Pe Android, cum să dezactivați modul incognito al Google Chrome (Android, Securitate, Chrome Pentru Android, Confidențialitate, Control Parental, Filtru De Conținut)

tealhill o susține pe Monica a intrebat.
a intrebat.

Dacă ați crezut că dezactivarea modului incognito este suficientă pentru a vă proteja copiii, probabil că vă înșelați. Permiteți-mi să vă explic.

Dragi cititori: Dezactivarea modului incognito poate fi complet insuficientă.

Vă rugăm să rețineți că, chiar dacă dezactivați modul incognito al Google Chrome, există și alte modalități prin care utilizatorii de dispozitive pot naviga pe web fără a lăsa urme. Chiar și copiii analfabeți din punct de vedere tehnologic pot întreba pe Google sau pe prietenii lor ce trebuie să facă. Așa că este înțelept să instalați și un filtru bun.

Nu am cercetat foarte recent setul de filtre disponibile.

Începând de acum câțiva ani:

Printre opțiunile gratuite se numără Qustodio și Google Family Link. Versiunea gratuită a Norton Family nu este, probabil, la fel de bună. Dacă sunteți dispus să plătiți, am citit că Netspark sau GenTech sunt mai bune decât produsele gratuite.

În general, software-ul de filtrare pentru Android nu este la fel de bun ca software-ul de filtrare pentru desktop.

De asemenea, este posibil să doriți să adunați dispozitivele Android noi și vechi ale soțului/soției și copiilor dvs. și să le închideți pe toate în dormitor în fiecare seară.

Dragi cititori: Câteva gânduri despre orele de noapte.

„Atunci când copiii au propriile dispozitive, sunt tentați să fie în contact permanent – și poate chiar se simt obligați să fie în contact atunci când nu vor să o facă.” Dacă copilul dvs. primește un mesaj pe Facebook la ora 1 dimineața, ar putea fi nepoliticos din partea sa să să-l ignore până dimineața, și astfel ar putea ajunge cu reticență să intre într-o conversație lungă. (Bazat pe această sursă.)

Soluția la problema mesajelor nocturne este următoarea: Târziu în noapte, există modalități de a vă împiedica copilul să își folosească telefonul, tableta și laptopul. Le puteți ține încuiate în propriul dormitor pentru a le încărca. Sau, pentru dispozitivele Android, puteți utiliza Google Family Link pentru a seta o oră de culcare: consultați aici sau aici. Acest lucru va face, de asemenea, mai greu pentru copilul dvs. să petreacă în secret ore întregi în activități care creează dependență: YouTube, Facebook, pornografie și jocuri.

Dragi cititori: Vă rugăm să vă testați filtrul imediat după instalare și din nou cel puțin o dată pe an.

Odată ce ați instalat un filtru, vă sugerez: Testați imediat pentru a vă asigura că funcționează bine. Mergeți pe câteva site-uri pentru adulți și asigurați-vă că sunt blocate. Dacă aveți activată monitorizarea, verificați dacă aceasta face ceea ce trebuie să facă. Dacă ați setat o oră de culcare, verificați anual pentru a vă asigura că telefonul se blochează efectiv la ora de culcare.

Chiar dacă panoul de control al unui filtru susține că funcționează, este posibil ca filtrul să nu funcționeze deloc. Este înțelept să îl testați singur.

Dacă doriți să testați filtrul și mai mult, încercați să vizitați unul sau două wikiHow articole cu mature cu conținut matur. Dacă filtrul este foarte bun, s-ar putea să le blocheze. Nu am mari speranțe.

Testați din nou filtrul periodic. Cel puțin o dată pe an; de preferat mai des.

Refaceți testul după actualizări majore ale sistemului de operare sau ale browserului și din nou ori de câte ori este instalat un browser suplimentar (de exemplu, Firefox).

Filtrele nu sunt infailibile. Mulți copii pot ocoli filtrele fără ca părinții să știe. Dar un filtru poate fi totuși mai bun decât niciun filtru.

Contextul întrebării mele

Google Chrome pentru Android include o funcție numită modul incognito. Această caracteristică, atunci când o activez, este concepută pentru a împiedica Chrome să rețină și să stocheze automat informații despre site-urile web pe care le-am vizitat în trecut.

Pentru a mă proteja, am instalat versiunea gratuită a programului Qustodio (o aplicație de filtrare/monitorizare a site-urilor web) pe dispozitivul meu Android. Din păcate, de îndată ce utilizatorul intră în modul incognito, Qustodio pentru Android încetează să mai funcționeze.

