Telefonul cu difuzor Samsung S7 nu funcționează + ecou în apel (Android, Samsung, Samsung Galaxy S7, Microfon, Speakerphone, Echo)

Maarten -Monica pentru președinte a intrebat.
a intrebat.

Telefon: Samsung S7 SM-G930Probleme:1) Persoana pe care o sun sau care mă sună aude o redare întârziată a propriei voci2) Când difuzorul este activat, se aude un zgomot foarte puternic de la difuzorul celuilalt apelant, ceea ce face imposibil să mă audă vorbind.

Atunci când sunt în timpul unui apel (serviciu celular) și activez difuzorul telefonului, cealaltă persoană nu mă poate auzi (o pot auzi perfect atunci când sunt pe difuzor). Atunci când sun (prin intermediul serviciului celular obișnuit), persoanele pe care le sun raportează deseori că „aud un ecou”, cu alte cuvinte, că se aud vorbind singure, am schimbat deja furnizorul, ceea ce nu a ajutat. Din câte am auzit, „ecoul” este întotdeauna prezent de la începutul până la sfârșitul apelului.

Am un Samsung s7 SM-G930F. Anterior am avut instalat android 8.0 (care era sistemul de operare care a venit cu telefonul inițial. Recent am instalat un alt ROM (Lineage OS 16) dar acest lucru nu a avut niciun efect asupra problemelor cu difuzorul telefonului.

Am încercat să pornesc telefonul în modul sigur, așa cum se sugerează în acest videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=Z6qcYwyTl-wDar acest lucru nu a avut niciun efect asupra problemei (același „ecou” încă acolo). Sugerând că ar putea fi o problemă hardware (presupunând că ceea ce se spune în videoclip este corect)

Următoarea postare sugerează o altă cauză posibilă: „Se pare că există un fel de bandă de cauciuc în jurul microfonului care menține sunetul în același loc” (sursa: https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S-Phones/S7-Other-side-hear-echo-on-phone-call/m-p/119530#M7152) . Cred că acest lucru ar putea explica și cea de-a 2-a problemă (zgomot puternic din partea celuilalt interlocutor atunci când este activat difuzorul telefonului). Vi se pare probabil?

Înregistrările vocale funcționează bine. „Ecoul” nu pare să fie prezent pentru toate persoanele, mi s-a spus că are o întârziere de aproximativ 1,5 secunde (celălalt apelant își aude vocea cu o întârziere de aproximativ 1,5 secunde).

Atunci când încep un apel în whatsapp și vorbesc cu cealaltă persoană, aceasta spune că nu are ecou și mă aude foarte bine, dacă activez difuzorul telefonului, o pot auzi corect, dar spune că are din nou ecou și că există o mulțime de zgomot de fond care provine de la telefonul lor (pare a fi „un fel de interferență electrică”), „ecoul” este redat mai tare pe telefonul lor atunci când activez difuzorul telefonului, atât de tare încât nu mă poate auzi vorbind. Când dezactivez difuzorul telefonului pe whatsapp și continui să vorbesc, celălalt interlocutor spune că ecoul persistă pentru o perioadă de timp (poate 8 secunde), după care aude un sunet de „tic-tac” și ecoul dispare (de asemenea, zgomotul de fond de „interferență electrică” dispare imediat ce dezactivez difuzorul telefonului).

Acest lucru se întâmplă indiferent de câte „bare” de conexiune am.

Ar putea fi vorba de un microfon stricat? Ar putea fi o problemă cu antena/conectarea mea?Ce teste aș putea efectua pentru a depista cauza problemei.

Am încercat cu și fără carcasă (m-am gândit că carcasa ar putea avea un efect negativ, deoarece difuzorul și microfonul s7 sunt chiar lângă celălalt).

Mi-ar plăcea să aud părerea voastrăMulțumesc mult pentru orice sugestie!

1 răspunsuri
knolperlap

Am exact aceeași problemă cu telefonul meu(Oneplus 5). Am încercat o mulțime de lucruri pe partea de software dar nimic nu m-a ajutat. din cauza muncii mele, telefonul meu a fost expus la făină și am primit făină în fiecare deschidere a telefonului, prin urmare, de asemenea, fișa de încărcare nu a funcționat perfect. Așa că am înlocuit mufa de încărcare și odată cu ea și microfonul de jos. După aceea totul a funcționat din nou perfect.

Deci cred că și microfonul tău este stricat.

Sper ca răspunsul meu să vă ajute.

Comentarii

  • Se pare că, într-adevăr, problema era un port de microfon murdar. L-am curățat cu o scobitoare/un ac, ceea ce a ajutat puțin, dar problema era încă prezentă. Am procedat la dezasamblarea telefonului, am ridicat microfonul, am suflat prin gaura din interior spre exterior cu un pai și asta a îmbunătățit și mai mult situația. Încă se mai observă puțin, dar mult mai bine decât înainte. Mulțumesc pentru sugestia dumneavoastră! –  > Por Maarten -Monica pentru președinte.