Este posibil să se adauge un echivalent al casetei de selectare/butonului? (Aplicații web, Google Sheets)

dlanod a intrebat.

Ceea ce caut este o activare/dezactivare cu un singur clic sau o comutare sub o anumită formă. Cel mai aproape am ajuns este editarea manuală a unei celule pentru a introduce un 0 sau 1, dar sper că există un model mai frumos.

Știu că nu există nicio funcționalitate de checkbox într-un Google Sheets, dar există o modalitate de a obține cumva o funcționalitate echivalentă?

Comentarii

 • Un alt răspuns bun care se aplică și aici: webapps.stackexchange.com/a/58739 –  > Por Matthijs Wessels.
 • În cele din urmă, Google tocmai a adăugat o funcționalitate încorporată pentru a utiliza casetele de control, astfel încât de acum înainte răspunsul lui Rubén ar putea fi răspunsul corect și mai simplu pentru majoritatea oamenilor. –  > Por sergioFC.
7 răspunsuri
Rubén

Google a lansat săptămâna trecută (aprilie 2018) o funcționalitate pentru a insera casete de selectare pe celule. Trebuie doar să selectați o celulă, click pe meniul Insert > Checkbox

Pentru mai multe detalii, consultați Adăugați & utilizați casetele de verificare.

NOTĂ:

 • Valorile implicite pentru casetele de control sunt TRUE / FALSE, dar acestea pot fi personalizate pentru a utiliza orice valoare ca echivalent al casetei de control MARK/UNMARKED. Dacă celulele dvs. au deja date, selectați celulele, apoi selectați Data > Data Validation… (Date > Validare date…) pe Criteria (Criterii) selectați Checkbox (Căsuță de control), apoi se va afișa o casetă de introducere a valorilor TRUE / FALSE (Adevărat / Fals) care urmează să fie utilizate.

 • În conformitate cu Detalii suplimentare despre noul înregistrator de macro și opțiunile de formatare din Google Sheets acest lucru ar putea dura câteva săptămâni pentru a fi disponibil pentru toate conturile. În cazul meu, acest lucru este disponibil pentru un cont G Suite, dar nu este încă disponibil pentru celelalte conturi ale mele. Acum ar trebui să fie disponibil pentru toate conturile


În legătură cu

 • Adăugați o casetă de selectare cu un script

Comentarii

 • Am deja valori în foaia mea (0, 1), dar dacă inserez noua casetă de selectare, aceasta este întotdeauna necompletată. Există o modalitate de a converti valorile mele în casete de control bifate sau nebifate corespunzător? –  > Por WoodrowShigeru.
 • @WoodrowShigeru consultați webapps.stackexchange.com/a/119309/183114 pentru o soluție de rezolvare. –  > Por Davide Fiocco.
 • Păcat, am făcut-o manual până acum. Dar asta pare 1oo% ca și cum ar fi funcționat. –  > Por WoodrowShigeru.
Mark Emery

Asta a fost mult prea complicat, există o modalitate MULT mai simplă de a face acest lucru, am adăugat un alt câmp „casete de verificare rapidă și ușoară”, o modalitate rapidă și ușoară de a face acest lucru este să:

 1. Faceți clic dreapta pe celulă, selectați „Validarea datelor”
 2. Sub Criterii, selectați „Listă de elemente”
 3. În câmpul „List of items”, lipiți acest lucru: ☐,☑
 4. Salvați. Ar trebui să aveți acum o listă derulantă cu ambele opțiuni de mai sus.

Iată! Fără foi suplimentare, fără codificare, fără nimic. Dacă vreți să fiți fantezist, puteți crea o opțiune de „Formatare condiționată” în care ☑ pătratele sunt VERZI și ☐ pătratele sunt ROȘII.

Am inclus un exemplu în foaia pe care mi-ați furnizat-o.

Comentarii

 • ☐,☒ – acestea arată mult mai bine pe placul meu –  > Por grandrew.
 • Acest lucru este foarte util. Ty. Personal, am găsit o simplă bifă mai atrăgătoare. În lista de validare a datelor am adăugat pur și simplu semnul de control. Acest lucru lasă efectiv celula goală și opțiunea de a adăuga o bifă 😀 ✓ –  > Por Jarmerson.
 • ☐,☑,☒. Aceasta este alegerea mea de opțiuni. –  > Por juanmah.
Matthijs Wessels

Cea mai bună soluție de checkbox pe care am văzut-o până acum este cea folosită în acest șablon (Aici este un document public creat de șablon, pe care îl puteți vizualiza fără să vă conectați la Google Drive).

Ei au două celule într-o foaie suplimentară cu un caracter sau imagine a unei casete de bifat neselectate și una a unei casete de bifat selectate. Apoi, în celula în care doriți să folosiți caseta de selectare, setați validarea datelor la „Items from a list” și „Create list from range” și selectați cele două celule cu caracterele/imaginile. Veți obține apoi o listă derulantă în acea celulă în care puteți selecta oricare dintre opțiuni.

Acest lucru nu oferă posibilitatea de activare/dezactivare cu un singur clic, dar este destul de aproape.

Actualizare: Tocmai am setat documentul ca fiind editabil de către oricine. Fără asta nu ați putea vedea cum funcționează selecția.

