Mii de intrări NlpWakeLock îmi consumă bateria atunci când sunt pe WiFi, dar serviciile de localizare sunt dezactivate (Android, Wi Fi, Durata De Viață A Bateriei, Google Play Services, Servicii De Localizare, Wakelock)

Efthimios Chaskaris a intrebat.
a intrebat.

Primesc câteva mii de intrări pe zi ale NlpWakeLock sub Google Play Services (folosesc Wakelock Detector Free). Îmi consumă bateria în mod semnificativ. Am constatat că apare atunci când sunt conectat la WiFi (sunt sigur de WiFi-ul de acasă, voi verifica cu WiFi-ul de la universitate) și nu atunci când sunt conectat prin date mobile sau când nu sunt conectat deloc la internet. De asemenea, am bifat toate opțiunile din secțiunile Location Services din Settings. Ce credeți că se întâmplă?

Vă rog să rețineți, de asemenea, că sunt la curent cu soluții conform cărora reduceți sau opriți complet wakelock-ul. Totuși, înainte de a face asta, aș prefera să încerc să înțeleg ce se întâmplă. Vă mulțumesc.

UPDATE: Sunt pe Android Jellybean.

UPDATE #2: Se pare că viteza de descărcare de pe telefon este foarte mică în comparație cu alte dăți. Pentru orice eventualitate, am descărcat un antivirus pentru a face o scanare de virus. Nu a găsit nimic.

UPDATE #3: Am încercat să dezactivez funcția de găsire a dispozitivului meu, precum și să reintroduc contul meu Google și să elimin alte două conturi de e-mail. Problema nu a fost rezolvată.

UPDATE #4: Am încercat să folosesc rețeaua WiFi a universității, problema a rămas.

EDIT: Am adăugat că wakelock-ul nu apare atunci când este offline.

UPDATE #5: Am testat pe o a treia rețea WiFi, problema a rămas.

1 răspunsuri
Efthimios Chaskaris

Ei bine, am încercat să activez unele dintre opțiunile de localizare din Servicii de localizare, opțiunea „Serviciul de localizare Google” și opțiunea „Localizare și căutare Google”, pentru a vedea dacă se rezolvă problema. Le-am activat și problema wakelock a dispărut. Am dezactivat mai întâi „Locație și căutare Google” și apoi „Serviciul de localizare Google”, iar problema a dispărut în continuare. Toate serviciile de localizare sunt acum dezactivate și nlpwakelock apare la rate logice. Vitezele mele de descărcare sunt și ele mai mari.