Din moment ce comentariile de pe YouTube nu scad din punctaj, la ce sunt folosite de fapt? (Aplicații web, Youtube, Interfață Utilizator)

Revetahw spune Reinstaurați-o pe Monica a intrebat.
a intrebat.

Comentariile de pe Youtube arată în prezent așa:

Atunci când votezi în sus un comentariu, simbolul „thumbs up” devine albastru pentru tine și un punct se adaugă imediat la scor, ceea ce face ca acesta să arate așa:

Atunci când votați un comentariu în sens negativ, simbolul „thumbs down” devine, de asemenea, albastru pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, nu se scade nimic din scorul comentariului. De asemenea, YouTube nu afișează separat voturile negative. În schimb, arată astfel:

Ce face de fapt YouTube cu voturile negative?

Presupun că este ceva de genul având în vedere că au un buton de vot negativ. (Spre deosebire de abordarea „doar în sus” a comentariilor SE, de exemplu, care ar fi alegerea logică dacă downvotes nu ar face nimic oricum).

Are vreo legătură cu ce comentarii sunt afișate și care nu? Este un fel de chestie sub acoperire pe care majoritatea utilizatorilor nu o vor înțelege?

2 răspunsuri
ale

Ca multe altele pe care le face Google, doar Google poate răspunde. Nu găsesc nicio declarație oficială despre ce este, dar sunt mulți oameni care se plâng de asta.

O singură conjectură sugerează că Google o folosește ca un semnal pentru a ști ce comentarii să filtreze automat. Citez din Blogul oficial al YouTube:

În primul rând, am îmbunătățit sistemul de clasificare care reduce vizibilitatea comentariilor nedorite. Funcționează – rata de respingere a comentariilor a scăzut cu peste 35 % pe YouTube.

Acest lucru are sens pentru mine. În primul rând, nimănui nu-i place să vadă că lucrurile sale sunt criticate. (Vezi toate isprăvile care apar în mod constant pe Stack Exchange). De asemenea, cred că „thumbs down” este un semnal ușor diferit de „thumbs up”. Dacă o persoană votează în sus și o persoană votează în jos la un comentariu, meh. Dar dacă 50 de persoane votează în sus și 35 de persoane votează în jos, asta mi-ar indica faptul că ar putea fi ceva semnificativ în neregulă cu comentariul respectiv. Cred că oamenii sunt înclinați să voteze în sus ceva cu care sunt de acord sau pe care îl găsesc ușor amuzant, dar probabil că nu vor vota în jos decât dacă îi „deranjează” cu adevărat. (Cred că acest lucru este valabil mai ales în cazul în care un vot negativ nu afectează „scorul”).

Bineînțeles, în lipsa unei declarații oficiale din partea Google, tot ce veți obține sunt speculații.

Mike S.

Se pare că am găsit acest fir târziu, dar comentariile mele par să fie îngropate de YouTube. Pot parcurge sute de comentarii, toate cu cel puțin un upvote. Și apoi sunt comentariile mele cu nimic. Cred că algoritmul lor îngroapă comentariile de la conturile care primesc prea multe downvotes. În cazul meu, probabil că sunt membri ai unui partid politic opus care se simt jigniți de comentariile pe care le postez.