De ce se mută aplicațiile de pe cardul SD în memoria telefonului după actualizare și cum se poate evita acest lucru? (Android, Aplicații, 5.0 Lollipop, Card Sd)

Michał Kuliński a intrebat.

După actualizarea oricărei aplicații – aplicațiile se mută înapoi de pe cardul SD în memoria telefonului. După aceea, pentru a salva memoria telefonului, trebuie să mut aplicația actualizată înapoi pe cardul SD.

Există vreo posibilitate de a evita acest lucru, deoarece este foarte enervant?

Am Android 5.0.2 pe telefonul Motorola E a doua generație.

Comentarii

  • Puteți să enumerați numele unor aplicații care au fost mutate înapoi în memoria telefonului după actualizare? –  > Por Firelord.
  • Se pare că acest lucru se întâmplă pe Lollipop, , iar singura soluție este să setați locația de instalare a aplicațiilor pe cardul SD cu adb. Rulați această comandă adb shell pm set-install-location 2 și vedeți dacă rezolvă problema. –  > Por Manubhargav.
  • Văd acest lucru pe Android 7.0, Samsung Tab A. De exemplu, FeedMe, un cititor RSS, cu o memorie cache de 1+ GB. –  > Por Jean Jordaan.
2 răspunsuri
samnaction

Este un comportament existent găsit în Lollipop. (Poate fi o strategie de marketing pentru a vă face să cumpărați telefoane cu stocare internă scumpă)

Conform Lollipop, stocarea internă a telefonului este denumită SDCard și SDCard detașabil ca EXTERNALSD.

Aplicațiile sunt concepute pentru a rezida în SDCard (pentru a susține telefonul fără stocare externă) și, prin urmare, aplicațiile sunt instalate înapoi în memoria internă.

Acest lucru este rezolvat în Marshmallow, unde EXTERNALSD poate fi configurat ca fiind un dispozitiv de stocare internă (SDCard).

Așadar, puteți aștepta o actualizare Marshmallow pentru dispozitiv.

Comentarii

  • Întrebarea pare să fie despre actualizare, nu despre prima instalare a unei aplicații. Puteți dovedi că Android Lollipop nu este suficient de inteligent pentru a respecta setările actuale ale utilizatorului (că aplicația rezidă în cardul SD extern) și decide să pună noul APK (de la actualizare) în /data/?  > Por Firelord.
  • @Firelord chiar și în cazul actualizărilor apk-ul va fi descărcat din nou și instalat. Nu am experiență personală, dar pot cita mai multe exemple de pe XDA, deoarece aceasta este cea mai frecventă întrebare adresată pentru dispozitivul care are stocare externă și rulează lollipop –  > Por samnaction.
fireb86

De la Anroid Central -Aplicațiile de pe cardul SD se mută înapoi pe dispozitiv după actualizare

De fapt, nu s-a întâmplat în KitKat. Este un fenomen nou (și foarte iritant) cu Lollipop. Practic, Google continuă să uite de cardurile SD (probabil că și-ar dori ca acestea să nu existe); ceea ce este cam enervant, având în vedere că filiala lor, Motorola, încă vinde telefoane care au o memorie principală prea mică (8Gb) pentru a funcționa eficient fără a avea majoritatea aplicațiilor pe cardul SD.

deci, singura soluție (nerecomandată) este downgrade-ul dispozitivului de la Android 5.0 la Android 4.4..

Comentarii