Nexus 6 OTA de la 5.0.1 la 5.1 eșuează – Eroare în block.map (Android, 5.0 Lollipop, Actualizare Ota, 5.1 Lollipop)

MosheElisha a intrebat.

Încerc să-mi actualizez Nexus 6 cu versiunea 5.0.1 (Build number LRX22C) prin OTA la Android 5.1.

Actualizarea OTA este descărcată cu succes și după ce am apăsat „Restart &; Install” văd un droid mort cu mesajul „Error!”.

Telefonul a fost înrădăcinat și l-am dezrădăcinat prin SuperSU. Nu a ajutat. ștergerea partiției cache de asemenea nu a schimbat nimic.

Acestea sunt jurnalele:

Finding update package..
Opening update package..
Verifying update package..
Installing update..
Verifying current system..
/dev/block/platform/msm_sdcc.1/by-name/system has been remounted R/W: reflash device to reenable OTA updates
E: Error in 0/cache/recovery/block.map
(Status 7)

Installation aborted.

Aș vrea neapărat să fac upgrade fără a șterge datele.

Comentarii

  • Aceeași problemă aici, dar cu un Nexus 5. Am făcut upgrade de la 4.4 la 5.0.1 în timp ce eram înrădăcinat (a trebuit să fac re-root după aceea, bineînțeles) fără probleme, așa că bănuiesc că este un bug în acest upgrade. S-ar putea să trebuiască să așteptăm o remediere după ce Google își va da seama ce este stricat. –  > Por Malvineous.
  • @Malvineous – Nu este un bug, este intenționat. Este o măsură de precauție de securitate pentru ca eventualele vulnerabilități de securitate să nu fie trecute într-o nouă versiune. SuperSU/root este, din punct de vedere tehnic, o vulnerabilitate de securitate uriașă, la fel ca și faptul de a avea un bootloader deblocat. Ceea ce trebuie să faci este să redai din nou versiunile system.img pentru a reveni la versiunea stock și apoi OTA va trece fără probleme, presupunând că ai redai și recovery-ul stock. După OTA, puteți face re-root/TWRP. –  > Por Enigma.
  • @Enigma: Da, am rezolvat asta în cele din urmă – este păcat că nu au un mesaj de eroare mai util. Mai degrabă decât să reflash system.img, am dezinstalat SuperSU și am redenumit câteva dintre fișierele de backup înapoi la numele lor original prin intermediul shell-ului, iar acest lucru a permis actualizarea OTA să continue. –  > Por Malvineous.
1 răspunsuri
Eran Chetzroni

Din păcate nu va funcționa, google verifică integritatea unor fișiere (adică: că nu au fost modificate) și se pare că unele dintre fișiere au fost modificate, posibil de către procesul de root. presupun că nu aveți altă opțiune decât să instalați manual imaginea, ceea ce va șterge telefonul în întregime. puteți afla mai multe despre acest proces aici: https://developers.google.com/android/nexus/images

Comentarii

  • Probabil că OP ar putea să blicheze imaginea de sistem care este furnizată în arhivă. Atâta timp cât bootloaderul este în prezent deblocat, făcând acest lucru nu ar șterge telefonul. –  > Por eldarerathis.
  • @MosheElisha poți încerca soluția eldarerathis și să ne spui dacă funcționează pentru tine? –  > Por Eran Chetzroni.
  • Îmi pare rău, am făcut deja upgrade cu resetarea din fabrică. –  > Por MosheElisha.