Foi: Condensarea unei coloane cu celule goale (Aplicații web, Google Sheets, Validarea Datelor, Validarea Datelor Din Foile Google)

ChaimKut a intrebat.
a intrebat.

Am o foaie Google Sheet cu mai multe coloane, iar unele dintre coloane au celule goale în locații arbitrare. Vreau să „condensez” coloanele, adică pur și simplu să deplasez în sus toate celulele din coloană, astfel încât coloana să fie formată doar din celule cu valori în interior. Toate fișierele mele Google căutări în Google oferă rezultate pentru eliminarea unor rânduri/coloane întregi goale, dar nu se referă la tratarea celulelor goale la nivel de rând/coloană.

O foaie demonstrativă poate fi găsită aici.

Comentarii

  • Vă rugăm să adăugați o scurtă descriere a eforturilor dvs. de căutare/cercetare, așa cum este sugerat în secțiunea Cum să întrebați și un link către o foaie de calcul demo –  > Por Rubén.
  • Ați încercat să utilizați instrumentul încorporat Data>Sort Range? Selectați Coloana A, alegeți Date> Sortare interval după coloana A, sortare A->Z; Selectați Coloana B, alegeți Date> Sortare interval după coloana B, sortare A->Z; Selectați Coloana C, alegeți Date> Sortare interval după coloana C, sortare A->Z. –  > Por Tedinoz.
  • @Tedinoz Dar acest lucru ar fi în mod necesar sortați valorile din celule. Vreau ca acestea să își păstreze ordinea actuală nesortată, așa cum este. –  > Por ChaimKut.
  • Întrebarea dvs. a fost pusă și a primit răspuns anterior. Consultați Eliminarea doar a celulelor goale (nu și a rândurilor) în Google Sheets unde @player0 oferă atât soluții de script, cât și de formulă. Ar trebui să dați upvote la una dintre ele. FWIW, acesta a fost răspunsul meu Google; a durat 3 minute pentru a găsi soluția. –  > Por Tedinoz.
  • @Tedinoz Mulțumesc, mă bucur să știu că există o comunitate primitoare și lipsită de prejudecăți aici, la Web Applications. 1) Întrebarea StackOverflow „Eliminarea doar a celulelor goale (nu și a rândurilor) în Google Sheets” nu apare în prima pagină de rezultate Google imgur.com/0Vq8wNW . 2) Căutarea Google la care ați făcut legătura ‘google sheets script remover empty cells’ scrie greșit cuvântul ‘remove’. 3) Sunt în continuare interesat să găsesc o soluție mai simplă decât scriptingul, deoarece cu siguranță nu este ideal pentru utilizatorul mediu pe ‘Aplicații Web’. –  > Por ChaimKut.
1 răspunsuri

utilizare:

=ARRAYFORMULA({A1:C1; TRANSPOSE(SPLIT(TRANSPOSE(QUERY(A2:C,,999^99)), " "))})


Props: Player0

Comentarii

  • După cum se observă în comentariile la răspunsul lui Player0, această soluție a) nu funcționează dacă valorile din celule sunt mai mult de 1 cuvânt b) necesită menținerea datelor în două locații separate (datele originale și noile date după ce spațiile sunt eliminate). Se pare că va trebui să insistăm în continuare pentru a găsi o soluție potrivită. –  > Por ChaimKut.
  • Acest răspuns funcționează perfect cu exemplul dvs. de date. Ați omis unele informații importante din întrebarea dumneavoastră? –  > Por Tedinoz.