Mutarea aplicațiilor preinstalate pe cardul SD (ROOTED) (Android, Stocare Internă, 5.1 Lollipop, Link2Sd, Motorola Moto E)

wormple12 a intrebat.
a intrebat.

am un Moto E cu android versiunea 5.1 Lollipop, iar de când am actualizat la această versiune de android am avut în mod constant atât de puțin spațiu în memoria internă încât nu pot nici măcar să actualizez aplicațiile preinstalate, deși nu am la fel de bine ca nici o altă aplicație instalată pe telefon, precum și zero imagini, videoclipuri, muzică sau orice alte fișiere media.

Prin urmare, mi-am petrecut câteva zile încercând să aflu cum aș putea muta aplicațiile preinstalate pe cardul SD.Așadar, am făcut root la telefon, am instalat programul numit Link2SD și am încercat să folosesc acest program pentru a muta aplicațiile. Cu toate acestea, mi-a dat un avertisment:

„Failurepkg: /data/app/com.google.android.apps.maps-1/base.apk Failure[INSTALL_FAILED_INVALID_INSTALL_LOCATION]”

Apoi am aflat că se pare că trebuie să creez și o așa-numită „a doua partiție” pe cardul SD, dar încă nu am reușit să găsesc pe internet un tutorial care să funcționeze la mine.

De atunci am încercat alte 6 sau 7 programe similare, fără succes, citind pe parcurs undeva că de fapt nu se poate face nici măcar pe versiunile android 4.0 sau mai recente. Este adevărat acest lucru? Ar putea cineva să fie un domn (sau o doamnă) amabil și să mă ghideze în acest sens? Asta m-ar face foarte fericit, într-adevăr.

EDIT:

Pe scurt, cele două întrebări esențiale ale mele par a fi:

1. Este posibil să muți aplicațiile preinstalate (aplicațiile Google în principal) pe un card SD pe Moto E cu 5.1 Lollipop.

2. Și dacă da, cum pot crea o a doua partiție pe SD-card în acest scop pe Moto E cu 5.1 Lollipop.

Vă mulțumesc anticipat

Simon

1 răspunsuri
Једноруки Крстивојее

Păi din moment ce nu ai șters aplicațiile înseamnă că sunt pe partiția de sistem. Poți să le muți pe cardul SD, dar mai mult pe acolo. Mai întâi ai nevoie de root. Apoi (nu știu dacă alte aplicații pot face asta) instalează titanium backup (atenție, ai nevoie de versiunea pro), apoi găsește aplicația respectivă în titanium backup pe lista de backup/restaurare și în funcții speciale găsește opțiunea „convert to user app”. După aceea, veți putea dezinstala aplicația fără niciun alt software sau o veți putea muta pe cardul sd cu link2sd sau orice altă aplicație pe care o folosiți pentru asta. în legătură cu crearea unei partiții pe cardul sd, nu am făcut exact asta, dar voi posta aici un link despre cum se face…

Comentarii

  • Am găsit în schimb un program gratuit numit „/system/app mover” care ar trebui să fie capabil să convertească și aplicațiile de sistem în aplicații de utilizator, conform acest site. –  > Por wormple12.
  • Atunci când încerc să convertesc o aplicație de sistem, se spune: „Mutarea aplicațiilor de sistem NU este recomandată și, cu siguranță, va deteriora ceva pe sistemul dvs. atunci când faceți acest lucru. Pe Android 5.0+, această funcție este foarte experimentală și majoritatea aplicațiilor de sistem nu vor mai funcționa niciodată după ce au fost mutate!” Din nou, ceva implică faptul că mutarea aplicațiilor de sistem pe cardul SD nu este de fapt realizabilă pe versiunea mea de Android. S-ar putea să încerc să convertesc o aplicație pe care oricum nu o voi folosi niciodată și să văd ce se întâmplă. –  > Por wormple12.
  • @wormple12 ai obținut asta în titanium backup sau în aplicația pe care o găsești? Încearcă oricare dintre aplicațiile care nu este esențială pentru Android poți încerca să muți Google maps, drive, gmail, YouTube, dar nu muta play store sau play services. De asemenea, nu mutați aplicațiile al căror scop nu îl cunoașteți. –  > Por Једноруки Крстивојее.
  • Salut din nou. Acum, se pare că am folosit cu succes /System/App Mover pentru a converti o mulțime de aplicații în aplicații de utilizator și apoi am mutat aceste aplicații pe cardul SD cu Link2SD. Au apărut mai multe probleme. În primul rând a apărut o problemă în care telefonul a început să optimizeze toate aplicațiile la fiecare repornire, proces care durează 10-15 minute pentru a se finaliza. Am găsit o modalitate de a rezolva acest lucru cu o aplicație numită Optimizing App Fixer. –  > Por wormple12.
  • În al doilea rând, există o problemă și mai gravă care face ca o mulțime de aplicații (s-ar putea să fie fiecare aplicație care a fost mutată pe cardul SD) să dispară pur și simplu în aer! Este posibil să mergeți la Google Play și să descărcați din nou aplicațiile lipsă. Pot să repornesc și să repornesc și să șterg memoria cache și să repornesc cât vreau și problema perseverează. Apoi, brusc, la o repornire mai târziu, în aceeași zi, toate aplicațiile lipsă revin ca și cum nu ar fi dispărut niciodată. Repornirea telefonului din nou după aceasta, face din nou ca aplicațiile să dispară fără urmă. –  > Por wormple12.