În ce dosar sunt stocate descărcările Google Podcasts? [duplicat] (Android, Usb, Google, Podcast)

sourcejedi a intrebat.
a intrebat.

Vreau să scot niște descărcări de podcast-uri de pe telefon și să le pun pe calculator.

Mi-am conectat telefonul la portul USB al computerului. În ce dosar pot găsi descărcările Google Podcast? Calculatorul meu afișează un mult de dosare cu nume criptice :-(.

Mă uit în managerul de fișiere al computerului meu, „Nokia 6.1” -> „Internal shared storage”. Nu am un card SD în telefon.


Calculatorul meu rulează GNOME. M-am mai conectat la telefon prin USB (MTP) și a funcționat foarte bine. Totuși, asta a fost pentru niște fișiere diferite :-).

Versiunea telefonului:

 • Numele dispozitivului: Nokia 6.1
 • Model & Hardware: TA-1050
 • Versiunea Android: 9
 • Nivelul patch-ului de securitate: 1 octombrie 2019
 • Versiunea Kernel: 4.4.153-perf+
 • Număr de construcție: 00WWW_3_54H_SP03

Am cumpărat telefonul ca nou și nu l-am rootat.

Comentarii

 • Înțeleg ce încercați să spuneți, dar nu văd rostul de a păstra o cantitate X de întrebări care zac pe aici când ținta dupe ele deja răspunde. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să facă un pas și să vadă în ce locație (dintre cele sugerate de răspunsurile de acolo) ar putea să se afle datele țintelor sale. Într-un fel, acest lucru răspunde la fel de bine la locul unde FB stochează descărcările, unde o aplicație de diapozitive stochează diapozitivele etc. Simțiți-vă liberi să argumentați. Dacă considerați că întrebarea ar trebui să rămână în continuare deschisă, puteți să argumentați și pe meta site. 🙂 –  > Por Firelord.
 • @Firelord În afară de modul în care sunt așteptat să asociez com.google.android.googlequicksearchbox cu Google Podcasts, duplicatul nu are cum să răspundă la întrebarea mea. Nu menționează /data/0/ nicăieri, iar aceasta este singura cale de accesare a acestor fișiere prin USB. –  > Por sourcejedi.
 • @sourcejedi Maparea etichetei unei aplicații cu numele pachetului său este o întrebare separată. De ce Google Podcasts (com.google.android.apps.podcasts) își salvează datele în numele aplicației Google (com.google.android.googlequicksearchbox) este o întrebare separată (cum și de ce aplicațiile Google se bazează unele pe altele și cum își împart aplicațiile datele între ele prin partajarea UID sau prin alte metode). Accesarea /data (/data/0?) prin MTP este un caz imposibil. Așadar, după umila mea părere, întrebarea dvs. nu contribuie cu nimic nou la comunitate, la care să nu se fi răspuns deja. –  > Por Irfan Latif.
1 răspunsuri
sourcejedi

data/user/0/com.google.android.googlequicksearchbox/filesvelour/feature_data/wernicke_player/downloaded_episodes


Am găsit folosind Disk Space Analyzer pe calculatorul meu GNOME :-).

Acesta este singurul folder care apare în data/user/0/.

Aparent, există o mulțime de alte dosare care ar putea arăta similar, dar care nu ar fi accesibile de către alte aplicații Android care nu sunt de sistem și nici nu ar trebui să fie accesibile prin USB. Dar Android-ul meu este foarte fericit că pot accesa acest folder specific prin USB.

Am activat „Opțiuni pentru dezvoltatori”, dar nu am folosit-o pentru a schimba nimic AFAIR. Dacă dezactivez „Developer options”, pot în continuare să conectez telefonul și să accesez folderul de mai sus prin USB.

Comentarii

 • Dacă nu mă înșel /data/user/0 corespunde cu /data/data/ care poate fi accesat de un utilizator doar prin root. –  > Por Firelord.
 • @Firelord ? Mi-am îndeplinit sarcina cu succes. Nu rulez browserul de fișiere GNOME pe laptop ca root, este o idee teribilă și nu este/era absolut deloc necesară :-). –  > Por sourcejedi.
 • După cum a spus @Firelord /data/user/0 este de fapt /data/data. Orice director din interiorul acestuia este accesibil fie pentru root (UID 0), fie pentru sistem (UID 1000; poate vedea doar directorul), fie pentru aplicația însăși. Restricțiile SELinux sunt în plus față de acest lucru. Pe ce versiune de Android te afli? –  > Por Irfan Latif.
 • @IrfanLatif Dacă cineva îmi spune că a testat acest lucru, accesând sistemul de fișiere intern al propriului telefon prin intermediul unui cablu USB, voi căuta versiunea exactă a software-ului meu. (Mi se pare că gazda USB MTP rulează cu toate privilegiile necesare). –  > Por sourcejedi.
 • Android/data este /storage/emulated/0/Android/data care, evident, este accesibil atât aplicațiilor, cât și MTP (care este, de fapt, tot o aplicație). Ideea este că /data sau oricare dintre subdirectoarele sale (cu excepția propriului director privat al aplicației) nu sunt și nu ar trebui să fie accesibile aplicațiilor, adb, MTP sau oricărei alte metode de acces posibile. Un astfel de acces deschis încalcă modelul de securitate al Android și trebuie considerat o vulnerabilitate de securitate de înaltă prioritate. –  > Por Irfan Latif.