E-mailul nu rămâne șters (Android, E-Mail)

Niet the Dark Absol a intrebat.

Eu folosesc mai ales calculatorul pentru e-mail, dar evident că atunci când sunt în deplasare este bine să am e-mailul accesibil în orice moment. Pentru asta există aplicația de e-mail, nu?

Așa că am configurat-o să descarce emailurile, dar să nu le șteargă niciodată de pe server. În esență, aceasta este aceeași pe care o am și pe laptop. Numai că computerul meu principal este setat să șteargă e-mailurile de pe server atunci când le șterg din căsuța de primire.

Ideea este că, în timp ce acest lucru funcționează bine pe laptop, telefonul meu continuă să descarce aceleași e-mailuri, chiar și atunci când apăs butonul „Șterge” pentru a le elimina din căsuța de primire a telefonului. În mod ciudat, însă, va face acest lucru doar la câteva ore după ce au fost șterse (căsuța poștală este setată să se actualizeze la fiecare 15 minute) și, de obicei, doar atunci când primesc un e-mail nou sau două.

Cu alte cuvinte, atunci când primesc un e-mail nou, telefonul va începe să descarce câteva e-mailuri vechi, aparent la întâmplare.

Ce se întâmplă și cum pot rezolva problema?

6 răspunsuri
Izzy

Există mai multe abordări ale acestei probleme. Prima și cea mai eficientă este să treceți de la POP3 (pe care presupun din întrebarea dvs. că îl utilizați) la IMAP, unde poșta electronică este gestionată pe server în loc de client – astfel încât puteți șterge un mesaj atunci când decideți să îl ștergeți (și nu atunci când clientul X îl recuperează, așa cum este gestionat de POP3).

În al doilea rând, ar putea fi încercarea unui alt client de e-mail (din nou, nu știu ce utilizați în prezent). Pentru Android, v-aș recomanda K-9 Mail — care este capabil să gestioneze atât POP3, cât și IMAP, și chiar Exchange (acesta din urmă prin WebDAV).

Comentarii

  • Mulțumesc, se pare că deja funcționează mai bine. Le-am avut pe cele două rulând una lângă alta pentru o vreme, iar când K-9 descărca un e-mail nou, aplicația preinstalată descărca unul de acum trei luni. –  > Por Niet the Dark Absol.
  • Yepp, K-9 este grozav – îl folosesc de aproximativ 2 ani fără probleme. Mă bucur că te-a putut ajuta și pe tine! –  > Por Izzy.
Mike O’Brien

Folosesc un Samsung Galaxy SIII și Outlook și am avut aceeași problemă. Abordarea mea (la sugestia Godaddy) a fost să schimb setările avansate din setările contului de e-mail Outlook (în meniul Instrumente Outlook) astfel încât e-mailul să rămână pe server chiar și după livrare (o casetă de selectare), dar să fie șters după atâtea zile (o altă casetă de selectare) și/sau să fie șters după ce e-mailul este șters din coșul de gunoi (o a treia casetă de selectare). Apoi mă asigur că șterg coșul de gunoi de pe telefon după ce am descărcat tot ce vreau să salvez în copia de Outlook de pe computer.

utilizator18259

Cred că am găsit soluția la problemă. La configurarea e-mailului debifați notificarea push, apoi veți obține un buton manual, de acolo puteți introduce manual setările de intrare și ieșire. În setările de intrare există o opțiune de ștergere a e-mailului de pe server, faceți clic pe CÂND ȘTERG DE LA INBOX. Din acel moment veți putea șterge de pe telefon pe server. HTH. Acum singura problemă este că nu poți seta programul de sincronizare.

Comentarii

  • Se pare că nu am această opțiune pe telefon. Pot seta sincronizarea la Niciodată, sau la fiecare 15, 20 sau 60 de minute. Nu există Manual push în Gmail, din câte văd eu. –  > Por Brian Springthorpe.
Helene373

Tocmai am găsit cea mai ușoară modalitate de a rezolva această problemă, complet din greșeală. Deschideți aplicația de e-mail și faceți clic pe setări; apoi faceți clic pe cuvintele „clear cache”. Asta este tot. Problema este rezolvată!

Kamafeather

Este vorba de Gmail. Este „bugged„.Va șterge corect e-mailurile dacă folosiți o adresă Google; dar e-mailurile șterse vor reapărea dacă îl folosiți cu un alt furnizor.

De exemplu, pe aplicația mea, e-mailul primit @gmail.com va fi corect șters și nu va mai reveni niciodată.În timp ce emailul primit @outlook.com, sau orice alt furnizor decât Google, va reapărea întotdeauna după ștergere.

Sunt ani de zile că acest bug există. Eu și alți utilizatori am raportat-o de multe ori. Nu au făcut nimic pentru a o rezolva, în ciuda numeroaselor versiuni și actualizări.

Așa că pot interpreta acest lucru ca pe o modalitate vicleană și monopolistă a Google de a dezavantaja concurența (în special cu masele de utilizatori neputincioși, împingându-i să rămână cu contul de lucru și să renunțe la celălalt).

Ascunzându-se în spatele cuvântului bug.

Și asta, împreună cu faptul că acesta este cel mai bun răspuns, este destul de trist.

Aaron

Aveam câteva dosare vechi încă în folderul „Elemente șterse” din Outlook. După ce le-am șters pe toate din dosarul „Elemente șterse”, aplicația Gmail (utilizând Office 365 Exchange cu push) a șters corect un e-mail atât din aplicația Gmail cât și din contul meu de Outlook Exchange.

Tags: