De unde se descarcă aplicațiile din Google Play? (Android, Aplicații, Google Play Store)

samnaction a intrebat.

Dacă instalez o aplicație în Windows, voi descărca exe-ul și, făcând clic pe acesta, voi instala aplicația. Chiar dacă dezinstalez aplicația, pot reinstala aplicația din exe-ul descărcat.

Acum, dacă descarc o aplicație din play store, se descarcă și se instalează. Aplicațiile descărcate vor fi salvate într-un alt spațiu și apoi instalate, dacă da, unde va fi aplicația în timpul descărcării? Știu că aplicația instalată va fi în data/app/. Întreb în timpul descărcării și ce se întâmplă după instalare, aplicația descărcată va fi ștearsă.

Comentarii

  • I know the installed application will be in data/app/. Pentru Android 4.x.x. acest folder are APK-ul (instalabil) în timp ce /data/data și alte /data/*** are fișierele instalate din apk. Pe scurt, aceste apk-uri sunt alternativele pentru exe așa cum ați menționat. De asemenea, am constatat că PlayStore descarcă direct în acest folder. Este posibil să existe și alte foldere, dar știu sigur acest lucru. Iar experiența mea se bazează pe Google Stock Rom și Cyanogenmod. –  > Por Firelord.
1 răspunsuri
Chahk

În versiunile mai vechi ale sistemului de operare Android, fișierele apk descărcate de Google Play Store erau de obicei stocate fie în /cache/download fie /data/local directoare.

Acum, locația temporară este determinată de serviciul Download Provider și se găsește de obicei în /data/data/com.android.providers.downloads/cache director. Din nou, acest lucru poate fi diferit pentru diverse versiuni ale sistemului de operare Android. De asemenea, poate varia dacă producătorii au modificat sistemul de operare (de exemplu, TouchWiz de la Samsung sau Sense de la HTC).

Comentarii

  • Deci, odată ce instalarea s-a încheiat, acest fișier va fi șters? –  > Por samnaction.
  • Fișierele rămân pe loc pentru o perioadă, până când procesul de curățare le șterge. –  > Por Chahk.
  • Pot să șterg întregul conținut din data/data/com.android.provider.downloads/cache ? –  > Por franc.
  • Whocares, am făcut ștergerea și de atunci nu mai sunt probleme. Am 300 mb spațiu liber în sistem, care este crucial pe acel SGS2, trebuie să folosesc zilele astea (doar). –  > Por franc.