Este mai bine să păstrați aplicațiile utilizate frecvent pe dispozitivul Android sau să le mutați pe un card microSD extern? (Android, Stocare Internă, Extern Sd, App2Sd, Sd Intern)

RockPaperLz- Mască sau sicriu a intrebat.

Aplicațiile de pe un dispozitiv Android pot fi împărțite în trei categorii:

 1. Aplicații utilizate frecvent, adesea de zeci de ori pe zi
 2. Aplicații utilizate de 3-6 ori pe săptămână
 3. Aplicații utilizate rar

Pentru aplicațiile din categoriile 2 și 3, este de obicei o bună practică să le mutați pe un card microSD extern atunci când este posibil (dacă nu au widget-uri pe care doriți să le utilizați). Acest lucru va elibera memoria limitată de pe dispozitivul Android propriu-zis.

Dar cum rămâne cu aplicațiile din categoria 1? Aplicațiile din această categorie sunt citite de zeci, dacă nu de sute sau chiar mii de ori pe zi. Este o bună practică să le mutați pe un card microSD extern (dacă nu au widget-uri pe care doriți să le utilizați)?

Iată câteva puncte de luat în considerare:

 1. În ciuda a ceea ce pretind specificațiile, ce permite de fapt un acces mai rapid: memoria internă a dispozitivului sau un card microSD modern (clasa 10, UHS 1)?
 2. Copierea aplicațiilor de categoria 1 pe un card microSD va determina o uzură mai rapidă a acestuia, ceea ce va duce la o durată de viață mai scurtă?
 3. În zilele noastre, pare probabil ca un utilizator să își dorească ca cardul microSD să supraviețuiască mai multor generații de dispozitive Android. Cu alte cuvinte, deși mulți oameni înlocuiesc dispozitivele Android la fiecare 3 – 24 de luni, majoritatea oamenilor nu înlocuiesc cardurile microSD cu o asemenea frecvență.
 4. Datorită capacității lor, cardurile microSD conțin adesea zeci de mii de fotografii și videoclipuri importante. Da, backup-ul este esențial, dar uneori cardurile microSD pot ceda între ciclurile de backup. DACĂ mutarea aplicațiilor de categoria 1 pe cardul microSD al dispozitivului ar putea avea un impact notabil asupra duratei de viață a cardului, este posibil ca aceasta să nu fie o idee bună.

Așadar, care este adevărul? Este o practică bună să mutați aplicațiile de categoria 1 pe un card microSD extern (presupunând că nu există widget-uri) sau este mai bine să le lăsați direct pe dispozitivul Android?

Comentarii

 • În legătură cu acest subiect: Ar trebui să se utilizeze carduri SD de clasă mică în dispozitivele Android? (are trei voturi de redeschidere) –  > Por Firelord.
1 răspunsuri
matematică

Depinde de modul în care folosești telefonul, dar în condiții normale (fără aplicații task killer, consumator de memorie de dimensiuni mici sau medii etc.) aplicațiile de categoria 1 sunt ținute de obicei în RAM. Așa că bănuiesc că citind de pe cardul SD vei observa doar când aplicația este pornită pentru prima dată. Dar atenție, că cardurile SD pot depăși performanța memoriei interne: Diferența generală a vitezelor de citire/scriere pentru memoria internă față de cardul SD

Cel mai bun sfat pe care vi-l pot da: încercați și folosiți ceea ce este mai bun pentru dumneavoastră. Dacă întâmpinați neajunsuri de performanță, puneți aplicația înapoi în memoria internă, dacă nu, atunci puteți să o lăsați pe cardul SD.

În ceea ce privește durata de viață a cardurilor SD, cred că, dacă nu efectuează prea multe IO pe card, ci funcționează pe rețea și RAM, nu contează. Personal, eu doar pun toate aplicațiile pe care pot pe cardul SD, pentru a avea mai multă memorie internă pentru aplicațiile pe care nu le pot muta pe SD.

Comentarii

 • Vă mulțumesc pentru răspuns. Partea care îmi este cea mai utilă este că cardurile SD pot depăși performanța memoriei interne. Partea referitoare la faptul că aplicațiile de categoria 1 se află de obicei în RAM este probabil adevărată dacă dispozitivul are memorie RAM abundentă și majoritatea aplicațiilor utilizate necesită puțină memorie RAM. Experiența mea este că până și aplicațiile de categoria 1 sunt frecvent schimbate din RAM. Piesa care lipsește din răspuns este dacă cardul SD se va uza mai repede sau nu. Indiferent de asta, vă mulțumesc! –  > Por RockPaperLz- Mască sau sicriu.
 • Lol. Tu editai în timp ce eu comentam 🙂 Ai adăugat informații cu privire la uzura cardului SD. Mă întreb dacă citirea mai multor aplicații de pe card de zeci de ori pe zi va afecta cumva uzura. Va trebui să mă uit pe niște specificații, dar IIRC, nu e suficient pentru a face o diferență mare. Niște cifre care să justifice recomandarea ar fi utile în răspuns. –  > Por RockPaperLz- Mască sau sicriu.
 • BTW: se pare că îți pasă cu adevărat de datele de pe cardul SD. Deci, o copie de rezervă funcțională pentru datele dvs. este indispensabilă! –  > Por math.
 • Categoric! Există, de asemenea, posibilitatea ca un card să ajungă la un moment dat într-un aparat foto și cu toții știm (sau ne putem imagina) cât de dureros este să pierzi mii de fotografii. –  > Por RockPaperLz- Mască sau sicriu.