Este necesar să aveți un bootloader deblocat pentru a face root pe un dispozitiv? [duplicat] (Android, Înrădăcinare, Acces Root, Blocare Bootloader)

user159665 a intrebat.

Versiunea mea LG Stylo 2 Sprint Version care rulează pe Android 7 Nougat are un bootloader blocat. LG s-a asigurat că bootloaderul nu poate fi deblocat.

Acest articol afirmă că este posibil să faceți root cu un bootloader blocat.

Atunci când încărcătorul de boot este blocat, iar producătorul nu oferă o metodă legitimă de deblocare a acestuia, de obicei trebuie să găsiți un defect în dispozitiv care să servească drept punct de intrare pentru a-l roota.

Mai întâi trebuie să identificați ce tip de blocare a încărcătorului de boot aveți; acesta poate varia în funcție de producător, operator, varianta dispozitivului sau versiunea de software în cadrul aceluiași dispozitiv. Uneori, accesul la fastboot este interzis, dar puteți totuși să faceți flashing folosind protocolul de flashing proprietar al producătorului, cum ar fi Motorola SBF sau Samsung ODIN. Uneori, verificările de semnătură pe același dispozitiv sunt aplicate diferit atunci când se utilizează fastboot în loc de modul de descărcare proprietar al producătorului. Verificarea semnăturilor poate avea loc la momentul pornirii, la momentul flashării sau în ambele cazuri.

Unele încărcătoare de boot blocate impun verificarea semnăturii doar pe partiții selectate; un exemplu tipic este acela de a avea partiții de boot și de recuperare blocate. În acest caz, nu este permisă pornirea unui nucleu personalizat sau a unei imagini de recuperare modificate, dar puteți totuși să modificați partiția de sistem. În acest scenariu, puteți efectua rootingul prin editarea partiției de sistem a unei imagini de stoc, așa cum este descris în secțiunea „Rooting with an Unlocked Boot Loader”.

Pe unele dispozitive, unde partiția de pornire este blocată și este interzisă pornirea unui kernel personalizat, este posibil să se blicheze o imagine de pornire personalizată în partiția de recuperare și să se pornească sistemul cu kernelul personalizat prin pornirea în modul de recuperare la pornirea telefonului. În acest caz, este posibil să obțineți acces root prin intermediul shell-ului adb prin modificarea fișierului default.prop al imaginii de boot personalizate initrd, după cum veți vedea în secțiunea „Abuzul de adbd pentru a obține root”. Pe unele dispozitive, imaginea de recuperare stoc permite aplicarea de actualizări semnate cu cheia de testare Android implicită. Această cheie este o cheie generică pentru pachetele care nu specifică altfel o cheie. Ea este inclusă în directorul build/target/product/security din arborele sursă AOSP. Puteți face root aplicând un pachet de actualizare personalizat care conține binarul su. Nu se știe dacă producătorul a lăsat acest lucru intenționat sau nu, dar se știe că acest lucru funcționează pe unele dispozitive Samsung cu Android 4.0 și recovery 3e stoc.

În cel mai rău caz, restricțiile încărcătorului de boot nu vă vor permite să porniți cu o partiție care nu reușește verificarea semnăturii. În acest caz, va trebui să utilizați alte tehnici pentru a obține acces root.

Acest lucru pare contraintuitiv, dar este necesar să aveți un bootloader deblocat pentru a face root pe un dispozitiv? În caz contrar, funcționează vreuna dintre metodele menționate în articol?

1 răspunsuri
Lalit Fauzdar

Nu, nu este necesar să deblocați bootloaderul pentru a face rooting. Dar flasharea unui ROM personalizat sau a unui recovery nu este posibilă fără deblocarea bootloaderului, deoarece bootloaderul blocat verifică ROM-ul sau recovery-ul care este flashat pentru semnătura oficială a companiei, iar ROM-ul personalizat nu conține semnătura oficială. Astfel, nu puteți instala un ROM sau un recovery la alegere pe dispozitiv. și, de asemenea, pe unele dispozitive, trebuie să instalați un recovery personalizat pentru a instala binarul SU, care este necesar pentru a obține acces root. În acest caz, nu puteți obține nici măcar acces root fără a debloca bootloaderul.

Conform XDAForums,

În cazul lui nougat, Trebuie să flash-uiți un recovery personalizat pentru dispozitivul dvs. și să flash-uiți SuperSU folosind acesta.

Și va trebui să flash recovery personalizat TWRP, care se va face numai prin deblocarea bootloaderului, deoarece puteți face root fără a debloca bootloaderul (numai în cazul rootului direct, dacă este disponibil), dar nu puteți face flash recovery fără a debloca bootloaderul.

Așadar, singura opțiune pe care o ai acum este să deblochezi bootloaderul. Dacă doriți cu adevărat să faceți root, faceți o copie de rezervă completă a telefonului prin intermediul unui software precum MobileGo și procedați. De ce ezitați?

Puteți citi mai multe aici sau aici.