limbaj de linie de comandă pentru tableta Android (echivalent wget) (Android, Aplicații, Stocare Internă)

Basile Starynkevitch a intrebat.
a intrebat.

Sunt un pasionat de Linux și un expert probabil, și îl folosesc din 1993 în linia de comandă (astăzi cu zsh) (și Unix din 1987, SunOS3.2).

Personal am o tabletă Huawei, detalii aici. Cu un card SD.

Am și o carcasă cu tastatură Logitech Bluetooth pentru acea tabletă.

Am nevoie să pot citi niște documente PDF pe tabletă fără o conexiune la internet funcțională. (la locul meu de muncă, la CEA/LIST – o organizație destul de birocratică, deoarece indirect legată de focoasele nucleare franceze, am o stație de lucru Dell puternică cu root acces & conexiune Ethernet la Internet sub Debian/Unstable – deci uneori Xorg nu funcționează corect -, dar nu are acces la Wifi-ul corporației; pentru clips-rule-gcc prefer să citesc CLIPS pe pagina mea de internet BYOD tabletă).

Dacă tableta mea ar fi fost bună de Linux autentic Debian aș fi făcut doar wget http://clipsrules.sourceforge.net/documentation/v640/bpg.pdf atunci când Internetul este disponibil, iar mai târziu evince bpg.pdf atunci când nu este, profitând de zsh facilitățile de autocompletare.

Care sunt echivalentele pe Android 8 ?

AppStore-ul meu este google, iar eu nu am reușit încă să fac root pe tabletă. Visez la asta în fiecare zi.

Comentarii

 • În funcție de dispozitiv/ROM, acesta este livrat fie cu toolbox, toybox fie busybox. Cel puțin acesta din urmă este livrat de obicei cu wget, pe care îl puteți utiliza fie direct (wget ..) sau indirect (busybox wget ..); puteți încerca același lucru cu toolbox dacă este disponibil, dar acesta și toybox de obicei nu au wget. Ultima soluție ar fi instalarea unei aplicații busybox din magazinul dvs. preferat. În ceea ce privește cititoarele de PDF, există o mulțime. –  > Por Izzy.
 • Sunt foarteu nefamiliarizat cu Android. busybox nu funcționează fără acces root. rootchecker mă costă 3,5€. Pot să evit asta? –  > Por Basile Starynkevitch.
 • @BasileStarynkevitch busybox sau orice binare construite static funcționează perfect pe Android fără root. Utilizați cu adb shell sau orice aplicație emulator de terminal. Termux este unul bun. –  > Por Irfan Latif.
 • adb push busybox /data/local/tmp –  > Por alecxs.
 • nu înțeleg pe deplin întrebarea este despre linia cmd sau recomandarea aplicației, de ce nu instalați pur și simplu orice vizualizator de pdf (cum ar fi OfficeSuite) puteți chiar să deschideți pdf din linia cmd dacă aceasta este o cerință –  > Por alecxs.
2 răspunsuri
digiwizkid

Ați încercat Termux?emulatorul de terminal pentru android, nici acesta nu necesită acces root.

Editare: pentru a instala wget tastați pkg install wget și apăsați enter.

Pentru vizualizatorul de pdf folosiți unul nativ pentru android, cum ar fi Mu Pdf sau, Google pdf viewer

Odată instalat, puteți încerca xdg-open filename.pdfVă va oferi o listă cu aplicațiile compatibile pentru a deschide fișierul sau puteți deschide aplicația de vizualizare pdf pentru a răsfoi fișiere la alegere.

Comentarii

 • Mulțumiri. apt install evince nu reușește după instalarea pachetului x11-repo –  > Por Basile Starynkevitch.
 • @BasileStarynkevitch folosiți un cititor de PDF în linie de comandă sau o aplicație Android GUI. X-server nu este nativ pentru Android, deci este întotdeauna problematic. Trebuie să instalați o aplicație suplimentară XServer sau VNC și să configurați x-11 pentru a lucra cu ele. –  > Por Irfan Latif.
 • Dar care dintre ele? Nu am folosit niciodată Android înainte de anul acesta –  > Por Basile Starynkevitch.
 • @BasileStarynkevitch Vezi linkul meu de mai sus (comentariu la întrebarea ta). Eu folosesc MuPDF și sunt destul de mulțumit de el. // digiwizkid: ai putea să editezi răspunsul tău și să incluzi detalii despre wget etc.? Simpla instalare a lui Termux nu rezolvă problema. Cred că fie vine cu wget (în acest caz, spuneți așa), fie trebuie să se apt install să o facă (atunci ar trebui să se precizeze acest lucru). Dacă tot te ocupi de asta, poate integrezi și detaliile din comentariul tău? –  > Por Izzy.
 • @BasileStarynkevitch Mi-am editat răspunsul, vă rog să verificați. Dacă acesta răspunde la întrebarea dvs. vă rog să îl acceptați. Mulțumiri -.  > Por digiwizkid.
alecxs

limbajul android cmd line este MirBSD Korn Shell mksh iar utilitarele de bază implicite sunt FreeBSD sau toybox (și câteva applet-uri specifice android toolbox)

nu există un echivalent dpkg sau apt cel mai apropiat este android package manager (comenzi am sau pm)

consola implicită este android debug bridge (ca ssh) trebuie să activați depanarea prin USB în setările dezvoltatorului, să vă conectați la PC și să instalați pachetul. android-tools-adb apoi puteți începe adb shell și autorizați cheia ~/. android RSA prin simpla acceptare a dialogului de confirmare pe tabletă

Comentarii

 • am start -a android.intent.action.VIEW -d file://bpg.pdf –  > Por alecxs.