Mi-am dezactivat filtrul de spam în Gmail. Cum îl activez din nou? (Aplicații web, Gmail, Filtre Gmail, Prevenirea Spam-Ului)

Clark a intrebat.

Când caut pe Google, apare doar cum să îl dezactivez.

Comentarii

  • Ce ai făcut pentru a-l dezactiva? –  > Por ale.
  • Era un buton pe care scria „dezactivează filtrul de spam”. Am făcut clic pe el. Nu există niciun buton pe care să scrie „activați filtrul de spam”. –  > Por Clark.
  • „Exista un buton” – Unde era acest buton? –  > Por MrWhite.
1 răspunsuri
ale

Gmail nu are nicăieri un buton „dezactivează filtrul de spam” și nici nu a avut vreodată (doar dacă nu făceau vreun fel de test A/B ciudat, dar am dubii că ar face asta vreodată). Dacă ai văzut unul, probabil că a fost pus acolo de o terță parte. Fie că extensia terță parte (?) este acolo pentru a vă ajuta cu e-mailul dumneavoastră, fie că este rău intenționată și încearcă doar să vă facă să primiți spam-uri pe care nu le doriți.

În orice caz, ceea ce a făcut probabil acel „buton” a fost să creeze un filtru care să se potrivească cu toate mesajele primite și care are bifată opțiunea „never send to spam”. Trebuie să ștergeți acel filtru. De asemenea, probabil că trebuie să vă antrenați din nou detectoarele de spam, asigurându-vă că raportați mesajele spam care încă se află în căsuța de primire ca fiind spam.

Rețineți că există o funcție de administrator în G Suite care le permite administratorilor să dezactiveze filtrele de spam, dar aceasta nu este în general disponibilă pentru utilizatorii obișnuiți și apare în orice caz în interfața de administrator, așa că nu pare să se aplice în acest caz.