Care sunt opțiunile mele? Ei bine:

 • Aș putea încerca să fac upgrade la Android 6 sau la o versiune mai recentă, sau la CyanogenMod 13 sau la o versiune mai recentă, sau aș putea cumpăra un dispozitiv care să fie livrat cu unul dintre aceste sisteme de operare preinstalat. Un articol din baza de cunoștințe de asistență de pe site-ul Qustodio susține că, pe aceste sisteme de operare, Qustodio funcționează bine chiar și atunci când modul incognito este activ. Dar bănuiesc că această afirmație ar putea fi inexactă. Nu știu sigur. Vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.

 • Aș putea face următoarea procedură:

  1. Instalați versiunea gratuită a NetAddictSoft plus Brehm browser. Afirmațiile domnului Brehm nu sunt toate corecte; în realitate, există o modalitate ușoară de a șterge istoricul browserului Brehm. Dar versiunea gratuită a NetAddictSoft pretinde că este capabilă să monitorizeze toată utilizarea browserului Brehm și să trimită prin e-mail rapoarte de utilizare săptămânale. (Rețineți că, pe majoritatea dispozitivelor, NetAddictSoft poate monitoriza doar utilizarea browserului Brehm, iar nu poate monitoriza utilizarea Chrome sau Firefox sau a oricărui alt browser).
  2. Configurați Blocare inteligentă a aplicațiilor sau similar pentru a împiedica utilizarea altor browsere. (Notă: Smart App Lock nu este perfect și este posibil să fie învins).

S-ar putea să fac procedura de mai sus, dar: Dispozitivul meu are instalată o versiune veche de Android. Pentru ca eu să fac upgrade la o versiune Android mai nouă, ar trebui să trec la un ROM de la o terță parte, iar acest lucru ar fi o bătaie de cap.

 • Aș putea cheltui bani pe un filtru mai puternic, cum ar fi NetSpark sau GenTech. Dar aș prefera să nu cheltuiesc niciun ban.

 • Aș putea să contactez echipa de asistență a Qustodio și trimiteți un raport de eroare. Dar am auzit că nu prea pot ajuta. Caracteristica este experimentală. (Sursa:) Și este experimentală de ani de zile. Nu este cu adevărat susținută pe deplin.

 • Aș putea dezinstala Qustodio, aș putea instala Norton Family și aș putea încerca funcția de detectare incognito a Norton Family. Dar nu vreau să mă deranjez să fac nici asta.

 • Aș putea să cercetez de ce Qustodio nu funcționează atunci când modul incognito este activ, apoi să depun o cerere de funcționalitate la Google pentru a le cere să rezolve problema.

 • Aș putea să-mi vând telefonul și să cumpăr un iPhone sau un iPad. Acestea includ filtrare web integrată. Nu știu dacă este bun sau nu.

 • Aș putea să-mi vând telefonul și să trec la un telefon fără Wi-Fi încorporat. Poate un Palm Treo sau Centro sau un BlackBerry vechi.

Dar nu vreau să aleg niciuna dintre opțiunile de mai sus.

Întrebarea mea

Pe sistemele de operare desktop, știu deja că este posibil să dezactivez modul incognito al Google Chrome. Dar eu folosesc și Android. Cum pot dezactiva modul incognito al Google Chrome pe dispozitivul meu Android?

Vă rugăm să vă asumați următoarele:

 • Execut întotdeauna cea mai recentă versiune de Android.

 • Dispozitivul meu este deținut și controlat de mine. Acesta este nu administrat de un administrator de domeniu Google Apps de la locul meu de muncă sau de la școala mea. Prin urmare, nu pot utiliza consola de administrare Google Apps pentru a dezactiva modul incognito. (De asemenea, nu vreau să plătesc o taxă pentru a mă înscrie la Google Apps for Work.)

 • Sunt dispus să-mi fac root pe dispozitiv.

Îi mulțumesc utilizatorului Lucky de la Android.SE pentru inspirația acestei întrebări.