MelanieSazegar

Am folosit soluția lui Matthijs, care a funcționat pentru mine. Mi-a fost totuși greu să urmăresc și să înțeleg răspunsul lui, așa că iată soluția pas cu pas:

 1. Utilizați acest șablon
 2. Copiați ambele căsuțe de control de pe foaia „Funcție”
 3. Reveniți la fișierul Drive și adăugați o altă foaie
 4. Numiți noua foaie „Funcție”
 5. Lipiți ambele casete de control în celulele A1 și A2
 6. Copiați caseta de control goală din A1
 7. Întoarceți-vă la foaia din fișierul Drive în care aveți nevoie de caseta de control
 8. Lipiți caseta de control goală în celula în care doriți să aveți o casetă de control
 9. Selectați Data > Validation
 10. În meniul derulant „Criteria”, selectați „List from a range” (Lista dintr-un interval)
 11. În câmpul de lângă această listă derulantă, introduceți „Function!A1:A2”
 12. Faceți clic pe „Save”. Căsuța de control ar trebui să aibă acum un buton de validare în formă de triunghi mic, situat în partea de sus a celulei căsuței de control.
 13. Copiați caseta de verificare & lipiți în toate celelalte celule în care aveți nevoie de o casetă de verificare

Comentarii

 • Este minunat că ați oferit un șablon, dar va mai fi util răspunsul dumneavoastră dacă acel link nu mai funcționează? –  > Por ale.
 • Mulțumesc că m-ați anunțat, am actualizat linkul, acum oricine ar trebui să îl poată deschide. –  > Por MelanieSazegar.
 • Ceea ce ar fi ideal ar fi să nu vă bazați pe un link ca parte a răspunsului dumneavoastră; mai degrabă, să includeți și instrucțiuni despre cum să configurați o foaie de calcul ca șablonul dumneavoastră. În acest fel, în cazul în care ștergeți foaia de calcul în viitor sau dacă se întâmplă altceva cu ea, utilizatorii pot folosi în continuare pe deplin răspunsul dvs.; nu ezitați să păstrați totuși link-ul acolo, deoarece având acces la un șablon are economisește oamenilor ceva efort. 🙂 –  > Por SightSpirit.
 • Bună idee să faci o astfel de scriere. Atenție însă că oamenii îți vor edita șablonul.   > Por Matthijs Wessels.
 • @MatthijsWessels da, ai dreptate, oamenii au început deja să editeze șablonul lol. Ah, bine, am încercat! –  > Por MelanieSazegar.
Dan

După cum a menționat Rubén Google Sheets are acum căsuțe de control reale. Căsuțele de verificare standard TRUE/FALSE pot fi inserate prin din meniul Insert (Insert > Checkbox). Dar puteți, de asemenea, să inserați valori personalizate pentru stările bifat și debifat folosind Validarea datelor pentru a insera casete de verificare (valorile pot fi numere sau șiruri de caractere).

Atenționări la utilizarea metodei Data Validation (Validare date):

 1. Nu inserați mai întâi căsuțe de control din meniul Insert (Inserare). Începeți cu celule goale.
 2. După adăugarea căsuțelor de bifat prin această metodă, valorile celulelor nu vor fi setate la valoarea debifată pe care o specificați în fereastra de validare a datelor. Trebuie să bifați și să debifați manual celulele pentru ca valoarea să fie actualizată la acea valoare debifată.

Pagina de ajutor de la Google

Postarea mea de pe blog despre casetele de control din Sheets în care discut despre cele de mai sus mai în detaliu.

Comentarii

 • Aceasta este o caracteristică nouă. Nu a existat înainte. Dar acesta este răspunsul corect. –  > Por oᴉɹǝɥɔ.
dlanod

Da, este posibil. http://code.google.com/googleapps/appsscript/articles/bracket_maker.html are un exemplu bun, inclusiv modul de adăugare a unui buton la o foaie de calcul pentru a rula un script Google Apps în secțiunea 4. Acesta poate fi apoi folosit pentru a scrie 0/1 într-o celulă ascunsă.

Comentarii

 • Această abordare nu vă permite doar să adăugați butoane în meniu? –  > Por Matthijs Wessels.
alexkovelsky

Mai există o altă opțiune posibilă: un buton care marchează celula selectată ca fiind „bifată” sau „debifată”. Acest lucru necesită doi pași: 1) click pe celulă; 2) click pe buton pentru a bifa sau debifa celula.

 1. Introduceți o imagine în foaia de calcul („Insert”> „Image…”)
 2. Puteți să o mutați, de exemplu, pe primul rând și apoi să înghețați acest rând, astfel încât să fie întotdeauna vizibilă
 3. Deschideți editorul de scripturi („Tools”> „Script Editor…”)
 4. Copiați această funcție:

   function toggleCheckBox() {
   var cell = SpreadsheetApp.getActiveSheet().getActiveCell();
   if(cell.getValue() != '☑')
    cell.setValue('☑');
   else
    cell.setValue('☐');
   }
  
 5. Salvați scriptul, închideți-l și reveniți la foaia de calcul.

 6. Faceți clic pe imaginea pe care ați inserat-o și alegeți „Assign script”. Introduceți numele funcției: toggleCheckBox.

 7. Este posibil să vi se ceară permisiunea atunci când faceți clic pentru prima dată pe imagine.