Pot utiliza programul antivirus Windows pentru a scana dispozitivul Android? (Android, Antivirus)

BrânzăConQueso a intrebat.

Am cercetat aplicații antivirus și înainte de a alege una mă întrebam dacă aș putea obține aceeași detecție folosind antivirusul meu de Windows.

Îmi dau seama că o aplicație va oferi protecție în timp real, dar, în afară de asta, există vreo diferență în ceea ce privește detectarea virușilor?

4 răspunsuri
Dan Hulme

Nu în mod util. Aveți nevoie de un software diferit pentru a rula pe dispozitivul Android față de cel pe care îl rulați pe desktop-ul Windows, deoarece folosesc formate complet diferite pentru programe. Un program Android este un alt fel de bestie față de un program Windows.

Un scaner de viruși pentru Windows înțelege formatul programelor Windows și are o listă de viruși cunoscuți pentru Windows. Dacă s-ar uita la un program Android, nu ar înțelege ce comportament ar avea și nu l-ar găsi în lista sa de viruși pentru Windows.

Cel mai bun lucru pe care l-ați putea face cu un scaner de viruși pentru Windows este să scanați cardul SD al dispozitivului Android pentru a vedea dacă acesta conține programe Windows care, dacă ar fi rulate pe computerul dumneavoastră cu Windows, ar fi viruși. Altfel spus, este exact ca și cum ați scana virușii pe un stick USB. Este util doar dacă vă folosiți dispozitivul Android ca stick USB, pentru a transfera programe de pe un computer cu Windows pe altul.

Comentarii

  • Mulțumesc, aveți sugestii de aplicații pentru Android? –  > Por CheeseConQueso.
  • @Op Nu folosiți scanere antivirus pe Android – nu sunt nimic mai mult decât bloat și nu funcționează. Căutați pe acest site despre asta, este o întrebare des pusă, vedeți asta de exemplu – luați aminte la comentariile din acea întrebare. –  > Por t0mm13b.
Izzy

Iertați-mi sarcasmul, dar dacă sunteți în căutarea unui virus pe Android, ați putea folosi și un scanner plat 🙂

Sincer: Nu, nu poți folosi programul tău AV pentru Windows pentru asta. Dacă vrei cu adevărat să detectezi toate programele malware posibile care stau pe dispozitivul tău, aplicația ar trebui să acceseze întregul dispozitiv, inclusiv stocarea internă. Windows nu poate face asta, deoarece Android nu i-ar permite. De obicei, doar SDCard-ul (SDCard-urile) sunt expuse la un PC atașat.


În ceea ce privește sarcasmul meu inițial (pe care sper că mă iertați): termenul „virus” este destul de ambiguu. A se vedea acest articol din Wikipedia:

Un virus informatic este un program de calculator care se poate replica și se poate răspândi de la un calculator la altul.

Nu există așa ceva pentru Android. Ceea ce înseamnă că, strict vorbind, un scanner AV este la fel de eficient ca un scanner plat aici (sau invers). Articolul continuă:

Termenul „virus” este, de asemenea, utilizat în mod obișnuit, dar eronat, pentru a se referi la alte tipuri de malware, inclusiv, dar fără a se limita la programele adware și spyware care nu au o capacitate de reproducere.

Așadar, este mai probabil să căutați malware 🙂 Cu toate acestea, nu puteți face acest lucru de pe computerul dumneavoastră cu Windows.

Comentarii

  • Vă mulțumim pentru informații. Iertați-mă, dar am folosit cuvântul în sens larg. Aveți vreo sugestie de aplicații Android pentru leac? –  > Por CheeseConQueso.
  • Nu am folosit niciodată niciuna dintre acestea. Și nu am avut niciodată probleme cu malware. Singura modalitate de a obține malware pe dispozitivul Android este să îl instalați în mod activ, așa că „bunul simț activat” este cea mai eficientă aplicație AV disponibilă. Dacă insistați să aveți așa ceva, aruncați o privire la, de exemplu, Avast Mobile Security & Antivirus sau Lookout Security & Antivirus. –  > Por Izzy.
Njax3SmmM2x2a0Zf7Hpd

Windows AV ar scana amenințările împotriva sistemului său de operare, nimic mai mult. Poate că ai putea încerca o scanare pe cardul SD pentru viruși ascunși, dar nimic altceva.

Vă sugerez să încercați următoarele aplicațiiAntivirus Security AVGLookout Security & Antivirus

https://play.google.com/store/search?q=antivirus&c=apps

user46293

dacă telefonul tău este înrădăcinat windows poate accesa toate fișierele inclusiv chestii preinstalate pe rom dar totuși cum au spus majoritatea celor care au spus windows scanner-ul este în codul windows etc deci scanarea ar fi inutilă dar dacă este înrădăcinat pc-ul tău poate șterge programele instalate pe rom etc din linia de comandă sau un program de bază apk phone manegemnet cum ar fi apk installer o va face la fel de bine

Comentarii

  • Deci, la ce bun ar trebui să fie asta? Vrei să spui „poate scana, dar nu găsește nimic – dar asta nu contează, deoarece cel puțin poate șterge lucruri”? Nu înțeleg. –  > Por Izzy.