Comentarii

 • M-am gândit că poate aș putea folosi o aplicație de proprietar de profil, aș putea crea un profil gestionat, aș putea seta IncognitoModeAvailability, și aș putea să-mi rezolv problema. Dar acest lucru nu mă va ajuta. Atunci când este instalată o aplicație de proprietar de profil, aplicațiile gestionate apar alături în lansator, alături de aplicațiile negestionate, ca în capturile de ecran din acest articol. Aș putea să folosesc versiunea neadministrată a Chrome. Așadar, o aplicație de proprietar de profil nu este soluția. –  > Por tealhill o sprijină pe Monica.
 • În loc să folosiți o aplicație de proprietar de profil, puteți încerca să folosiți o aplicație de proprietar de dispozitiv, cum ar fi Test DPC pentru a seta aplicația Chrome IncognitoModeAvailability la 1. Puteți seta Test DPC ca proprietar al dispozitivului după înrădăcinare: consultați linkul A pentru câteva indicații. Sau puteți seta Test DPC ca proprietar al dispozitivului după ce ați instalat adb pe un PC: consultați linkul B și linkul C pentru câteva indicații. –  > Por tealhill sprijină Monica.
 • Dar, după ce ați setat IncognitoModeAvailability, poate că copilul dumneavoastră (sau un prieten mai tehnic) ar putea folosi una dintre diferitele tehnici pentru a o dezactiva. Nu intenționez să enumăr aceste tehnici aici; dar cel puțin una dintre ele ar putea fi destul de evidentă chiar și pentru un prieten oarecum tehnic al copilului dumneavoastră. –  > Por tealhill sprijină Monica.
 • Nu am încercat niciodată Test DPC. Dragii mei: Ați reușit să-l setați ca proprietar de dispozitiv? Dacă da, v-a fost util sau nu și de ce? –  > Por tealhill o susține pe Monica.
6 răspunsuri
Lemino Labs

Ați putea încerca Incoquito – este o aplicație plătită și vă permite fie să închideți automat toate filele incognito atunci când ecranul se stinge, fie să dezactivați complet navigarea incognito, împiedicând deschiderea totală a filelor incognito. Include un mod de monitorizare, precum și înregistrarea evenimentelor/activităților legate de navigarea incognito în Chrome, precum și posibilitatea de a ascunde aplicația din lansator. De asemenea, include următoarele caracteristici experimentale (așa cum au solicitat mai mulți părinți):

 • Înregistrarea videoclipurilor redate în cadrul aplicației YouTube
 • Detectarea dezinstalării &; prevenirea dezinstalării
 • Protecție a setărilor Android
 • Blocarea accesului la aplicația YouTube

Dezvăluire: Sunt dezvoltatorul Incoquito.

Comentarii

 • Nu am încercat-o, dar m-am uitat la descrierea sa completă din Play Store. Sună simplu și inteligent. –  > Por tealhill o susține pe Monica.
 • Dragi părinți: Incoquito singur nu este suficient. S-ar putea să fie ușor pentru copiii dvs. să îl ocolească, chiar dacă nu sunt pricepuți la tehnologie. Trebuie să instalați și un filtru. ❧ Versiunea gratuită a Qustodio este probabil cea mai bună opțiune gratuită; versiunea gratuită a Norton Family ar putea fi al doilea cel mai bun filtru gratuit. Dacă sunteți dispus să plătiți, am citit că NetSpark sau GenTech sunt mai bune decât produsele gratuite. ❧ De asemenea, este posibil să doriți să adunați dispozitivele Android noi și vechi ale soțului/soției și copiilor dumneavoastră și să le închideți pe toate în dormitor în fiecare noapte. –  > Por tealhill sprijină Monica.
Mikhail Naganov

Dacă v-ați înrădăcinat telefonul, puteți construi și împinge un sistem Aplicația ChromeCustomizations. Aceasta instalează un furnizor de conținut care, printre altele, permite dezactivarea modului Incognito în Chrome.

Aceasta utilizează modul susținut oficial pe care producătorii de dispozitive îl folosesc pentru a controla pagina de pornire și marcajele implicite ale Chrome pe dispozitivele lor.

