Setarea de limitare a procesului de fundal Persist Background Process Limit (Android, Setări)

Eric Higgins a intrebat.

Este posibilă persistența setării Limitare proces în fundal? Aceasta se pierde la repornire și revine la Standard Limit.

Setări Opțiuni pentru dezvoltatori Limitare proces în fundal

Android 4.0.3

2 răspunsuri
t0mm13b

Nu cred că este menit să persiste… Vezi Comentariul lui Dianne Hackborn

De asemenea, a avut un mosey în jurul valorii de codul sursă ICS găsit în packages/apps/Settings/src/com/android/settings/DevelopmentSettings.java

Codul sursă pentru ecranul aferent, găsit pe github-ul Android.

Prin căutarea variabilei care este asociată cu Settings > Opțiuni pentru dezvoltatori > Limitarea proceselor din fundal (a se vedea numărul de linie 103) și (A se vedea numărul de linie 215) numit mAppProcessLimit.

Cu asta în minte, continuați să căutați mai jos în sursă, rutina care este responsabilă pentru salvarea setărilor pentru acest ecran special numit onPreferenceTreeClick.

Aceasta este, în limbajul de programare, numită „listener” care monitorizează modificările efectuate pe acel ecran și le scrie imediat în memoria de rezervă de către Android. (A se vedea între numerele de linie 790 și 858)

Din păcate, „listener„, în acest caz, nu are o referință la persistența/salvarea valorii pentru acea variabilă mAppProcessLimit; ceea ce este ceea ce experimentează OP, setați-o pe durata în care telefonul este în viață, apoi, la repornire, se pierde.

Pe scurt, nu puteți face nimic în legătură cu acest lucru, deoarece aceasta este construită direct din cuptor și este inclusă în telefon, dar, având în vedere acest lucru, puteți să vă faceți o variantă ROM personalizată a ICS cu o versiune modificată a sursei pentru a face acest lucru.

flo

Am scris o mică aplicație android care poate fi folosită pentru a seta limita de procesare prin utilizarea Java Reflection pentru a accesa API-ul intern. Pe Android 4.0 nici măcar nu este nevoie să o instalați ca aplicație de sistem. Acest lucru este necesar pentru Android 4.2 sau mai departe.

https://github.com/flode/SetAndroidProcessLimit

Mulțumesc @t0mm13b pentru referința API internă 😉

Tags: