LG Nexus 5 ecranul tactil nu răspunde (Android, Nexus 5, Ecran Tactil, Lg, 5.1 Lollipop)

casparjespersen a intrebat.
a intrebat.

Am avut un LG Nexus 5 care rulează Android în modul dezvoltator cu opțiunea „Show touches” activată. Dintr-o dată, în timp ce țineam telefonul în mod constant în mână, dispozitivul a înregistrat tone de atingeri în partea de sus a ecranului și am decis să îl opresc imediat.

Acum, după o repornire, ecranul tactil nu răspunde deloc (nu este adevărat; foarte rar răspunde într-un mod ciudat, pe care nu îl pot reproduce). Restul funcționează: butoanele de volum și butonul de pornire.

Am încercat următoarele:

  • Repornirea (evident)
  • Restaurarea la setările din fabrică (motiv pentru care acum sunt blocat pe ecranul „Select language” din configurare).
  • Ștergerea memoriei cache a telefonului
  • Golirea tăviței sim (a fost întotdeauna goală, dar am încercat să o ejectez și să o introduc din nou)

Am actualizat întotdeauna software-ul la cea mai nouă versiune disponibilă.

Nu am încercat încă să scot și să introduc din nou bateria.

Aveți vreo idee?

Actualizare 1:

Am încercat acum să scot bateria și să o reintroduc fără succes. De asemenea, am instalat Kitkat (versiunea 4.0 de la https://developers.google.com/android/nexus/images). Tot nu am primit niciun răspuns.

Comentarii

  • S-ar putea să fie o problemă hardware. Suspectez digitizorul. –  > Por samnaction.
  • Sunt de acord cu samnaction. Puteți obține Nexus 5 pentru 80 $ pe ebay, ceea ce este nebunesc de ieftin IMO. –  > Por William.
1 răspunsuri
nonocut

Am avut o problemă similară. Mi-a căzut Nexus 5 aseară cu ecranul în jos. LCD-ul nu a fost deteriorat, iar butoanele de pornire și volum funcționau bine și ele. Cu toate acestea telefonul a încetat să mai răspundă la orice atingere. Am suspectat că digitizorul său era rupt. Așa că am căutat pe Google o soluție și am lovit ecranul de câteva ori, așa cum s-a sugerat pe câteva forumuri. De asemenea, am dat peste o sugestie de la cineva care a avut o problemă similară de a-l ține în congelator timp de 30 de secunde. Din păcate, telefonul a rămas inflexibil și a refuzat să accepte atingerea mea.

Am verificat la centrul de service LG pentru costuri, deși a fost o propunere prea scumpă pentru a înlocui LCD-ul și digitizorul (aparent, în Nexus 5 este o singură unitate și, în cazul deteriorării uneia dintre componente, trebuie să le înlocuiți pe amândouă). Neavând nimic de pierdut, ca un ultim efort, am ținut din nou telefonul în congelator și am uitat de el timp de aproximativ o oră. Voila că a făcut truc și telefonul este din nou în viață și funcționează ca un farmec!