Generarea hyperlinkurilor din foaia de calcul Google Spreadsheet din conținutul celulelor (Android, Tethering, Rețea Mobilă)

Mark Ireland a intrebat.
a intrebat.

Am o coloană de celule într-o foaie de calcul Google cu valori precum:

Ceea ce aș dori să fac este să generez un hyperlink pentru fiecare celulă ca:

…unde xxxxx este valoarea celulei. Cunosc formatul unui hyperlink într-o foaie de calcul Google și aș putea să fac treaba manual, mă întreb doar dacă pot genera acestea folosind un simplu find/replace, sau dacă va fi nevoie de scripting.

Comentarii

  • Noul hyperlink poate merge fie în celula originală, fie poate fi creată o nouă celulă.deep packet inspectionAveți vreo idee? > Por .

2 Răspunsuri

3 răspunsuri

Presupunând că valorile dvs. sunt în coloana A, puteți face acest lucru în coloana B:

Apoi puteți să completați automat în jos restul coloanei.

Dacă doriți ca textul linkului să fie același cu id-ul pe care îl legați, este simplu ca și cum

@AlEverett acum cum creezi acel link în aceeași celulă ca și valoarea? Și să păstrezi valoarea ca text? – 

Kirill Fuchs

@Kirill: Copiați / Lipiți valori – 

ale

Îmi dau seama că această întrebare este foarte veche, dar actualul Google Sheets (în 2018) nu creează linkul decât dacă URL-ul este un șir literal sau o referință de celulă. Utilizarea unei formule pentru a crea șirul URL nu va funcționa. Trebuie să creați URL-ul cu o formulă într-o celulă, apoi să folosiți funcția HYPERLINK într-o altă celulă, făcând referire la URL-ul creat. Celula B1: Celula C1: , sau – 

Neil Monroe

Galerion

Lipirea textului de mai jos în C1 va genera un text (din coloana B) cu hyperlink atașat care combină adresa web () cu id-urile (din coloana A). Schimbați „Titlul coloanei” din formulă cu denumirea pe care doriți să o dați coloanei C în C1.

={„Column Title”;ARRAYFORMULA(IF(ISBLANK(A2:A),,(HYPERLINK((„” &A2:A),B2:B))))}

(de exemplu, Android, iOS, Windows, Mac OSX, Linux etc.) își configurează stivele TCP/IP cu valori și setări implicite diferite (de exemplu, dimensiunea inițială a pachetului, TTL inițial, dimensiunea ferestrei…). Combinația acestor valori poate da o „amprentă digitală” care poate fi utilizată pentru a identifica sistemul de operare care rulează pe dispozitivul de origine. Un efect secundar al acestui lucru poate însemna că, dacă utilizați un sistem de operare neobișnuit sau un sistem de operare similar cu cel al telefonului dvs. pe celălalt dispozitiv, este posibil ca transferul să nu fie detectat.

Examinarea IP/URL de destinație

Puteți afla multe din ceea ce comunică în mod regulat un dispozitiv.

De exemplu, multe sisteme de operare din zilele noastre fac Portal captiv atunci când se conectează pentru prima dată la o rețea wifi (cum ar fi conexiunea wifi tethering), acestea fac acest lucru încercând să se conecteze la un server web cunoscut pe internet și verificând dacă primesc răspunsul pe care îl așteaptă. Dacă nu se primește răspunsul așteptat, atunci este posibil ca conexiunea wifi pe care vă aflați să fie un „portal captiv” și să fie nevoie să vă conectați sau să plătiți pentru a vă conecta la ea. Pe măsură ce sistemele de operare Microsoft (cum ar fi Windows Vista și Windows 7 verifică în mod implicit cu un server Microsoft și alte sisteme de operare, cum ar fi Android, MacOS și așa mai departe, toate se conectează la serverele companiei-mamă pentru a face aceste verificări, aceasta poate fi folosită ca o bună indicație a sistemului de operare imediat după ce se face conexiunea inițială.

În plus, dacă un dispozitiv contactează în mod regulat serverele Windows Update, atunci este foarte probabil ca acel dispozitiv să fie un PC sau un laptop cu Windows, în timp ce dacă verifică în mod regulat cu serverele de actualizare Android ale Google, atunci este probabil că este vorba de un telefon. Sau dacă pot vedea că vă conectați la Apple App Store, dar nu se poate vedea că IMEI al dispozitivului în care se află cartela SIM indică faptul că nu este un dispozitiv Apple, poate că faceți tethering între un iPad și un telefon Android?

Sistemele mai sofisticate pot analiza o întreagă gamă de date pentru a vedea cu cine comunicați (de exemplu, vă conectați la serverele API ale aplicației Facebook, ceea ce este mai probabil de pe un telefon, sau la serverele web ale Facebook, ceea ce este mai probabil de pe un PC) și pot adăuga o mulțime de indicatori pentru a crea o amprentă digitală care să indice ce tip de dispozitiv utilizați. Unele dintre aceste amprente pot fi descoperite atunci când apar noi tipuri de dispozitive și servicii; de exemplu, există rapoarte conform cărora, imediat după apariția tabletelor cu 3G încorporat, unii proprietari de astfel de dispozitive în rețeaua AT&T au primit e-mailuri care îi avertizau că au făcut tethering, deși nu era așa, deoarece amprenta digitală a acestui nou tip de dispozitiv nu semăna cu cea a unui telefon obișnuit.


