Galaxy S6 nu este văzut deloc de PC (Android, Adb, Usb, Samsung, 5.1 Lollipop, Samsung Galaxy S 6)

Equidamoid a intrebat.
a intrebat.

Am un S6 vechi de o săptămână și acum am încercat să folosesc adb.

Am deblocat modul dezvoltator, am activat depanarea USB, am conectat la usb și nu s-a întâmplat nimic. adb devices arată o listă goală, lsusb pe mac și linux, precum și pe mac aplicația „informații de sistem” nu vede niciun dispozitiv usb nou când conectez telefonul. Nu se întâmplă nimic în dmesg prea.

Telefonul afișează notificarea „încărcător conectat”. Nu apare nicio notificare mtp/ptp.

Am încercat să folosesc calculatoare diferite (două boxe linux și un macbook), cabluri diferite, nimic. Alte dispozitive android (cum ar fi vechiul note2 și unele chestii noname) funcționează bine.

Am încercat și S6-ul altei persoane. Rezultatul este același, așa că nu cred că este vorba de vreo priză deteriorată sau așa mai departe.

Ce se întâmplă? Îmi scapă ceva? Poate că vreo setare de securitate împiedică funcționarea USB-ului?

UPD

Asta nu pare deloc o problemă de „driver”. lsusb arată toate dispozitivele USB chiar dacă sistemul nu știe cum să le gestioneze.

Comentarii

 • Ați descărcat și instalat de pe site-ul Samsung driverul USB adecvat pentru computerul (computerele) dvs. de birou? –  > Por wbogacz.
 • Se pare că Samsung a făcut ceva special, ceea ce înseamnă că ai nevoie de drivere suplimentare pe lângă cele ADB standard. Pune numărul de model al telefonului tău în samsung.com/us/support/downloads și derulați în jos până la Manuals &; Downloads. Pentru cel puțin un model, se pare că driverele sunt numai pentru Windows; dacă nu puteți accesa o mașină cu Windows, ați putea încercați utilizând WINE (winehq.org), deși este posibil ca udev să vă oprească. – utilizator43185
 • De fapt, AFAIR, chiar și dispozitivele necunoscute pentru sistem apar în lsusb, deci nu este o problemă de „drivere”. –  > Por Equidamoid.
 • Dacă ai un custom recovery (sau cunoști pe cineva cu unul), telefonul apare în adb atunci când este pornit în recovery? –  > Por keepcalm.
 • Dispozitivul meu (nu Samsung, ci un altul) tinde să se comporte în mod similar ocazional. În cazul meu, sistemul nu detectează nimic în afară de faptul că LED-ul de încărcare arată starea de alimentare. Soluția care funcționează pentru mine este să continui să repornesc dispozitivul de mai multe ori, până când dispare. IDT dacă problema este la priză (dispozitiv vechi de 1,5 ani) sau la cablu, dar problema dispare. Știu că nu are sens, dar puteți încerca această tehnică dacă nu funcționează nimic bun. // Odată am fost nevoit chiar să restaurez nandroid backup. –  > Por Firelord.
5 răspunsuri
Tom

Am fost foarte frustrat cu Samsung Galaxy S6 și noul meu Dell Precision M3800 și conectivitatea USB. Se pare că S6 nu este pe deplin compatibil cu conexiunile USB 3. Nu am reușit să îl conectez (în afară de încărcare) la niciunul dintre cele 3 porturi USB 3 de pe laptop (nu există USB 2 pe noul Dell). Se conectează fără probleme la laptopul meu mai vechi (USB 2), așa că am decis să încerc să conectez un hub USB 2 la noul Dell și telefonul la hub, iar acesta funcționează!Așadar, Samsung, te rog să rezolvi problema!

Comentarii

 • Acest lucru a funcționat și pentru mine. –  > Por Damon.
Equidamoid

Trist, dar adevărat, este o problemă de hardware. Din câte am înțeles, placa care conține mufa USB trebuie înlocuită.

PS:De asemenea, garanția mondială pe care mi s-a promis că o voi avea în oficială (listată pe samsung.com) magazinul de retail nu există.

Jason Hartmann

Am avut aceeași problemă. Samsung a îngropat opțiunea de activare a depanării USB adânc în meniul Setări. Trebuie să o activați pentru a putea utiliza ADB cu S6 (sau cu orice alt dispozitiv Android)

Aruncați o privire aici.

Comentarii

 • Nu. Aceasta este o problemă hardware. Centrul de service autorizat a confirmat-o, dar a refuzat să efectueze reparația în garanție. –  > Por Equidamoid.
 • Dood nu e vorba de Samsung e la orice telefon Android. Samsung nu a îngropat chestia aia. –  > Por Dr. Andro.
Kyle

Nu este o problemă de hardware, sau o problemă de driver de calculator. Este vorba de oricare ar fi „driverul” USB de pe S6 în sine, pentru că o resetare din fabrică rezolvă problema.

Nu pot să-mi dau seama ce anume o strică, dacă este vorba de o schimbare de setări sau de o aplicație care se șterge. Dacă știe cineva, aș vrea să știu.

Comentarii

 • Hard reset nu a avut niciun efect, acesta a fost primul lucru pe care l-am făcut. –  > Por Equidamoid.
user146926

Am avut o problemă similară cu S6 Edge(+). S-a dovedit a fi cablul usb junkie. Am trecut la un cablu de calitate și dispozitivul a apărut.

Comentarii

 • OP pe întrebare a menționat că a încercat deja cu cabluri diferite și că nu a funcționat, așa că nu sunt sigur cum ar ajuta acest răspuns. –  > Por Firelord.
 • Da, singurul sfat care poate ajuta pentru o situație similară — „Nu aveți încredere în Samsung și în partenerii lor”. –  > Por Equidamoid.
 • Am o problemă similară, dar telefonul meu obișnuia să funcționeze când îl conectam prin USB. Poate că este o problemă de actualizare a software-ului? Cu ceva timp în urmă, după ce am actualizat am observat problema. –  > Por Oneezy.