TWRP nu-mi cere să introduc parola pentru decriptare (Android, Backup, Recovery Mode, Twrp, Criptare)

JonDon a intrebat.

Trebuie să restaurez de la o copie de rezervă. Cu toate acestea TWRP nu mi-a mai cerut parola pentru decriptare. În emulatorul de terminal am încercat twrp decrypt 1234 dar am primit eroarea „Failed to decrypt data”. Ori de câte ori încerc să folosesc orice altă funcție din TWRP, cum ar fi restaurarea, îmi spune „Failed to decrypt data”. și „extracTarFork() process ended with ERROR: 255”

Cum pot să restaurez de la o copie de rezervă?

Comentarii

 • @beeshyams nu, nu este o copie de rezervă pentru mai mulți utilizatori. Este TWRP 3-3-10, există o versiune nouă pentru Xperia XZ1 Compact? –  > Por JonDon.
 • @beeshyams din câte am putut stabili, nu, nu există o versiune mai nouă pentru XZ1 Compact. Încercând anumite lucruri am reușit să funcționeze (vezi răspunsul de mai jos). Sunt curios, este acesta un bug cunoscut? De ce uneori TWRP pur și simplu nu cere parola? –  > Por JonDon.
 • TWRP are nevoie de un firmware funcțional pentru decriptare. în cazul în care furnizorul de sistem sau modemul este șters, soluția este de a formata userdata pentru a elimina complet criptarea, astfel încât TWRP să îl poată monta necriptat –  > Por alecxs.
 • @alecxs tot ce am făcut a fost să flash Lineage 17, deci cum ar putea corupe firmware-ul? –  > Por JonDon.
 • doar o presupunere, deoarece ați declarat că ați șters totul. criptarea depinde și de versiunea Android – trecerea de la un ROM la altul poate provoca și ea acest lucru -.  > Por alecxs.
1 răspunsuri

Copiat din comentarii:

TWRP are nevoie de un firmware funcțional pentru decriptare. Dacă furnizorul de sistem saumodemul este șters, soluția de lucru este să formatați datele utilizatorului pentru a elimina complet criptarea, astfel încât TWRP să o poată monta necriptat.

Prin experimente am reușit să fac să funcționeze făcând următoarele. În primul rând, încercați să reflashați doar TWRP în modul fastboot: fastboot flash recovery twrp.img. Acest lucru ar putea fi suficient, dar dacă nu, vedeți mai jos . Telefonul meu este un Xperia, așa că înlocuiți pașii 1. și 2. cu modul în care ați instala în mod normal firmware-ul.

Pași:

 1. descărcați firmware-ul telefonului ca ftf
 2. Folosiți flashtool pentru a flash firmware
 3. Folosiți fastboot pentru a blișa TWRP
 4. Folosiți TWRP pentru a șterge toate datele, dar asigurați-vă că nu ștergeți copia de rezervă pe care încercați să o restaurați!
 5. Utilizați TWRP pentru a instala un nou ROM.
 6. Configurați noul ROM, de exemplu, conectați-vă la WiFi
 7. Reporniți din nou în TWRP
 8. Acum TWRP ar trebui să vă ceară parola și veți putea decripta