Setări APN: Ce face fiecare setare? (Android, Date Mobile, Rețea Mobilă, Radio Celular, Apn)

siriusstack a intrebat.

Un nume de punct de acces (Access Point Name, APN) este o poartă de acces între rețelele mobile și internetul public.Am făcut cercetări și nu există prea multe informații online despre ce sunt sau ce fac setările individuale.

Iată ce am reușit să aflu până acum, enumerate în ordinea în care apar pe un telefon Android.Setări în bold Nu am un răspuns bun pentru. Vă rog să-mi spuneți „numele complet” al setării și ce face. Dacă știți un site care le listează și le descrie, vă rog să îl distribuiți. Vă mulțumesc!


 1. Nume: „Numele: Etichetă dată de utilizator care nu afectează de fapt nimic. Poate fi orice.
 2. APN: Înseamnă numele punctului de acces, cred? De obicei, acesta este un cuvânt scurt și este scris cu majuscule, din anumite motive. Habar n-am ce face.
 3. Proxy: Este pentru a utiliza un server proxy obișnuit sau ceva specific pentru mobil?
 4. Port: Portul pentru proxy? 80 în mod implicit?
 5. Nume de utilizator: Datele de identificare pentru a utiliza transportatorul.
 6. Parolă: Datele de identificare pentru a utiliza operatorul.
 7. Server: Am aflat că acesta este pentru un server WAP Gateway – un fel de proxy, cu excepția faptului că traduce/decodifică și paginile web.
 8. MMSC: Un URL la care se trimit mesaje MMS? Ce înseamnă MMSC?
 9. Proxy MMS: De ce este nevoie de un proxy? De ce să nu trimiteți direct către MMSC?
 10. Portul MMS: De ce se află aici, nu va fi întotdeauna 80?
 11. MCC: Mobile Country Code (Codul țării mobile) – cred că acesta specifică turnurilor de telefonie mobilă rețeaua pe care trebuie să o folosească în mod implicit. De ce ar trebui să știe acest lucru?
 12. MNC: Mobile Network Code (Cod de rețea mobilă) – indică turnurilor ce operator este utilizat?
 13. Tipul de autentificare: Portul prin care se trimite numele de utilizator și parola?
 14. Tipul APN: Deci, în loc de numere de port IP, rețelele de telefonie mobilă utilizează „nume de port” pentru a specifica tipul de date. Astfel, dacă puneți „default,mms”, atunci vor fi utilizate aceste protocoale de comunicare. Corectați-mă dacă greșesc, vă rog.
 15. Protocolul APN: Dacă se utilizează IPv4 sau IPv6.
 16. APN roaming protocol (Protocol de roaming APN): Roaming înseamnă utilizarea serviciului unei alte companii de telefonie. Aici se specifică ce tip de IP să se utilizeze în acest caz.
 17. APN enable/disable (Activare/dezactivare APN): Pentru atunci când mai multe APN-uri se află pe telefon. Permite să se aleagă o anumită configurație.
 18. Bearer (Purtător): Ce face acest lucru?
 19. Tip MVNO: Mobile Virtual Network Operator (operator virtual de rețea mobilă) – un operator de revânzare care utilizează unul dintre operatorii mari (AT&T, Sprint, T-Mobile). Această opțiune poate fi None, SPN, IMSI, GID sau ICCID. Cred că îi spune operatorului principal care este resellerul.
 20. Valoarea MVNO: Numărul atribuit revânzătorului?

Comentarii

 • Întrebare interesantă, dar nu cred că se referă în mod explicit la Android. Poate că networkengineering.stackexchange.com este un loc mai potrivit pentru asta. –  > Por Irfan Latif.
 • Prima postare, voi căuta cum să o mut. Vă mulțumesc! –  > Por siriusstack.
1 răspunsuri
ruuk

Am găsit acest ca parte a unei căutări care m-a condus aici:

Nume (APN)

Un nume ales de utilizator care se aplică acestei configurații APN. Acest nume nu are niciun efect asupra conexiunii și este utilizat doar ca etichetă.

APN

Specifică numele punctului de acces (Access Point Name – APN) pe care dispozitivul dvs. ar trebui să îl citeze atunci când comunicați cu operatorul dvs. de telefonie. APN este un șir scurt de text.

Proxy / Port

Câmpuri opționale pentru specificarea unui proxy HTTP care să fie utilizat pentru tot traficul web prin această conexiune. De obicei, nu mai este necesar pentru majoritatea operatorilor.

Username / Password (Nume utilizator / Parolă)

În cazuri rare, este posibil ca operatorul dumneavoastră să solicite un nume de utilizator și o parolă pentru a accesa datele. De obicei, se lasă în alb.

Server

Server WAP Gateway, o funcție care nu este utilizată de obicei în smartphone-urile și dispozitivele moderne. De obicei, acest câmp trebuie lăsat gol.

MMSC

Detalii ale Centrului de servicii de mesagerie multimedia care trebuie utilizat pentru trimiterea și primirea de mesaje MMS.

MMS proxy / MMS port

Detalii despre proxy-ul HTTP care trebuie utilizat numai pentru a comunica cu MMSC în vederea trimiterii și primirii de mesaje MMS.

Protocol MMS

Specifică protocolul pe care dispozitivul trebuie să îl utilizeze pentru trimiterea și primirea mesajelor MMS. De obicei, nu este necesar să fie modificat.

MCC / MNC

Specifică rețeaua operatorului pentru care ar trebui să fie utilizată configurația APN. Semnifică Mobile Country Code (Cod de țară mobilă) și Mobile Network Code (Cod de rețea mobilă). authentication type (Tip de autentificare)Metodă utilizată pentru a furniza numele și parola dvs. serverului pentru conexiunea de date. De obicei nu se utilizează.

APN type

Specifică ce tipuri de comunicații de date ar trebui să utilizeze această configurație APN. Diferite tipuri de comunicare pot utiliza configurații diferite.

APN protocol / APN roaming protocol

Pentru dispozitivele care acceptă rețeaua IPv6, se specifică dacă se activează IPv4, IPv6 sau ambele. Acest lucru poate fi setat independent pentru rețelele casnice și de roaming.

APN enable/disable (Activare/dezactivare APN)

Atunci când aveți mai multe configurații APN de uz general, vă permite să alegeți care dintre ele este activată în prezent.

Bearer (Purtător)

Un câmp opțional care vă permite să excludeți această configurație APN în funcție de tehnologia de comunicare (de exemplu, LTE, eHRPD) utilizată în prezent. mobile virtual network operator type / valueRestrânge utilizarea acestui APN la anumiți MVNO (distribuitori de rețele mobile) sau conturi de abonat.

Operator de rețea virtuală mobilă tip / valoare

Limitați utilizarea acestui APN la anumite MVNO (revânzători de rețele mobile) sau conturi de abonat.