Cum să oprești Google „oamenii caută și pentru” (Aplicații web, Google Search)

Agnos a intrebat.

Ori de câte ori faci o căutare pe Google, acesta îți va oferi rezultatele pe care apoi vei da click, evident. Dar, uneori, apeși pe „back” pentru a te întoarce la rezultate.
Problema este că Google așteaptă o secundă pentru a face să apară alte căutări, iar apoi dau click pe ceva pe care nu am vrut să dau click.

Și chiar și căutarea răspunsului oferă doar răspunsuri despre sugestiile din drop-down. Caut cum să împiedic apariția căsuței „people also search for” care se întâmplă când mă întorc de la un link pe care am dat deja click.

Comentarii

  71

 • Această „funcție” a Google mă scoate din minți din același motiv. –  > Por JYelton.
 • Atunci când site-urile (precum Google) adaugă funcții Javascript enervante, mă obișnuiesc rapid să dezactivez javascript pentru acel domeniu atunci când nu îl folosesc. Iar Noscripts previne încărcarea scripturilor Google pe toate site-urile externe, așa că, inspirându-mă să caut soluții de rezolvare, m-au încurajat să le blochez aproape în totalitate. Poate că vor înregistra scăderi mari de trafic pe măsură ce se vor afirma mai mult? –  > Por Logic1.
 • Nu m-ar deranja să am această casetă pe ecran, atâta timp cât nu apare dinamic sub locul unde încerc să dau click. Dacă un userscript ar putea să o mute în lateral sau ceva de genul acesta, ar fi bine – -.  > Por endolith.
 • De asemenea, toată lumea ar trebui să facă clic pe linkul „Trimiteți feedback” din partea de jos a rezultatelor căutării și să evidențieze această casetă în galben în captura de ecran și să se plângă la ei. –  > Por endolith.
 • Recent, toate soluțiile nu mai funcționează la mine, așa că am creat un script personalizat: gist.github.com/acro5piano/e78e786b15e599ff41f61f1905c5848e –  > Por Kazuya Gosho.
8 răspunsuri
NeroS

Deși nu există o declarație oficială în acest sens, din ceea ce am reușit să înțeleg prin încercări și erori, această caracteristică frustrantă pare să existe pentru a încerca să împingă utilizatorii spre căutări care să producă mai multe rezultate sponsorizate, astfel că probabil nu va primi niciodată o comutare.

Din fericire, frustrarea poate fi redusă cu o extensie uimitoare numită uBlock Origin. În plus față de activarea listelor de blocare obișnuite și a listelor anti-anomalie, am, de asemenea, următoarele intrări pentru Google în „Filtrele mele” din opțiunile uBlock.

www.google.co.uk## .mw div[jsl^="$t"][jsl$="0;"][class^="r-"]
www.google.co.uk##div[class^="r-inw"]
www.google.co.uk##.exp-outline
www.google.co.uk##.ads-ad

Înlocuitor .co.uk cu .au, , .com, , .<whatever> și rezultatele căutării rămân nemișcate atunci când navigați în și din ele.

Rețineți că lui Google îi place să schimbe numele și ID-urile claselor, ceea ce înseamnă că aceste filtre ar putea fi necesar să fie actualizate în viitor.

Comentarii

 • Această linie este suficientă în cazul meu și elimină doar secțiunea „People also search for”. (sper) www.google.com# .mw .rc div[jsl^="$t"][jsl$="0;"][class^="r-"] –  > Por vbriand.
 • Aceasta acoperă în acest moment www.google.com##.rc [id^="ed"]. Și www.google.com##.exp-outline pentru a ascunde un contur –  > Por Semyon Vyskubov.
 • OMG! MULȚUMESC, MULȚUMESC, MULȚUMESC, MULȚUMESC! Acest ultim lucru de simoyd funcționează google.com##div[id^="ed_"] –  > Por Bashar Abdullah.
 • Un pic cam crud, dar www.google.*##div[jscontroller]:if(h4:has-text(People also search for)) funcționează pentru mine în uBlock Origin, fără animație săltăreață cum au unele filtre. –  > Por Mint.
 • Abordarea lui @SemyonVyskubov nu funcționează pentru mine până în prezent. Cea a lui Mint da. –  > Por A_P.
AlwaysConfused

