Utilizarea cardului SD ca spațiu de stocare intern și migrarea datei (Android, Extern Sd, 6.0 Marshmallow, Stocare, App2Sd, Stocare Adoptabilă)

dialex a intrebat.

Am citit această întrebare, dar vreau să actualizez întrebarea.

Acum, cu Android 6.0 avem opțiunea de a formata cardul SD ca stocare internă, și asta am făcut. De asemenea, am dat click pe acea opțiune „Migrate data” care mută pozele, muzica și altele în memoria cardului SD.

Cu toate acestea, am descărcat mai multă muzică și acum spațiul de stocare intern este plin. Iar opțiunea „Migrare date” încearcă acum să mute datele de pe cardul SD în memoria internă. Deci, se pare că o poți folosi doar o singură dată #fail

Aplicațiile care consumă cel mai mult spațiu sunt tocmai aplicațiile care conțin conținut media care ar putea intra pe cardul SD (săgeți roșii). Altele sunt jocuri care chiar permit utilizatorului să mute aplicația pe cardul SD (săgeata albastră). Dintr-un motiv ciudat, eșuează întotdeauna cu o bară de snack care spune „a apărut o eroare internă”.

  • Ar trebui să formatez cardul SD ca fiind extern? Nu îl voi scoate niciodată, așa că această opțiune „formatează ca memorie internă” părea perfectă.
  • Cum pot să migrez toate aceste medii/date înapoi pe cardul SD?

Fac ceva greșit aici? Am un Moto G 2nd gen.

Comentarii

  • Sunt destul de sigur că poți intra în google play music, du-te la setări și setează sd ca stocare. Ar trebui să îți mute muzica. –  > Por Dan Brown.
2 răspunsuri
dialex

OK, cred că am găsit cea mai bună configurație.

  1. Formatați cardul SD ca memorie internă.
  2. Mergeți la Settings > Storage > Internal și deschideți fiecare aplicație. Unele aplicații au un buton de „schimbare”. Apăsați-l pentru a muta aplicația în cardul SD.
  3. În cele din urmă, mergeți la Settings > Storage > Internal și, în colțul din dreapta, apăsați Migrare date.

În acest moment, ați făcut tot ce ați putut.

Comentarii

  • Din anumite motive, nu la aplicații oferă această opțiune. Aveți vreo idee de ce? –  > Por asp316.
  • @DiAlex, fac o aplicație în care datele trebuie să mute datele din memoria internă în memoria externă în timp ce transfer aplicația. Dar nu este în măsură să mute datele. Am urmat sugestiile dvs. Dar nu reușesc să văd cel de-al treilea punct pentru migrarea datelor. Vreo idee pentru a rezolva această problemă? –  > Por pabitranjan.
  • Îmi pare rău, nu știu cum să o rezolv. Folosesc Android 6.0 pe un Moto G (a doua generație) și funcționează. –  > Por dialex.
Geoff

Va trebui să formatezi SD-ul ca spațiu de stocare detașabil pentru a funcționa așa cum ai descris. Opțiunea descrisă de Dan nu este disponibilă cu SD-ul formatat pentru uz intern.

Am citit undeva o postare care sugerează că Google Play Music va avea o soluție săptămâna aceasta, dar este greu de spus cu siguranță.

După părerea mea, această funcție fie nu funcționează așa cum a fost concepută, fie aplicațiile Google Play nu au fost actualizate pentru această funcție, în ciuda faptului că marshmallow a fost lansat deja de 6 luni și jumătate.

Notă: Tocmai am instalat noua actualizare 22/4/2016 și acum puteți selecta stocarea SD, deci acest lucru este acum fixat!

Comentarii

  • Mulțumesc. Dar înainte de a formata cardul SD trebuie să mut tot conținutul acestuia înapoi în memoria internă, altfel voi pierde date. Totuși, nu am suficient spațiu, și ne întoarcem la PO 🙁 -.  > Por dialex.