Cum se adaugă un contact în Gmail din e-mailul primit (Aplicații web, Gmail, Contacte Google)

JamesHenare a intrebat.

Dacă o persoană nouă îmi trimite un e-mail în Gmail și vreau să o adaug la contacte, în prezent metoda mea este:

  1. arată detaliile mesajului
  2. copiez e-mailul de contact
  3. contacte/ contact nou
  4. completați informațiile relevante
  5. lipiți e-mailul
  6. salvați contactul

Cu siguranță există o modalitate mai bună! Tot speram să poți da clic pe numele lor în antetul e-mailului și să existe o opțiune de adăugare.

Există ceva de genul ăsta pe care nu-l găsesc?

Comentarii

  • Dacă mai contează, puteți modifica setarea „Create contacts for auto-complete” (Creați contacte pentru completare automată) astfel încât orice persoană căreia îi răspundeți să fie adăugată automat la contactele „Other” (Alte contacte). –  > Por ale.
4 răspunsuri
ale

Deși răspunsul lui Lipis încă funcționează, există și o altă metodă.

Cu mesajul deschis, plimbați cursorul mouse-ului peste numele expeditorului. Va apărea o carte de informații. Dacă adresa nu se află deja în contactele dvs., puteți face clic pe butonul „Add to Contacts” pentru a deschide un formular de editare a contactului cu numele și adresa de e-mail deja completate.

(În acest caz, se va folosi Add and invite (Adăugare și invitație) este pentru a adăuga persoana în cercurile dvs. de pe Google+).

Lipis

Deschideți e-mailul și faceți clic în colțul din dreapta sus pe săgeată. Acolo găsiți o opțiune pentru a adăuga contactul. Aici o captură de ecran:

Comentarii

  • Nu funcționează din 2013. –  > Por leonbloy.
  • @leonbloy: Funcționează pentru mine. Poți să explici mai pe larg ce înseamnă „nu funcționează”? –  > Por ale.
user35624

Da, lucrurile s-au schimbat din 2010 încoace.

Nu sunt sigur de modul „corect”, dar iată singura modalitate pe care am găsit-o:

în dreapta mesajului vei vedea o căsuță cu numele expeditorului. Sunt trei pictograme – a treia este o săgeată în jos și, când treceți deasupra ei, scrie „Mai multe acțiuni”.

Dați clic și selectați „Edit contact details”. Acum puteți rescrie numele în forma pe care o doriți, dacă doriți, și există o pictogramă pentru a adăuga numele la contactele dumneavoastră. Software-ul pare să adauge contactul atât la „My contacts” (Contactele mele), cât și la un grup, dacă alegeți un grup; în acest caz, puteți să vă întoarceți din nou la contact și să debifați linia „My contacts” (Contactele mele) dacă doriți ca persoana să fie doar într-un grup și nu și în lista generală de contacte.

Sper că aceste informații vă vor fi de ajutor.

Michael Louis Allen

Am încercat timp de aproape o oră, nu funcționează. Am trimis un e-mail unei persoane care nu se află în lista mea, mi-a răspuns, arătând că adresa de e-mail pe care am folosit-o este corectă. Dacă trec peste adresa de răspuns, nu se întâmplă nimic, nu apare nimic. Dacă fac clic dreapta pe numele lui pe răspuns, primesc lista standard de opțiuni; înapoi, reîmprospătare, salvare ca (care salvează răspunsul ca text), etc., până la „inspectare”. Nicăieri nu există vreo modalitate de a salva informațiile de contact. Alte răspunsuri la această întrebare pe care le-am căutat aproape toate îmi spun să dau clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta al e-mailului și aș obține opțiunea de „adăugare”. Dacă fac clic pe cele trei puncte din dreapta răspunsului, obțin lista standard de opțiuni; răspuns, redirecționare, filtrare mesaje de acest tip, imprimare etc., până la „marcare ca necitit”, dar „adăugare” nu apare. Dacă intru în aplicația google, contacte, pot importa un întreg fișier de contacte dintr-un alt program, dar nu există nicio opțiune pentru a adăuga un singur contact dintr-un e-mail. Singura modalitate de a-l adăuga este să reintroduc manual informațiile în google contacts. Windows Outlook făcea toate acestea mult mai ușor.