Un terminal real (Root sau No-Root) (Android, Terminal, Linie De Comandă)

Mike Wentworth a intrebat.

Eu folosesc KUBUNTU pe laptopul meu, dar acest lucru este valabil pentru orice distribuție Linux. Pot să deschid o fereastră de terminal și să tastez lucruri precum sudo apt-get update, sudo apt-get install packagename. Există un terminal care poate efectua comenzi de acest gen pe Android? Nu trebuie să fie „sudo”, mă refer pur și simplu la efectuarea de comenzi. Eu folosesc Galaxy S3, dar mă îndoiesc că are vreo importanță pentru întrebarea pe care o pun.

Comentarii

 • Ați verificat în Play Store? Acolo destul de multe emulatoare de terminal. –  > Por eldarerathis.
 • Android nu dispune de managerul de pachete apt –  > Por p1xel.
 • Da, dar pot să fac ceva util cu aceste emulatoare fără root? Pe Ubuntu, încă poți. –  > Por Mike Wentworth.
 • Da, cel puțin unul dintre ele suportă crearea de noi aplicații în Java folosind ssh, rsync, vim etc. de la promptul de comandă al terminalului său, chiar dacă nu aveți root. –  > Por David Cary.
 • Puteți obține su și alte comenzi GNU obișnuite prin înrădăcinarea dispozitivului și instalarea Busybox (busybox este de obicei instalat în timpul înrădăcinării), dar nu puteți obține apt, deoarece este un manager de pachete pentru distribuțiile bazate pe Debian. Android nu este o distro linux, singurul lucru comun pe care îl are este nucleul linux. –  > Por Adonis K. Kakoulidis.
6 răspunsuri
Izzy

Rezumând din comentarii:

În primul rând trebuie să înțelegeți că actualizarea aplicațiilor funcționează diferit pe Android decât pe o distribuție Linux „normală”: Nu există așa ceva ca „apt”. Deși Android are propriul manager de pachete (care ascultă de pm comandă), instalările/actualizările sunt de obicei gestionate de servicii/aplicații precum sau alte . pm ar fi mai degrabă comparabil cu dpkg pe sistemele bazate pe Debian: poate face instalări locale (de exemplu, cu ajutorul aplicației .apk deja prezent pe dispozitivul însuși: pm install ar fi comanda pentru asta), și multe alte lucruri.

În afară de asta: o aplicație de terminal poate fi comparată cu un terminal pe Linux în regulă. Ai o „fereastră” în modul text în care poți executa comenzi. Cele mai multe sunt chiar similare cu cele disponibile pe Linux, deoarece Android este bazat pe Linux: aveți lucruri precum cd, ls, grep, și multe altele. Pentru detalii în acest sens, ați putea arunca o privire la, de ex.

O privire în tag-wiki-ul nostru de terminal nu va strica nici el 🙂

Aș spune că toate aplicațiile de terminal disponibile pentru Android ar trebui să suporte cele de mai sus. Unele chiar oferă caracteristici suplimentare, cum ar fi un întreg mediu de dezvoltare (Terminal IDE), sau accesul la servere la distanță (JuiceSSH).

Comentarii

 • De asemenea, merită menționat faptul că instalarea busybox adaugă toate comenzile „pe care le cunoașteți și le iubiți” –  > Por saloalv.
 • Corect, @saloalv – cu cantitatea de comenzi în funcție de versiunea de Busybox 🙂 Nu uitați că instalarea Busybox la nivel de sistem necesită de obicei root. –  > Por Izzy.
 • dacă ar fi posibil să se instaleze !system-wide, ar fi grozav pentru utilizatorii non-root. Din păcate, se pare că partiția sdcard este fat32 și, ca atare, nu se pot acorda drepturi de execuție pentru binar -.  > Por saloalv.
 • @saloalv că nici măcar nu este vinovatul. Dar este montată în mod explicit cu noexec flag (din motive de securitate). –  > Por Izzy.
Saumyakanta Sahoo

Acolo este o aplicație de terminal care utilizează „apt” pentru a instala pachete. Este grozav și are o mulțime de pachete portate pentru dispozitivele arm… Termux & Legătură Playstore

Alexander Stohr

în zilele noastre există aplicația „termux” pe google play store. vine cu un shell unix/linux complet și cu apt. orice altceva ar trebui să fie simplu atunci. dezavantaj: nu suportă elemente precum tableta mea bazată pe Android 4.4.2.

babar

Instalează Terminal Emulator și Busybox în Android-ul tău. Terminal Emulator oferă o fereastră de linie de comandă și Busybox APK oferă comenzi utile care sunt utilizate în Linux, cum ar fi wget, chmod, chroot și multe altele.

Comentarii

 • Poți lega aplicațiile? –  > Por Firelord.
Yuri Sucupira

Presupunând că:

 1. Dispozitivul dvs. Android este înrădăcinat;
 2. su binar este localizat la /system/xbin/su;
 3. Binarul shell este localizat la /system/bin/sh; și
 4. Dispozitivul dvs. Android are Emulator de terminal instalat.

Dacă toate cele 4 condiții de mai sus sunt îndeplinite, atunci:

 • Dacă doriți să intrați în shell și să deveniți root (superutilizator uid 0) pentru a putea executa comenzi fără restricții uid, porniți aplicația Terminal Emulator și executați doar această comandă:

  su -
  

  Pentru a vă deconecta de la uid 0 (ieșiți din starea de superuser), apăsați Volum - și D, sau tastați exit și apăsați Introduceți

 • Alternativ, dacă doriți să întotdeauna să porniți Terminal Emulator ca root, apoi porniți Terminal Emulator, accesați Preferences (Preferințe), derulați în jos până la SHELL și atingeți butonul Linie de comandă și modificați comanda astfel încât să devină aceasta:

  /system/xbin/su -c "/system/bin/sh -"
  

  După ce ați modificat comanda, ieșiți din Terminal Emulator (închideți aplicația) și porniți-o din nou. Observați cum interfața shell a Terminal Emulator vă arată acum [email protected] în mod implicit.

Dacă doriți să adăugați comenzi suplimentare la înrădăcinate Android, instalați BusyBox.

În cazul în care dispozitivul dvs. Android nu este înrădăcinat, puteți totuși utiliza Terminal Emulator pentru a executa câteva comenzi de bază (de utilizator), cum ar fi blkid, cat, cd, clear, cp, du, grep, id, ln, ls, ping, sleep, uptime și așa mai departe.

jelhacker

Comentarii

 • Întotdeauna cumpărați fabrica dacă vreți doar să închiriați o mașină? –  > Por Izzy.