fastboot nu vede dispozitivul (Android, Înrădăcinare, Adb, Fastboot)

pepuch a intrebat.
a intrebat.

Am citit o mulțime de articole despre această problemă dar nu reușesc să o rezolv. Am decis să instalez aplicația mea de dezvoltator pe telefon folosind wifi. Pentru a face acest lucru trebuie să fac câteva lucruri cu telefonul meu. Primul pas este să deblochez bootloaderul. Am stivă la pasul 8, fastboot oem get_identifier_token arată informații < waiting to device >. adb vede dispozitivul meu, dar fastboot nu poate. O idee?

Telefonul meu este HTC Wildfire S și aceștia sunt pașii pe care îi urmez:

 1. Am repornit telefonul și am intrat în FASTBOOT USB modul
 2. Am încercat să execut fastboot oem get_identifier_token comanda, dar fără succes.

Eu folosesc Windows 7 Professional și telefonul meu este recunoscut ca fiind HT1CSTR05155.

Comentarii

 • Care este modelul telefonului și ce instrucțiuni urmați? Ați repornit telefonul în modul fastboot (de ex. adb reboot bootloader)? Ce sistem de operare utilizați pe computer și cum recunoaște telefonul în acel moment? –  > Por Serghei Vlasov.
 • Serghei, vezi editarea mea. –  > Por pepuch.
 • Ați actualizat bootloaderul? Ar trebui să vedeți ***LOCKED*** pe ecranul telefonului după ce ați pornit în bootloader, altfel nu aveți versiunea corectă de bootloader pentru deblocare. De asemenea, verifică dacă telefonul apare în Device Manager fără semne de întrebare când invoci fastboot oem get_identifier_token – dacă vedeți semnul de întrebare acolo înseamnă că driverul fastboot nu este instalat corect. –  > Por Serghei Vlasov.
9 răspunsuri
DmitrySandalov

Linux/OSX

Rulați fastboot ca root sau cu sudo.

Alte sisteme de operare: credite

Comentarii

 • dacă sudo fastboot oem unlock nu funcționează, conectați-vă ca root cu sudo -s, , apoi rulați fastboot oem unlock. –  > Por gihanchanuka.
 • @gihanchanuka Acest lucru a făcut truc pentru mine, mulțumesc! –  > Por stommestack.
 • Linkul tău este mort, din păcate. –  > Por Kirk Woll.
user46536

Reporniți dispozitivul în bootloader și introduceți fastboot USB în meniul bootloader?

Încercați:

adb reboot bootloader

Apoi, căutați instrucțiunile de pe ecran pentru a intra în modul fastboot.

Comentarii

 • Fastbootul meu nu detecta dispozitivul, dar adm funcționa bine și răspunsul dvs. m-a condus la ceea ce îmi lipsea. –  > Por Mojtaba Rezaeian.
pepuch

Problemă rezolvată. La final am văzut că nu erau instalate driverele pentru android. Am instalat driverele de pe acest site http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2126036 și dispozitivul este vizibil prin fastboot. Un lucru pe care nu îl înțeleg este de ce adb a văzut dispozitivul și fastboot și nu.

Comentarii

 • Acest lucru se datorează faptului că telefonul prezintă identificatori de dispozitiv diferiți computerului în aceste moduri și sunt necesare drivere diferite, astfel încât este posibil să fie instalate driverele corespunzătoare pentru un mod, dar nu și pentru celălalt. Site-ul fastboot este simplu și va arăta doar < waiting for device > mesajul pentru totdeauna dacă lipsesc driverele. Cu toate acestea, același mesaj poate apărea dacă driverele sunt instalate corect, dar telefonul nu este în starea corespunzătoare cu identificatorii de dispozitiv fastboot. –  > Por Sergey Vlasov.
 • Pentru telefoanele moto, obțineți-l de aici support.motorola.com/us/en/solution/MS88481 –  > Por vijayraj34.
rahul pandey

ADB și fastboot necesită drivere USB diferite.

Deși este posibil să vedeți dispozitivul dvs. sub adb atunci când telefonul este pornit, acesta nu va fi detectat de fastboot până când nu instalați driverul pentru acesta și, prin urmare, va afișa „în așteptare pentru dispozitiv”.

Puteți urma pașii de mai jos pentru a face acest lucru:

 1. Deschideți managerul de dispozitive și reporniți dispozitivul în regimul de pornire rapidă apăsând simultan butonul de volum sus, jos și de pornire.
 2. Veți observa că managerul de dispozitive se reîmprospătează și acum telefonul dvs. are o pictogramă galbenă
 3. Descărcați fișierul Google USB driver, , este un fișier zip, așa că mergeți mai departe și dezarhivați-l în directorul dvs. local
 4. Faceți clic dreapta pe triunghiul galben al dispozitivului dvs. și actualizați driverul, selectați opțiunea update from local storage (actualizare din memoria locală) și selectați folderul „usb_driver” de sub fișierele extrase la pasul anterior
 5. Sunteți gata de plecare, fastboot oem unlock va detecta acum dispozitivul.

user2021355

Problema: modurile adb și fastboot pentru același dispozitiv Android sunt recunoscute ca dispozitive separate sub Windows

Scenariu: dispozitivul este vizibil cu adb devices dar nu este detectat cu fastboot devices și celelalte sugestii de aici nu funcționează; tot se ajunge la „waiting for device” pe Windows și nu puteți alege un driver pentru a-l instala prin răspunsul lui rahul pandey, folosind Google USB driver.

