De ce nu pot fi deblocate toate telefoanele cu root? (Android, Deblocare Sim, Partiții, Acces Root)

Stephen Schrauger a intrebat.

Îmi place să-mi modific telefonul cu rom-uri personalizate, patch-uri de kernel și bootloaderi personalizați.

Știu că bootloaderul/recuperarea poate fi suprascrisă, la fel ca aproape orice partiție care există pe telefon. Chiar și radioul poate fi flasheat, deși în general nu este o opțiune disponibilă, deoarece ai putea să faci brick permanent un telefon în acest fel.

Întrebarea mea este cum pot companiile de telefonie să blocheze un telefon (adică să îl lege de operatorul lor) dacă un telefon înrădăcinat are acces practic la orice? Îmi lipsesc cunoștințele în arhitectura modului în care funcționează un telefon blocat, așa că bănuiesc că trebuie să existe un cip care nu este accesibil.

Poate cineva să ne lămurească cum anume se blochează un telefon?

Comentarii

  • Vedeți și Pot utiliza dispozitivul meu pe un alt operator? și Care este diferența dintre: Rooting, Jailbreak, ROM, Mod, etc.? pentru mai multe informații.  > Por GAThrawn.
1 răspunsuri
user23414

Majoritatea telefoanelor au separat AP (procesor de aplicații) și BP (procesor de bandă de bază AKA modem AKA radio). „Înrădăcinarea” are ca rezultat obținerea controlului asupra AP-ului. Blocajul „subvenției” operatorului rezidă în BP. Cele mai multe ROM-uri personalizate includ doar imaginea BP stocată (adică încă blocată) ca un BLOB binar. Deoarece codul BP este proprietar și nu este niciodată făcut public.