(1) Evident, înainte de a încerca orice metodă de a ocoli detectarea tethering-ului, nu uitați să verificați contractul telefonic și politicile companiei de telefonie privind tethering-ul. Este posibil ca aceștia să aibă clauze de penalizare îngropate în contract, în Politica de utilizare corectă sau în Politica de utilizare acceptabilă pentru persoanele care încearcă să ocolească restricțiile și limitele acestora.

Comentarii

  • Un răspuns minunat! De asemenea, am contactat din nou Más Móvil și, de data aceasta, reprezentantul serviciului de asistență pentru clienți a spus că toate tarifele și opțiunile pot fi utilizate cu tethering. Așa că am rezervat o ofertă foarte bună și, da, tethering cu telefonul meu cu Android 2.3 (prin USB) funcționează fără probleme. Poate data viitoare când voi fi în Franța, voi încerca să mă joc cu TTL, pentru a vedea dacă asta îmi permite să ocolesc Orange. –  > Por feklee.
  • mulțumesc pentru răspunsul foarte bine documentat și perspicace. vreau să obiectez doar la secțiunea privind inspecția MAC. dacă folosești telefonul ca router (ca și în cazul conexiunii la internet extern), adresele MAC ale clienților tăi nu sunt deloc transmise furnizorului, conform definiției rutei IP. ele sunt înlocuite de MAC-ul telefonului, ceea ce este ceea ce așteaptă operatorul. – user39754
  • Bănuiesc că asta se întâmplă cu telefonul meu. De când am „upgradat” la 5.1 tetheringul cu tmo nu mai funcționează. Chiar și atunci când folosesc https (care ar masca agentul utilizatorului, care este modul în care obișnuiau să o facă). Cum pot să îmi dau seama dacă telefonul meu este în cârdășie cu furnizorul meu? –  > Por Christian Bongiorno.
  • O notă cu privire la punctul dvs. de adresă MAC: Tethering-ul este doar NAT (ei bine, poate fi atât de simplu). Ca atare, o cartografiere internal(ip:port) <-> externa(ip:port) trebuie să fie gestionată de dispozitivul NAT, dar în afară de asta, sarcina utilă IP reală este singurul lucru necesar. De fapt, dacă ați identificat cumva pe interfața dvs. de internet prin MAC-ul dispozitivelor conectate, acesta nu ar fi direcționat niciodată. Nu sunt sigur cum/de ce MAC-ul dispozitivelor interne poate/ar trebui/ar trebui să fie expus. –  > Por Christian Bongiorno.
  • Am un plan familial cu tethering. Scoaterea cartelei sim din iPad (care are tethering) și introducerea acesteia într-un HTC One cu rădăcini a permis tetheringul fără probleme. Cu toate acestea, stock android spune că nu am tethering pe planul meu. Există o modalitate non-root de a evita acest lucru? –  > Por Drew.
Dl Mega Byte

În realitate, furnizorii de rețele mobile de internet utilizează în mod predominant Deep Package Inspection cu URI fingerprinting pentru a detecta tethering-ul. Aceasta este singura metodă care poate fi utilizată la scară largă. Aceștia pot utiliza site-uri cunoscute, de exemplu serverul de actualizare Windows, pentru a detecta dacă este vorba de un dispozitiv care nu este un telefon care accesează. Sau, în cazul HTTP, să citească agentul de utilizator al browserului web pentru a detecta faptul că browserul este pentru o platformă care nu este un telefon.

Acestea fiind spuse, aceste metode au unele limitări semnificative.

  • Decalajul de timp de la începutul utilizării până la detectare poate dura câteva minute
  • Detecția poate fi neutralizată prin utilizarea criptării utilizatorului final.
  • Utilizarea tuturor tehnicilor posibile de identificare a amprentelor digitale duce adesea la declanșarea de rezultate fals pozitive.

Prin urmare, realitatea este că detectarea tethering-ului este un act de echilibru din perspectiva operatorului. De obicei, aceștia implementează doar suficient de mult pentru a putea bloca utilizatorii obișnuiți, care nu sunt pasionați de tehnologie (care constituie majoritatea utilizatorilor de telefonie mobilă). Implementarea unei detectări mai stricte pentru a bloca utilizatorii experimentați din punct de vedere tehnic nu merită, de obicei, efortul și se poate întoarce împotriva lor prin generarea unui număr prea mare de evenimente fals-pozitive. Atâta timp cât sunt plătiți pentru datele utilizate, aceștia vor privi în altă parte.

Ei preferă să își concentreze eforturile asupra hackerilor și asupra blocării scurgerilor de venituri datorate exploatărilor de rețea.

xmp125a

Cea mai simplă metodă este inspecția TTL. Dacă vă direcționați conexiunea către al doilea dispozitiv (prin hotspot wifi mobil sau în orice alt mod fezabil), routerele companiei de telefonie vor observa că unele valori TTL sunt diferite de celelalte atunci când pachetele trec prin ele. Deoarece există tabele cu valorile TTL inițiale preconizate pentru multe dispozitive (mai exact, pentru sistemele de operare ale acestora), compania de telefonie va observa imediat că ceva nu este în regulă, deoarece poate calcula cu ușurință „cât de departe” se află sursa pachetului. Acest lucru NU necesită o inspecție profundă a pachetelor, deoarece valorile TTL sunt disponibile pentru toată lumea, în orice tip de pachet IP, și sunt de fapt MODIFICATE de către routere (diminuate cu 1 la fiecare trecere) pe măsură ce pachetul este transmis către destinație. Prin urmare, soluția este destul de simplă.

Comentarii

  • Ați putea să faceți legătura cu unele surse? BTW, +1 pentru un răspuns documentat. –  > Por Tamoghna Chowdhury.