Eșecul conectării cu ES File Explorer și Windows LAN (Android, Windows, Es File Explorer, Lan)

matt wilkie a intrebat.
a intrebat.

Cu ES File Explorer, când încerc să accesez PC-ul meu Windows 7 sub LAN, sunt întâmpinat cu următoarea eroare „Eșec de conectare. Acest lucru poate fi cauzat de: parolele de text simplu sunt dezactivate.” Sunt sigur că numele de utilizator și parola introduse la adăugarea serverului la pagina LAN sunt corecte.

Captură de ecran de autentificare eșuată

Cum pot activa ESF pentru a utiliza parole criptate?

În caz contrar, ce trebuie să fac în Windows pentru ca parolele cu text simplu să funcționeze? (nu este chiar de dorit, dar am nevoie mai mult de posibilitatea de a copia fișiere pe PC…)

1 răspunsuri
matt wilkie

Soluție

Reporniți serviciul Server (LanmanServer), reporniți ESF pe dispozitivul Android, navigați la conexiunea LAN, gata. Nu necesită parole de text simplu sau orice alt hack de registru.

Rețineți orice servicii dependente care ar putea, de asemenea, să trebuiască să fie repornite:

The following services are dependent on the Server service.
Stopping the Server service will also stop these services.

   Media Browser
   Computer Browser

Do you want to continue this operation? (Y/N)

Pe Android, asigurați-vă că ES File Explorer este închis complet, nu doar ieșit (suspendat). [Close All] de la Samsung pare a fi eficient (nu-mi amintesc echivalentul Nexus).

Interactiv:

Start >> Run >> Services.msc >> selectați „Server” și Reporniți

Linie de comandă:

Sc \server stop  LanmanServer
Sc \server start LanmanServer

Cercetare

a.k.a. surse a.k.a. alte căi care ar putea fi fructuoase pentru dvs. dacă cele de mai sus nu sunt.

Sugestie: Activați parolele în text simplu în Windows

…ați putea încerca să activați autentificarea SMB în text simplu pentru a vedea dacă vă rezolvă problema, totuși. Nu îmi este clar dacă acest lucru ar funcționa sau nu pe Windows 7, dar ați putea încerca să setați valoarea DWORD „EnablePlainTextPassword” la „1” în „HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesLanmanWorkStationParameters”. Reporniți (sau opriți și reporniți serviciul „Workstation”) și vedeți ce se întâmplă.

Consultați comentariul lui Chris S de mai jos. Este foarte probabil ca LMCompatibilityLevel implicit din Windows 7 (care este „3”, ceea ce înseamnă „Send NTLMv2 only”) să fie cauza problemei dvs. dacă dispozitivul LaCie utilizează un server SMB mai vechi (cum ar fi o versiune Samba pre-3.0.21, de exemplu).

De la https://serverfault.com/questions/145666/how-to-enable-old-networking-protocols-in-windows-7/145675#145675

Iată ce am făcut ultima dată când acest lucru m-a iritat suficient de mult încât să fac ceva. Cu toate acestea, când am verificat această setare acum, este încă setată.

Sugestie: Reporniți serverul

…o soluție murdară: reporniți serverul de fișiere Windows. Toate dispozitivele Android se vor putea conecta imediat din nou… pentru o perioadă de timp. Pentru mine, de obicei, durează 1-2 zile. Apoi se întâmplă CEVA – evident, pe partea de Windows, și este din nou „login fails” de la toate Androizii cu ES, dar mașinile Windows continuă să poată accesa toate partajările.

De la http://www.tomshardware.com/answers/id-2165494/connect-win7-share-android-fine-windows-machines.html

Sugestie: Reactivați protocolul SMB

Am avut aceeași problemă și am rezolvat-o prin reactivarea protocolului SMB, așa cum este descris aici: http://support.microsoft.com/kb/2696547?

Pentru a activa sau dezactiva protocoalele SMB pe un server SMB care ruleazăWindows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Vista sau Windows Server 2008, utilizați Windows PowerShell sau Registry Editor. […] lipiți următorul cmdlet în powershell:

Set-ItemProperty -Path „HKLM:SYSTEMCurrentControlSetServicesLanmanServerParameters” SMB2 -Type DWORD -Value 1 -Force

și apăsați enter. Reporniți.

De la http://www.tomshardware.com/answers/id-2165494/connect-win7-share-android-fine-windows-machines.html

Sugestie: Activați modul de partajare a fișierelor pe server

Mașinile WIN7, atunci când sunt lăsate pornite pentru o perioadă de timp, au tendința ca partajările să „dispară” pur și simplu. Există o setare de registru care poate rezolva această problemă de la PC la PC […] în versiunea WIN7. […] S-au schimbat numerele în două setări de registru, iar acest lucru a făcut ca partajările de la PC la PC (în rețeaua de acasă, care nu are server) să dispară. […] Prin modificarea registrului ÎNAPOI la setările normale, în esență îi spui să se comporte ca toate celelalte versiuni de Windows. Setările recomandate pentru o mașină care are partaje în uz, sunt următoarele

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory ManagementLargeSystemCache=1 HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServicesLanmanServerParametersSize=3

De la http://www.tomshardware.com/answers/id-1938243/access-win-android-phone-wifi.html

Un răspuns pe Super User la Conectarea de la Android (ES File Explorer) la Windows 7 Share sugerează același lucru.