Cum să te identifici cu serviciile de pe FreeNode.net și să navighezi pe toate canalele IRC? (Aplicații web, Irc)

franz1 a intrebat.

Încerc să accesez un canal IRC pe FreeNode.

Pot să accesez doar unele canale IRC, dar nu la toate. De exemplu, pot accesa #wikipedia-en-help canal, dar când încerc să accesez #git sau #github canale, primesc următorul mesaj:

Nu se poate intra pe canal (+r) – trebuie să vă identificați cu serviciile – vezi https://freenode.net/kb/answer/registration

Mă aflu pe site-ul Freenode dar nu prea înțeleg cum să mă înregistrez sau să mă identific.

Cum pot să mă identific cu serviciile pentru a putea utiliza +r canale?

Comentarii

  • Ați citit pagina web freenode.net/kb/answer/registrare care conține instrucțiuni? Există părți specifice pe care nu le înțelegeți? Așa cum este acum, orice răspuns pe care l-aș putea posta ar fi practic o copie exactă a acelei pagini web. –  > Por user1686.
  • @grawity „Înregistrează-ți porecla IRC: /msg NickServ REGISTER parola [email protected]” Unde ar trebui să scriu comanda de mai sus? –  > Por franz1.
1 răspunsuri
Worthwelle

Nu ai spus ce client IRC folosești, așa că voi folosi Freenode’s Kiwi chat ca un exemplu.

Cei mai mulți clienți IRC vor avea file pentru fiecare canal în care te afli și pentru fiecare conversație de mesagerie privată pe care o ai cu un utilizator. De asemenea, vor avea, în general, un canal Status. Acest canal oferă informații despre server și despre conexiunea ta la serverul respectiv.

Pentru a vă înregistra cu serviciile Freenode, trebuie să trimiteți un mesaj lui NickServ, care este în esență un bot. Site-ul /msg comandă este utilizată pentru a începe o conversație prin mesaje private cu un utilizator sau, în acest caz, cu un bot. Comanda poate fi introdusă în orice filă asociată cu rețeaua în care vă aflați.

Dacă folosiți chat-ul Kiwi, există o singură rețea: Freenode.

Puteți scrie comanda /msg NickServ REGISTER password [email protected] (unde înlocuiți password cu parola dvs. și [email protected] cu adresa dvs. de e-mail) în oricare dintre filele pe care le vedeți în imaginea de mai sus.

Acest lucru va crea o nouă filă în care robotul NickServ vă va răspunde. Puteți apoi să emiteți comenzi către bot fără a fi nevoie de /msg NickServ porțiunea dacă introduceți comenzile în acea filă specifică de mesaje private.

După ce te-ai înregistrat, va trebui să IDENTIFY cu NickServ de fiecare dată când vă conectați. Veți face acest lucru fie folosind /msg NickServ IDENTIFY password:

IDENTIFY identifies you with services so that you
can perform general maintenance and commands that
require you to be logged in.

Syntax: IDENTIFY <password>

You can also identify for another nick than you
are currently using.

Syntax: IDENTIFY <nick> <password>

Example:
    /msg NickServ IDENTIFY foo
    /msg NickServ IDENTIFY jilles foo

sau puteți introduce parola pe pagina de conectare:

Tags: