Cum funcționează dispozitivul de căutare a prietenilor de pe Facebook? (Aplicații web, Facebook, Confidențialitate)

George S a intrebat.

Facebook friend finder este foarte înfiorător. Mi-a sugerat:

  • Tatăl unui prieten de-al meu– a cărui existență în Facebook era necunoscută chiar de către respectivul prieten al meu.
  • Fratele geamăn al unui coleg de-al meu-de a cărui familie nu aveam nici cea mai mică idee,
  • Prieteni apropiați ai unei tinere rude de-ale mele care merge la școală.-cu toate că nu mai aveam de mult timp niciun contact pe Gmail sau orice alt contact pe internet cu respectiva rudă.
  • O veche și îndelungată pasiune a unui prieten.
  • Fosta iubită a unui prieten.

În plus, am pierdut numărătoarea numărului de ori când am văzut pentru prima dată profilul cuiva pe Facebook prin mecanismul lor de sugestie întortocheată și, mult, mult mai târziu, am ajuns să știu cine este de fapt persoana respectivă.

Și multe altele.

Habar nu am cum naiba află toate aceste informații de legătură. Mi-am blocat setările de securitate la maximum. Nimeni nu mă poate găsi pe Facebook decât dacă mă duc la ei și îi adaug ca prieteni. Atunci cum este posibil acest lucru? Cum funcționează acest lucru?

Comentarii

  • Am impresia că unii oameni lasă facebook să se conecteze la conturile lor de e-mail web, ceea ce ar da facebook o colecție de o grămadă de adrese de e-mail care sunt asociate în vreun fel… astfel încât, dacă cineva te are pe tine și pe altcineva în cartea de adrese, facebook ar putea ghici că s-ar putea să vă cunoașteți unul pe celălalt. –  > Por Daniel LeCheminant.
  • Niciodată nu am crezut că friend finder a fost atât de bun, îmi sugerează mai ales persoane pe care nu le cunosc. –  > Por David Z.
  • S-ar putea să nu-i fi întâlnit încă; dar vă mișcați în cercuri similare. Așa cum am spus, am pierdut numărul de ori în care am văzut prima dată o persoană în sugestia de prieteni de pe facebook, iar mai târziu am întâlnit-o în viața reală. –  > Por George S.
4 răspunsuri
neo

Facebook are acces la toate datele de prietenie de pe site-ul lor, chiar dacă ai blocat setările de confidențialitate. În plus, mulți utilizatori își partajează agenda de contacte sau chiar e-mailurile cu Facebook. Cei mai mulți oameni și-au completat profilul destul de decent, astfel încât acesta are date despre școală, angajator, locul actual, interesele tale și așa mai departe. Deși Facebook declară că nu folosește aceste date, poate urmări toți utilizatorii (și chiar și pe cei care nu sunt utilizatori) pe multe site-uri web prin intermediul butonului „Like”, care este transferat direct de pe Facebook.

Din aceste date poate calcula cererile de prietenie.

Diziet

Tocmai mi-am creat un nou profil de Facebook. Am folosit o adresă de e-mail fictivă pentru a crea pagina.

Facebook începe apoi să îmi sugereze – ghiciți pe cine – pe mine, pe gf-ul meu, pe sora mea și pe cei mai apropiați prieteni ai mei ca „persoane pe care le-aș putea cunoaște”.

Prin urmare, Facebook trebuie să meargă mult mai departe decât să se uite doar la prietenii tăi și la profilul cui te uiți – se pare că mi-a monitorizat adresa IP și a conectat noul profil Facebook la vechiul meu profil. Apoi, m-au sugerat pe mine și pe prietenii mei.

Comentarii

  • Ați șters mai întâi toate cookie-urile? Facebook păstrează unele cookie-uri chiar și după ce vă deconectați, ceea ce le poate oferi informații despre un utilizator conectat anterior pe același computer. –  > Por mark4o.
Josh Curren

Chiar dacă setările de securitate sunt „blocate”, Facebook poate folosi lista de prieteni pentru a găsi alte persoane pe care le cunoașteți. Este posibil ca alte persoane să nu vă poată găsi, dar Facebook poate și va folosi în continuare informațiile dumneavoastră (cum ar fi lista de prieteni). Facebook face trimiteri încrucișate între lista dvs. de prieteni și lista de prieteni a prietenilor dvs. pentru a găsi persoane pe care le cunoașteți. Probabil că există un algoritm complex pentru a afla pe cine anume sugerează. Probabil că algoritmul verifică dacă există mai mulți prieteni comuni, locația actuală (pentru distanță), grupuri similare, școli similare, angajatori etc.

Yosi Mor

I suspectez că „urmărirea” și alte activități similare ar putea avea, de asemenea, un impact. Cu alte cuvinte, dacă o persoană A vizitează în mod repetat profilul public al unei alte persoane B, atunci Facebook ar putea să deducă și să sugereze lui B (și poate chiar prietenilor stabiliți ai lui B) că A este un prieten.