Comentarii

 • Vă rugăm să rețineți că: Sistemul instrucțiuni oficiale vă sfătuiesc să utilizați adb push pentru a instala fișierul APK. Dar, dacă sunteți pe un ROM stock înrădăcinat, adb push ar putea eșua, este posibil să fie nevoie să utilizați o altă metodă de transfer de fișiere, iar fișierul ar putea ajunge să aibă permisiunile greșite. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să rulați manual adb shell, chmod fișierul pentru a 644, și să reporniți. După repornire, rulați pm list packages. În cazul în care numele pachetului Java al fișierului APK este inclus în listă, atunci permisiunile fișierului sunt corecte. –  > Por tealhill sprijină Monica.
 • Poate cu câțiva ani în urmă, am construit un ChromeCustomizations.apk fișier care ar putea dezactiva modul incognito pe orice dispozitiv Android înrădăcinat. Am instalat fișierul ca „aplicație de sistem” pe propriul meu dispozitiv și a funcționat. Încă mai am fișierul. Vă rog să-mi trimiteți un e-mail la tealhill at gmail dot com dacă doriți o copie pentru dumneavoastră. În e-mail, vă rugăm să explicați de ce răspunsul Lemino Labs de mai sus este insuficient pentru a vă satisface nevoile. –  > Por tealhill susține Monica.
E.brehm

După cum a explicat tealhill, puteți instala NetAddictsoft și browserul NetAddict fără modul incognito.

În NetAddictSoft, puteți bloca orice aplicație și există o opțiune de interzicere a tuturor browserelor, cu excepția NetAddict Browser.

Dezvăluire: Eu sunt dezvoltatorul NetAddictSoft. http://netaddictsoft.com

tealhill o susține pe Monica

Google Family Link

Dacă setați Google Family Link pentru a proteja un dispozitiv Android, acesta va dezactiva automat modul incognito al Google Chrome pe dispozitivul respectiv. (Google spune acest lucru în acest articol. Eu însumi am încercat Family Link și am verificat că articolul este corect).

Family Link poate face, de asemenea, filtrare Web, monitorizare a timpului petrecut în fața ecranului și urmărire a locației dispozitivului. Dar aceste caracteristici sunt opționale; le puteți dezactiva dacă doriți.

Configurația obișnuită a Family Link este următoarea: Un dispozitiv (un computer sau un dispozitiv mobil) este dispozitivul „părinte”, iar un al doilea dispozitiv este dispozitivul „copil”. Modul Incognito va fi dezactivat numai pe dispozitivul „copil”.

Dacă doriți să începeți, puteți configurați acum un cont „părinte”.

Acesta are ciudățenii

Google Family Link are câteva ciudățenii. Am descris cea mai mare ciudățenie pe care am observat-o și soluția de rezolvare a acesteia într-un alt topic.

Sper că Google va încerca să elimine aceste ciudățenii în viitor.

În ciuda ciudățeniilor sale, Family Link funcționează deja rezonabil de bine și cred că este o modalitate bună de a dezactiva modul incognito.

Ar putea fi ușor de învins

Nu sunt sigur dacă Family Link este sau nu ușor de învins pentru copiii isteți. Dar, în general, există modalități de a învinge majoritatea instrumentelor software de control parental.

Este înțelept să le cumpărați copiilor dvs. un telefon cu clapetă fără plan de date și un computer neportabil care să fie depozitat permanent într-o cameră publică, cum ar fi sufrageria. De asemenea, este înțelept să vă depozitați toate telefoanele mobile, laptopurile și tabletele personale în dormitor pe timp de noapte, astfel încât copiii dvs. să nu le poată folosi în secret.

Smaj Enterprise

Tocmai am lansat o nouă aplicație care blochează filele incognito din Chrome, Incognito Away.

Filele din Chrome sunt blocate instantaneu, de îndată ce unii încearcă să le deschidă. De asemenea, puteți face să apară un mesaj pop-up atunci când unii încearcă să deschidă o filă incognito, pentru a servi drept memento sau avertisment util.

De asemenea, dispune de blocarea programată, ceea ce înseamnă că puteți alege, dacă doriți, ca filele incognito să fie blocate doar între orele 18:00 și 9:00 în fiecare zi, de exemplu.

În plus, există o funcție încorporată pentru a ascunde pictograma aplicației din lansator, astfel încât să fie mai greu pentru cineva să își amintească sau să găsească că aplicația este instalată.

Împreună cu Incognito Away, cu acești pași de mai sus și cu un filtru web precum Qustodio, ar fi destul de solidă pentru a împiedica o persoană să navigheze în privat.

Notă: Eu sunt dezvoltatorul Incognito Away. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să mă contactați 🙂

PS: Știu că există deja un alt răspuns acceptat, dar această aplicație are câteva caracteristici suplimentare care ar putea fi benefice (așa cum am discutat mai sus) 🙂

Mikko Rantalainen

Ați putea instala Automate din Play Store și să creați un flux care să caute notificarea privind modul Incognito și să facă clic automat pe ea pentru a închide toate filele Incognito.

Comentarii