Așa cum am menționat mai sus, folosind uBlock Origin, adăugați doar un filtru pentru https://www.google.*/xjs/* care va opri pentru afișarea acestui nonsens cu siguranță, deoarece fișierele js din această cerere execută acest popup

Comentarii

 • Vă mulțumesc pentru acest răspuns practic, îmi dau seama că javascript nu este oricum necesar pentru o simplă căutare pe Google și este altfel o pierdere de procesare pentru început. Îmi place acest bloc pentru că rezolvă problema de la rădăcină –  > Por Tom.
 • Acest lucru funcționează, dar, din păcate, dezactivează, de asemenea, unele funcții Google foarte utile. De exemplu, atunci când caut numele unui loc, nu mi se mai afișează imaginea și harta locului respectiv în partea dreaptă. –  > Por Tea Tree.
Tustin2121

Cineva de pe forumurile de produse Google a găsit această bucățică frumoasă de CSS, dacă aveți un plugin de injecție CSS:

.s + div, .exp-outline { 
  display: none;
}

Comentarii

 • Acesta este răspunsul care a funcționat pentru mine. Adăugarea google.com##.s + div la filtrele mele de origine ublock a făcut minunea. –  > Por Stewart Adam.
 • Ar fi chiar bine dacă am putea să mutăm caseta în partea în care să nu se deplaseze layout-ul în timp ce fac clic – -.  > Por endolith.
Simoyd

pe AdGuard Am adăugat această linie la „Filtru de utilizator” în opțiunile extensiei Chrome și am rezolvat problema:

google.com##div[id^="ed_"]

Înlocuiți .com acolo unde este cazul. ^= înseamnă „începe cu”, astfel încât orice div care începe cu ed_ pe google.com va fi eliminat.

EDIT: acest lucru pare să se fi schimbat pentru mine de la „ed_” la „eod_”. Puteți face clic dreapta pe inspect element și căuta atributul id pe div, apoi actualizați „ed_” de mai sus cu orice prefix pe care îl au div-urile dvs.

Comentarii

 • Acest lucru a făcut-o pentru mine. Vă mulțumesc foarte mult –  > Por Bashar Abdullah.
 • Nu funcționează pentru mine, din păcate. –  > Por Idodo.
 • @Idododo răspuns actualizat un pic. Ar trebui să te facă să mergi acum. –  > Por Simoyd.
sim

Reguli proprii pentru Adblock Plus

google.com,google.co.uk##.AUiS2
google.com,google.co.uk##.exp-outline

Comentarii

 • Ați putea să mai adăugați câteva instrucțiuni cu privire la locul unde să plasați aceste reguli etc.? –  > Por jonsca.
 • Vă mulțumesc. Acest lucru funcționează și pe Brave, dacă mergeți la brave://adblock/ și lipiți regulile în căsuța din partea de jos. –  > Por Ellis Percival.
 • Acest lucru funcționează minunat, mulțumesc. –  > Por Yassine Bridi.
Adam Richardson

Nu sunt sigur ce fel de efecte secundare ar putea cauza acest lucru dincolo de faptul că funcționează, dar am devenit puțin mai specific cu filtrul și am confirmat că funcționează în UBlock, deoarece UBlock poate folosi și filtrele AdBlock.

google.com#?#div:-abp-has( > div > div > div > h2:-abp-contains(People also ask))

Acestea caută în mod direct textul intern pentru oricare dintre aceste elemente, astfel încât orice element cu „People also” în partea de text va fi eliminat. M-am gândit că procedând astfel este mai bine pentru că nu vor genera la întâmplare textul intern, așa cum vor face cu clasele și altele. Pentru mine funcționează foarte bine în Chrome.

