Recuperarea personalizată Cyanogenmod nu poate face backup, restaura sau aplica o actualizare! (Android, Cyanogenmod, Recovery Mode, Clockworkmod Recovery, Twrp)

Celeritas a intrebat.

Tocmai am instalat Cyanogenmod. Am înțeles că Cyanogenmod este un ROM, așa că am fost puțin surprins când recovery-ul meu personalizat TWRP a fost înlocuit cu recovery-ul propriu al Cyanogenmod. De ce se întâmplă acest lucru?

Recuperarea Cyanogenmod nu poate face nimic; nu are opțiuni de backup sau de restaurare și de fiecare dată când încerc să aplic o actualizare îmi spune…

verificarea semnăturii a eșuat.

  1. Este posibil să mă întorc la CWM sau TWRP sau să fac cumva să funcționeze recovery-ul Cyanogenmod?

Nu pot să flash un nou custom recovery de pe telefon, deoarece Cyanogenmod’s recovery nu reușește la flashing, și am încercat să folosesc fastboot de pe computer și pare să flash TWRP, dar apoi se duce doar la Cyanogenmod’s recovery.

  1. Am citit odată că TWRP/CWM funcționează doar cu kernelul stock și Cyanogenmod are propriul kernel, deci nu vor funcționa. Este adevărat acest lucru?

Nu cred că este relevant pentru întrebare, dar telefonul meu este Xperia Z2 D6503 și CM este 12 (Lollipop)

Comentarii

  • Nu am nici o idee despre răspunsul la această întrebare, dar, ai putea specifica modelul și numărul dispozitivului tău? La urma urmei, ar trebui să știi să o faci, adică, uită-te la reputația ta. Haideți. Apropo, CyanogenMod nu vine cu propriul recovery. Am instalat build-uri oficiale ale diferitelor dispozitive și nu a prezentat nici un fel de înlocuire de acest gen. –  > Por rjt.rockx.
  • @rjt.rockx hmm modelul/numărul dispozitivului sunt irelevante. Nu înțelegeți întrebarea. Este dacă se fac recuperări personalizate, astfel încât să aibă nevoie de un kernel specific? și dacă Cyanogenmod se consideră un kernel personalizat (are mod în nume, oamenii îi spun ROM, așa că nu știu). Este clar că nu știți despre ce vorbiți, deoarece cyanogenmod vine cu propriul recovery și acesta este scopul întrebării. Spui că nu l-ai folosit niciodată, așa că de ce ai ști? –  > Por Celeritas.
  • @Celeritas :- Există această opțiune în meniul Developer Option pe care trebuie să o menționez. Deși nu înțeleg motivul pentru așa ceva, în meniul Developer al Cyanogenmod, s-ar putea să găsești o opțiune de genul Update CM Recovery. Atâta timp cât a rămas bifată, oricât am încercat nu am putut înlocui recovery-ul prin fastboot. Fastboot nu mi-a arătat nici o eroare, dar repornirea telefonului în recovery nu a pornit în cel nou. Am debifat și a funcționat. –  > Por Firelord.
  • @Celeritas :- Mai este un lucru pe care nu l-am înțeles niciodată. Am OnePlus One și prima dată când am încercat să înlocuiesc recovery-ul cu fastboot, nu a funcționat. Nicio eroare în comanda fastboot, dar nu a pornit nici în cel nou. Tot ce a trebuit să fac a fost o resetare din fabrică și după aceea a funcționat. Știu că nu are sens că cum ar putea sau de ce ar trebui să fie să funcționeze în acest fel, dar am crezut că ar trebui să transmit punctul meu de vedere aici. –  > Por Firelord.
  • @Celeritas: – Cu toate acestea, nu ați menționat că dacă ați încercat să blișați TWRP / CWM recovery din interiorul Android ca prin intermediul Flashr app. –  > Por Firelord.
3 răspunsuri
netimen

Adus de la xda thread: CyanogenMod recovery este de bază, așa că trebuie să flashezi altul. Cea mai simplă metodă este să folosiți aplicația rashr și a funcționat pentru mine perfect

Comentarii

  • Am încercat acest lucru fără succes pe Android 5.1. A spus că flashingul este gata, dar după aceea pornește din nou Cyanogen Recovery. Fashify (play.google.com/store/apps/…) a funcționat pentru mine, totuși. –  > Por Martin Braun.
T-Dawg

În cazul în care aveți această problemă cu un galaxy s2 și cyanogenmod 12.1, atunci soluția este de a flash kernel-ul stock alternativ original al dezvoltatorilor cu TWRP instalat. Acesta este semnat și astfel poate fi flashat cu recovery-ul cyanogenmod.

Pentru detalii și linkuri suplimentare, consultați răspunsul meu la această întrebare: Cum pot face backup și restaura rom Cyanogenmod 12.1 instalat pe Samsung Galaxy 2 i9100?

Thor

În special pentru Galaxy S2. Am rămas cu Cyanogen Recovery pentru câteva zile. Nici Rashr, nici Flashify nu au funcționat pentru mine. În cele din urmă, reflasharea unui kernel TWRP (Apollo 9 light) cu Flash Gordon a făcut trucul.

Comentarii

  • pentru Galaxy S2 I9100, imaginea de recuperare cu suport IsoRec (cum ar fi TWRP recent 3.0.2+) vă va permite să continuați să utilizați TWRP în loc de CM Recovery – a se vedea twrp.me/devices/samsunggalaxys2i9100.html. Aveți nevoie și de un CM recent (cum ar fi cm-12.1-20160203-NIGHTLY-i9100.zip; cm-12.1-20151116-SNAPSHOT-YOG7DAO1JN-i9100.zip nu va funcționa deoarece nu are suport IsoRec) –  > Por Matija Nalis.