USB-OTG și încărcare simultană (Android, Usb, Încărcare, Nexus 7, Usb On The Go)

Camille Goudeseune a intrebat.

Încerc să îmi încarc Nexus 7 2013 în timp ce folosesc USB-OTG.

Am construit cablul Y descris pe scară largă care face USB passthrough, împământează pinul de detecție (firul galben) printr-un rezistor de 100 k și conectează roșu și negru la un încărcător. Încărcarea a funcționat, dar tableta nu a recunoscut dispozitivele OTG.

Tableta recunoaște dispozitivele OTG prin intermediul unui adaptor Samsung OTG (EPL-AU10WEGXAR). Așa că m-am gândit, hei, în aval de adaptor să punem un cablu prelungitor USB-A de sex masculin-feminin cu 4 fire și să îl conectăm la roșu și negru pentru a adăuga un încărcător.

Dar chiar și fără un încărcător, cablul prelungitor întrerupe OTG. Chiar dacă funcționează atunci când este introdus între un thumbdrive și un PC. Are doar patru conductori. Tableta nu ar trebui să aibă cum să îl detecteze!

Works: tabletă – adaptor Samsung – dispozitiv OTG.

Fails: tabletă – adaptor Samsung – cablu de extensie – dispozitiv OTG.

Cum aș putea depana acest lucru sau cum aș putea progresa altfel spre OTG și încărcare simultană?

Comentarii

  • Cred că este posibil să fie nevoie să să modificați kernel-ul –  > Por beeshyams.
  • Cred că aveți dreptate. Sper la un pas următor care să fie mai puțin înfricoșător decât rootingul lui N7, dar s-ar putea să fie nevoie de rooting până la urmă. (Și încă sunt nedumerit de misterul cablului de extensie.) -.  > Por Camille Goudeseune.
1 răspunsuri
beeshyams

Sunt două întrebări diferite aici

Fails: tabletă – adaptor Samsung – cablu de extensie – OTG-device….. (Dar) funcționează atunci când este introdus între un thumbdrive și un PC

  • Dispozitivele Android acceptă USB modul gazdă ( conectarea unei tastaturi sau a unui mouse USB ), precum și USB modul periferic ( de exemplu, îl puteți conecta la un PC, astfel încât PC-ul să poată accesa spațiul de stocare al telefonului)

  • Cablul USB OTG facilitează funcționarea dispozitivului conectat în modul gazdă

  • PC-urile funcționează întotdeauna în modul gazdă

Sursă: Care este diferența dintre USB On-The-Go (OTG) și modul gazdă USB?

Așadar, atunci când vă conectați cu ajutorul unui cablu prelungitor la un PC, nu există nicio problemă în ceea ce privește detectarea de către PC, care se află întotdeauna în modul gazdă.

Acum, trecând la partea în care se explică de ce cablul de extensie întrerupe OTG

Dintr-o perspectivă electrică, care este bine explicată aici

Pentru a evita potențiale conflicte cu privire la care dispozitiv este gazdă și care este periferic, atribuirea dispozitivului care este A sau B este determinată de orientarea cablului OTG. Acest cablu determină dacă pinul de semnalizare al portului în care este conectat este lăsat flotant sau este tras la masă. Dispozitivul cu pinul de semnalizare tras la masă este desemnat drept dispozitiv A sau gazdă implicită, iar dispozitivul cu pinul de semnalizare flotant este desemnat drept dispozitiv B sau periferic implicit.

Prin adăugarea unui cablu de prelungire USB-A cu 4 capete de sex masculin-feminin cu USB-A la cablul OTG, veți nu extindeți acest mecanism de detectare a portului la celălalt capăt. Prin urmare, nu reușește să detecteze dispozitivul conectat

Este mai bine să cumpărați un cablu OTG mai lung de 3 metri în loc să încercați să măriți lungimea, așa cum ați experimentat.

Încărcarea a funcționat, dar tableta nu a recunoscut dispozitivele OTG

După cum se explică în Alimentarea unei tablete Nexus 7 prin portul USB în timp ce conectați simultan un dispozitiv USB :

…. Deși puteți achiziționa diverse tipuri de cabluri Y „OTG”, care se presupune că vă vor permite să utilizați un dispozitiv extern (sau chiar să vă conectați la un hub USB pentru a putea utiliza mai multe dispozitive), permițând în același timp conectarea unui încărcător/sursă de alimentare, acest lucru nu funcționează cu un Nexus 7 de serie.

(subliniere furnizată)

Acesta este un kernel limitare a kernelului și puteți trece peste acest lucru prin înrădăcinare și flasharea unui kernel personalizat, așa cum se explică în articolul legat


Lectură suplimentară:

  1. Standardele USB on the go

  2. De la SE Electronics: Poate o tabletă Android să servească drept gazdă USB și să fie încărcată simultan printr-un singur port?

Comentarii

  • Este această limitare încă în vigoare în Android Oreo? Există vreo speranță de îmbunătățire a situației în versiunile ulterioare? –  > Por bukzor.
  • @bukzor: Îmi pare rău, habar nu am – sunt încă pe marshmallow -.  > Por beeshyams.
  • 2018 bump. Mi-ar plăcea foarte mult să îmi încarc dispozitivul (dispozitivele) în timp ce folosesc OTG pentru a conecta o tastatură … –  > Por user1129682.