Poți să-l schimbi să fie textul exact dacă vrei sau ai probleme.

În UBlock, trebuie să mergeți la pictograma care spune „Open The Dashboard” (Deschideți tabloul de bord) în tool tip. Este doar o pictogramă în partea dreaptă a pop-up-ului atunci când faceți clic pe pictograma din browser, arată ca o pictogramă de setări. Apoi selectați fila care spune „My filters” (Filtrele mele) și lipiți codul furnizat înăuntru.

În AdBlock Plus, faceți clic pe pictograma ABP din partea dreaptă a browserului și faceți clic pe pictograma de setare din dreapta sus. Apoi mergeți la „Advanced” (Avansat) în meniul din stânga, mergeți în partea de jos și faceți clic pe butonul care spune „Start Creating my Filter List” (Începeți să creați lista mea de filtre). Puteți lipi acolo și codul furnizat. Nu am testat-o pe Ad Block Plus la fel de mult ca pe UBlock, deoarece nu am văzut un motiv pentru a le face pe amândouă, așa că procedați cu prudență.

De asemenea, probabil că ați putea adăuga altele pentru alte elemente pe care doriți să le eliminați din browser. 

mekineer

Utilizați un script de utilizator care a fost creat de Charlie Hayes, pe Greasemonkey, Tampermonkey sau Violentmonkey. Cred că l-am găsit pe site-ul Greasyfork, dar nu mai este acolo. Am găsit o versiune mai veche în altă parte. Versiunea pe care o am eu este din 9 iunie 2018. Am pus-o la dispoziție pentru descărcare la adresa https://nerdondemand.com/remove-google-people-also-search-for.user.js. De asemenea, o puteți crea singur:

// ==UserScript==
// @name     Remove google 'people also search for'
// @namespace   http://userstyles.org
// @description  Remove annoying 'people also search for' box that shows up on google results when you click back.
// @author    Charlie Hayes
// @homepage   https://userstyles.org/styles/157106
// @include    http://google.com/*
// @include    https://google.com/*
// @include    http://*.google.com/*
// @include    https://*.google.com/*
// @run-at    document-start
// @version    0.20180315072605
// ==/UserScript==
(function() {var css = [
  ".s + div, .exp-outline { ",
  "    display: none;",
  "}"
].join("
");
if (typeof GM_addStyle != "undefined") {
  GM_addStyle(css);
} else if (typeof PRO_addStyle != "undefined") {
  PRO_addStyle(css);
} else if (typeof addStyle != "undefined") {
  addStyle(css);
} else {
  var node = document.createElement("style");
  node.type = "text/css";
  node.appendChild(document.createTextNode(css));
  var heads = document.getElementsByTagName("head");
  if (heads.length > 0) {
    heads[0].appendChild(node);
  } else {
    // no head yet, stick it whereever
    document.documentElement.appendChild(node);
  }
}
})();

gangsthurh

Folosind extensia uBlock Origin Chrome (funcționează începând cu 19 ianuarie 2020):

 1. Mergeți la chrome-extension://cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm/dashboard.html#1p-filters.html
  (dacă nu funcționează, mergeți la Chrome://extensions și apoi la „uBlock” și apoi la „details” și apoi la „extension options”

 2. Introduceți acest lucru pe linia de jos:
  www.google.com##[class*=”g kno-kp mnr-c g-blk”]

 3. Gata cu sugestiile enervante pe lângă care trebuie să treci

Dacă filtrul nu a funcționat, atunci apăsați Ctrl+Shift+C pe un exemplu de căutare Google, treceți cu mouse-ul peste caseta care conține sugestiile și găsiți numele clasei, apoi înlocuiți-l în codul filtrului (între ghilimele).