Importarea fotografiilor găsește toate fișierele de imagine, nu doar fotografiile din aparatul foto (Android, Samsung Galaxy S 2, Fotografii, Import)

Mihai a intrebat.

Când încerc să import fotografii de pe Galaxy S2 în Windows, acesta încearcă să importe toate fișierele de imagine de pe telefon (inclusiv datele din aplicație), nu doar cele din DCIM.

Sistemul este Android 4.0.3. Telefonul este setat să se conecteze ca o cameră foto (dar Windows Explorer poate vedea în continuare întreaga structură de directoare de pe telefon și de pe cardul SD).

Comentarii

 • Imaginile (nedorite) apar și în galeria de pe S2? –  > Por Izzy.
 • Încă un lucru pe care vă rog să îl explicați: Ce faceți pentru a importa fotografiile (de exemplu, ce program folosiți)? –  > Por Izzy.
 • Nu văd nicio întrebare aici… Dacă vrei să imporți doar anumite imagini, de ce nu folosești un program precum Picasa, care îți permite să imporți/revizuiești selectiv imagini la alegere? –  > Por Sparx.
 • Nu, ele nu apar în galerie. Sunt toate imaginile de date ale aplicației, fișiere de copertă de album, etc. –  > Por Mihai.
 • Mă mir că nu apar coperțile albumelor în galerie: dacă ar exista un .nomedia în folderul music, ar fi foarte ciudat… Dar, totuși, nu am avut niciodată un device cu ICS (încă rulează Gingerbread), poate s-a schimbat ceva… –  > Por Izzy.
4 răspunsuri
Izzy

Răspuns probabil, ghicind ce faci: Dacă toate acele imagini nedorite sunt de asemenea afișate în galerie și folosești vreun „media-importing-software” (spre deosebire de copierea fișierelor în explorer):

Probabil că acest software de import contactează serverul media al dispozitivului Android pentru „media de tip imagine”, astfel încât primește toate imaginile returnate pe care le cunoaște serviciul media. Nu este de mare ajutor până aici, dar: Puteți spune serviciului media să excludă directoarele din biblioteca sa prin plasarea unui fișier gol numit .nomedia acolo (punctul din față este esențial în numele fișierului!). De îndată ce scanerul media găsește acel fișier, întregul director în care acesta se află (inclusiv toate subdirectoarele) este sărit. Dacă există imagini, videoclipuri sau fișiere de sunet, acestea nu vor apărea în galerie (dar puteți totuși să le accesați prin intermediul unui browser de fișiere, dacă doriți), iar serviciul media nici măcar nu va ști că există. Astfel, data viitoare când va fi solicitat „toate mediile de tip imagine”, aceste fișiere nu vor fi menționate.

Comentarii

 • Folosesc funcționalitatea implicită de import de fotografii din Windows (presupun că acolo se află problema); partea bună este că rotește automat fotografiile la orientarea corectă. Ar fi greu să renunț la asta. Voi vedea dacă și alte programe de import media fac același lucru. –  > Por Mihai.
 • Ai încercat să copiezi pur și simplu imaginile cu explorer-ul? Rotația automată este probabil făcută de către vizualizatorul de imagini mai degrabă de către importator – este o caracteristică standard bazată pe Exif tag-uri cu care majoritatea vizualizatoarelor foto pot face față. –  > Por Izzy.
 • Asta am ajuns să fac și eu, în cele din urmă. Mulțumesc. –  > Por Mihai.
civarchive

Începând cu octombrie 2014: Vezi acest, oferă o modalitate directă de a face exact ceea ce căutăm noi.

Nutshell:

 1. Conectați telefonul la computer
 2. Trageți cu degetul în jos din partea de sus a telefonului pentru a ajunge la setări (Samsung Note 3)
 3. atingeți „Conectat ca…” și selectați „Camera (PTP)” pentru a accesa dosarele foto.

(Alternativ, atingeți „Media Device (MTP)” pentru a accesa toate dosarele)

ÎN SFÂRȘIT!

smci
 1. Conectați-vă dispozitivul ca MTP, nu ca PTP
 2. Instalați și utilizați Android File Transfer. Acum puteți vedea ierarhia fișierelor de pe dispozitivul Android. (Nu doar imagini – toate fișierele). Cel puțin pentru dispozitivele Nexus. Nu am încercat pe Samsung.

(FYI iPhotos a fost întrerupt începând cu 4/2015)

Sheila

Am avut aceeași problemă, când am transferat imagini de pe Galaxy S2 pe calculator, folosind Windows Photo Gallery pentru a importa (implicit). Nu găsesc nici un Setări pe telefon pentru a găsi folderele foto. În schimb, deschideți Explorer, localizați dispozitivul conectat (telefonul în acest caz), deschideți fișierele pentru acesta, localizați DCIM, deschideți la Camera și fotografiile sunt afișate și pot fi copiate în alte fișiere sau editate de aici.