc al acestui dispozitiv) – și a fost mai degrabă eu care am generalizat; îmi cer scuze pentru asta! Totuși, ar fi o idee bună fie să oferiți o sursă — fie măcar să vă limitați „la experiența dumneavoastră” 😉 –  > Por Izzy.
  • Ok, o să vă spun telefoanele pe care am testat CM. HTC wildfire,desire hd, Huawei Pulse, xperia s și xperia z seria galaxy cu excepția celor de masă și galaxy note 2. Da ai dreptate am generalizat un pic, dar am crezut că din moment ce l-am folosit pe mai multe modele va fi la fel pentru toate celelalte. Îmi pare rău că am generalizat pentru toate dispozitivele. –  > Por Mihai.
  • Ciudat: și Wildfire-ul era în repertoriul meu. Și a primit mult mai ușor și mult mai economisitoare de baterie cu CM7. — dar hai să ne oprim aici: nu suntem un forum de discuții. V-aș sugera totuși să includeți un „din experiența mea” la răspunsul dumneavoastră 🙂 –  > Por Izzy.
gaya

Doar pentru experiența mea cu Xperia Mini Pro (3 ani de utilizare și noul Note 3: Stocul a fost mai eficient în utilizarea bateriei, chiar dacă a fost umplut cu bloatware. același motiv pentru care caut acest lucru – pentru a merge cu unele rom-uri modificate stock sau CM care îmi plac mai mult, dar bateria este o necesitate…

Dot Android

Majoritatea ROM-urilor personalizate mănâncă de obicei ceva mai multă baterie decât sistemul de operare preinstalat. Cyanogen este un ROM optimizat, dacă l-ați descărcat de pe site-ul lor oficial. Pentru că există mulți alți dezvoltatori care personalizează Cyanogen OS cu ceva mai multe avantaje și, în cele din urmă, strică performanța.

După cum ați menționat deja, este posibil să fi descărcat CM neoficial. Verificați doar sursa de unde ați descărcat-o.