Tasker: Dacă este variabilă – nu este conectat la Wifi (Android, Wi Fi, Tasker, Automatizare)

Clacers a intrebat.
a intrebat.

Vreau ca luminozitatea afișajului meu să crească doar dacă nu conectat la vreo rețea Wifi (nu înseamnă că Wifi trebuie să fie oprit), dar nu-mi dau seama cum funcționează exact variabilele Wifi. Documentația oficială este foarte generală și tehnică.

Edit: Problema este că Wifi-ul meu este instabil, ceea ce înseamnă că Android nu are Wifi pentru aproximativ 2-3 secunde și apoi îl prinde din nou. Așa că am adăugat o perioadă de 5 secunde Wait acțiune pentru ca luminozitatea ecranului meu să nu se schimbe la fiecare 15 minute, dar se întâmplă oricum, doar că acum 5 secunde mai târziu.

Cred că pentru a face în sfârșit să funcționeze este necesar un „If variable”.

1 răspunsuri
SSS

Nu procedați în mod corect.

Mergeți la Profiluri → (Profil nou) → Stare → Net → Wifi Connected. Lăsați SSID gol și bifați „Invert”. Legați acest profil de o sarcină care modifică luminozitatea.

Editare – Bine, cred că am găsit soluția. În sarcina care modifică luminozitatea, faceți așa:

 1. Wait timp de 5 secunde
 2. if %WIFII (se potrivește cu regex) bSCANb
  • (Creșteți luminozitatea)

Explicație: La %WIFII (WiFi info) oferă nu numai numele rețelei WiFi la care sunteți conectat, ci și informații diverse, cum ar fi adresa Mac și IP și conține fraza „>>>> CONNECTED <<<<„. În cazul în care nu sunteți conectat la niciun WiFi anume, acesta enumeră toate WiFis-urile disponibile împreună cu fraza „>>>> SCAN <<<<„.

Sarcina de mai sus, practic

 1. Așteaptă 5 secunde (ajustați în mod corespunzător!)
 2. Verifică dacă %WIFII variabila conține cuvântul „SCAN” prin intermediul unei expresii regulate
  • Dacă conține „SCAN”, înseamnă că dispozitivul NU este conectat la un anumit WiFi (dacă ar fi fost conectat, ar fi avut cuvântul „CONNECTED”).
 3. Crește luminozitatea în mod corespunzător

Notă: Ar putea cauza probleme dacă există WiFis-uri cu cuvântul „SCAN” în ele! Puteți schimba întotdeauna if condiție cu altceva, cum ar fi if %WIFII (doesn't match regex) bCONNECTIONb, sau să o faceți mai specifică pentru fraza „>>> SCAN <<< <” (sunt încă începător în domeniul expresiilor regulate, așa că nu am nicio idee despre cum se face acest lucru).

Comentarii

 • Am făcut deja acest lucru. Am actualizat întrebarea. –  > Por Clacers.
 • @Yethat Deci, practic, vrei ca luminozitatea să crească dacă ești afară, însă nu și atunci când ești înăuntru, dar deconectat la WiFi-ul instabil? Cred că am o soluție, voi actualiza răspunsul în curând. –  > Por SSS.
 • @SSS Exact! –  > Por Clacers.
 • Vă mulțumesc foarte mult! Funcționează ca prin minune! Și mulțumesc pentru explicația bună! –  > Por Clacers.