Soluție posibilă: actualizați manual driverul pentru dispozitivul dvs. în Device Manager în timp ce acesta este conectat în modul fastboot

Pași:

 1. Descărcați și instalați driverele Android USB pentru dispozitivul dvs. De exemplu, Driverele Samsung pentru telefoanele Samsung sau pentru (venerabilul) Google Galaxy Nexus
 2. Reporniți dispozitivul în modul fastboot folosind adb reboot bootloader sau apăsând Volume Up + Volume Down + Power simultan butoanele
 3. Deschideți Device Manager
 4. Deconectați/conectați dispozitivul Android, astfel încât să puteți găsi cu ușurință dispozitivul nerecunoscut în listă
 5. La adresa Other Devices (Alte dispozitive) găsiți telefonul dvs. Android cu un triunghi galben
 6. Faceți clic dreapta pe el și selectați:Update driver > Browse my computer for driver software > Let me pick from a list of available drivers on my computer
 7. Căutați driverul pe care tocmai l-ați instalat și selectați-l. Pentru Google Galaxy Nexus al meu a fost Samsung Android ADB Interface.

Cu puțin noroc, asta va rezolva problema dvs. Acum puteți utiliza metoda de deblocare a bootloaderului pentru dispozitivul dvs. (sau, în cazul meu, să flash un ROM OEM).

Mulțumesc lui: https://android.stackexchange.com/a/106468/52235 pentru că m-a îndrumat în direcția cea bună.

Jason Goemaat

Nu mi-am dat seama imediat, dar există drivere ADB și drivere Fastboot diferite. Am instalat driverele google usb cu extras SDK și ADB a funcționat foarte bine, dar am primit „waiting for device” încercând să flash în modul fastboot.

M-am dus la managerul de dispozitive din panoul de control și am văzut dispozitivul „Android 1.0” cu pictograma galbenă care arăta că nu funcționa corect. A trebuit să actualizez driverul și să aleg din lista de drivere existente care aveau o intrare fastboot.

Imre Lendak

Am avut aceeași problemă descrisă de „pepuch” pe HTC Desire S. Am încercat diferite drivere pe computere relativ noi cu Windows 8 și Windows 10. În cele din urmă, am găsit un link care sugera că ar trebui să încerc (aceeași) procedură pe un computer mai vechi (desktop), ceea ce am și făcut, iar computerul a reușit să-mi detecteze Desire S în modul USB fastboot și am reușit să citesc simbolul de identificare. Linkul care m-a îndrumat către soluție este următorul:http://forums.androidcentral.com/htc-one-rooting-roms-hacks/345350-htc-one-pc-doesn-t-recognize-bootloader.html

Singurul lucru pe care l-am făcut înainte de a porni în fastboot USB a fost să instalez driverele HTC pentru telefon pe boxa cu Windows 7 și să verific dacă telefonul este detectat atunci când Android este pornit și rulează.

trogper

încercați să reinstalați driverul fastboot

în timp ce sunteți în fastboot

 1. deschideți managerul de dispozitive
 2. extindeți Android
 3. ar trebui să existe un singur dispozitiv
 4. faceți clic dreapta
 5. dezinstalați
 6. debifați „delete driver software”
 7. faceți clic pe PC cu lupa (în bara de instrumente)
 8. dacă nu se rezolvă, repetați, dar verificați dacă ștergeți driverul (este posibil să fie nevoie să îl descărcați)

Terran

Dacă niciun driver nu funcționează pe Windows 10 sau 8.1/8 și scopul tău este să folosești doar fastboot pentru a flash-ui boot.img (Probabil pentru că ai S-ON), există calea Linux-ului: Pregătește un stick USB și folosește Live Linux Creator și instalează un Live Linux precum Ubuntu sau Lubuntu pe stick. Porniți pe versiunea Live (poate că puteți folosi VirtualBox VM pe Windows, nu sunt sigur). Deschideți Terminalul cu Ctrl+Alt+T. Tastați (fără comentarii cu // ofc):

sudo apt-get update //updates apt get
sudo apt-get install android-tools-fastboot //installs fastboot
sudo apt-get install android-tools-adb //optionally get adb
sudo fastboot devices // should show the device, don't forget the sudo!!
sudo fastboot flash boot ~/pathto/boot.img //sudo is doing the trick here, which is missing on Windows !!!