Contacte Google: Grupuri vs Cercuri (Aplicații web, Gmail, Google Plus, Contacte Google)

codevour a intrebat.

De când a avut loc integrarea Google+ în Google Contacts, aveți posibilitatea de a vă organiza contactele fie în fostele grupuri de contacte Google, fie în noile cercuri Google+ disponibile.

Care sunt diferențele dintre cele două abordări? Cum rămâne cu utilizarea ambelor mecanisme de grupare, atât a Grupurilor, cât și a Cercurilor? Sau rămâneți la unul dintre ele? Nu sunt sigur dacă alegerea doar a unuia are vreun impact asupra unor aplicații care se bazează pe Grupuri sau pe altceva.

1 răspunsuri
Hydra

Am încercat și eu să creez un nou grup de contacte și să-mi mut puțin contactele pe Google Contacts. Am observat câteva lucruri:

  • Pentru un nou contact creat prin interfața Google Contacts (nu este legat de vreun cont Google+), îl puteți grupa doar în grupurile Google Contacts și nu în cercurile Google+。
  • Pentru un contact prin intermediul cercurilor Google+, aveți în continuare opțiunea de a-l grupa în grupul Google Contacts respectiv.

Acest lucru înseamnă că un grup Google Contacts poate avea un amestec al celor două tipuri de contacte. Cu toate acestea, cercurile Google+ pot conține numai persoane din Google+ și nu persoane pe care le-ați adăugat prin intermediul formularului „Contact nou” din Contacte Google. În ceea ce privește diferența, pot spune doar că este o diferență (și o limitare) tehnică.

Aș sugera să păstrați vechile grupuri din Google Contacts, deoarece există o anumită utilitate dacă ați sincronizat contactele cu telefonul Android. Vă este mai ușor să vă găsiți contactele folosind un grup personalizat pe care l-ați fi creat cu ajutorul acestuia și chiar să adăugați noi contacte care nu au un cont pe Google+.

Cercurile Google+ sunt utilizate în principal de Google+ și, eventual, de Gmail, dar grupările nu au niciun efect, ci doar schimbă modul în care vă „grupați prietenii”.