Există o alternativă (descentralizată) open source „Google Latitude”? (Android, Geolocalizare, Google Latitude)

GDR a intrebat.

Există o aplicație open source care să permită partajarea locației mele în timp real? Caut o soluție complet open source, adică un client open source, precum și un software server open source.

Nu trebuie să fie scalabilă sau ceva de genul acesta, vreau doar să împărtășesc locația mea oricui are linkul către aplicația de pe serverul meu.

Acesta nu este un duplicat al articolului Alternative la Google Latitude? – Vreau o aplicație auto-găzduită (pe propriul meu server), nu pe un server terț care nu este de la Google

2 răspunsuri
ND Geek

OpenGTS asigură urmărirea flotei și există o aplicație Android (plătită) pe piață. Având în vedere că este open source, este întotdeauna posibil ca cineva (tu?) să dezvolte și o aplicație gratuită.

Comentarii

  • De ce este acceptat acest răspuns? În timp ce OpenGTS este grozav pentru partea de server, partea legată de client nu este open source. –  > Por Steve Pomeroy.
  • Pentru că ND Geek a făcut legătura cu o aplicație plătită, dar există și una gratuită. Aici: code.google.com/p/android-opengts –  > Por GDR.
GDR

EDIT: proiectul a fost redenumit în OwnTracks

Iată o alternativă bună, deschisă și descentralizată care a apărut recent:

MQTTitude

Un înlocuitor al Google Latitude bazat pe MQTT

MQTTitude permite unui dispozitiv să publice periodic starea locației sale către brokerul MQTT. Dacă ați folosit anterior Latitude, puteți considera acest lucru ca fiind un Latitude descentralizat.

Rezumat:

Fie că doriți să urmăriți locația dvs. sau a unui membru al familiei (cu acordul acestuia, desigur), MQTTitude vă va permite să faceți acest lucru într-un mod sigur. Există cel puțin două componente pe care veți dori să le utilizați: una dintre aplicațiile noastre și un broker MQTT.

Aplicația vorbește cu brokerul. Alte programe (avem câteva pentru dumneavoastră, dar puteți crea și altele) vorbesc și ele cu brokerul. Aplicația pentru smartphone publică datele de localizare, iar celelalte programe se abonează la aceste date. Un program poate stoca datele într-o bază de date, le poate trimite undeva (atenție la asta!) sau pur și simplu le poate arunca (ceea ce nu ar fi foarte util acum, nu-i așa?).

Deocamdată documentația este, ahem, puțin deficitară, dar s-ar putea să găsiți ceva util pe site-ul nostru de dezvoltare.

Legături