Pe Facebook, care este diferența dintre perete și cronologie? (Aplicații web, Facebook, Cronologie Facebook)

John Sonderson a intrebat.
a intrebat.

Care este diferența dintre perete și cronologie? În ce fel se comportă diferit aceste două elemente? De asemenea, care este diferența dintre wall și news feed?De asemenea, mini feed și jurnalul de activitate sunt același lucru? De asemenea, ce este FBML?

2 răspunsuri
mack nordstrum

Zidul este practic vechiul nume pentru Timeline, când Facebook a introdus Timeline, a redenumit zidul Timeline.

Fluxul de știri este un flux al activităților prietenilor dvs. pe Facebook. Peretele (aka Timeline) este propria listă de activități pe care le-ați desfășurat pe Facebook.

Mini feed-ul este cunoscut și sub numele de bara Ticker, care arată un flux condensat „în timp real” a ceea ce prietenii dvs. „apreciază”, „comentează”, „postează”, „participă” etc., într-o coloană îngustă din dreapta fluxului de știri. Jurnalul de activități afișează o listă a activităților pe care le-ați făcut pe Facebook, inclusiv lucrurile pe care le-ați apreciat, comentat, în care ați fost etichetat etc. și vă permite fie să ștergeți acele activități, fie să le limitați vizibilitatea pe cronologia dvs.

FBML a fost un limbaj de prezentare a paginilor web bazat pe HTML, utilizat pentru crearea de conținut în aplicațiile Fan Page, Facebook a eliminat treptat această tehnologie.

Comentarii

  • Vă mulțumim pentru răspuns. Acum văd Ticker-ul: acesta apare doar în extrema dreaptă a browserului web atunci când browserul este extins pe orizontală pentru a ocupa o bună parte din spațiul orizontal. În acest caz, apare pe toate paginile și ocupă a patra coloană de HTML pe paginile Home și Profile. O astfel de coloană are în partea de sus Ticker-ul și în partea de jos o aplicație de chat care afișează câteva contacte online și offline. Mulțumesc. –  > Por John Sonderson.
  • Mai am încă o întrebare conexă. Care este diferența dintre ceea ce apare în Ticker și ceea ce apare în secțiunea Notificări, care poate fi accesată făcând clic pe pictograma globului din partea de sus a paginii? Vă mulțumim. –  > Por John Sonderson.
John Sonderson

Fluxul de știri este ceea ce apare în coloana centrală de conținut de pe Facebook după ce vă conectați (sau când faceți clic pe Acasă în legăturile din antet) și constă într-o secvență de postări selectate algoritmic în ordine cronologică inversă pe care prietenii dvs. le-au postat pe cronologiile lor (fie prin încărcarea conținutului, fie prin partajarea conținutului găsit pe cronologiile altor persoane), sau pe care cineva le-a postat pe cronologia unuia dintre prietenii dvs. (tot prin încărcare sau partajare), sau pe care un prieten le-a postat pe cronologia dvs. O altă modalitate de a face ca ceva să apară în fluxul de știri al tuturor prietenilor dvs. este să dați „Like” la ceva (Like-urile apar, de asemenea, în jurnalul dvs. de activitate, dar nu și în cronologia dvs.).

Jurnalul de activitate (accesat prin încărcarea mai întâi a paginii de profil, fie dând clic pe numele dvs. în legăturile din antet, fie pe numele dvs. în bara laterală din stânga și apoi făcând clic pe View Activity Log), afișează toate activitățile dvs. și activitățile prietenilor dvs. legate de dvs. în ordine cronologică inversă. Jurnalul de activitate înlocuiește ceea ce înainte se numea mini feed. Pe de altă parte, cronologia înlocuiește ceea ce înainte se numea perete. Cronologia este locul în care se află toate postările dvs. Cronologia este afișată în mod implicit în coloana centrală de conținut de pe Facebook atunci când vă accesați profilul făcând clic pe numele dumneavoastră. Din câte îmi dau seama, cronologia va conține un subset de informații care apar în jurnalul de activitate.

FBML a fost o versiune restrânsă de HTML pentru Facebook folosită pentru a formata textul în postări, care nu mai este utilizată. Atunci când oamenii fac postări, vă pot eticheta cu un nume de utilizator Twitter (un @ urmat de numele dvs.) pentru ca postarea să apară în cronologia dvs. Puteți șterge postările de pe cronologia dvs. după cum doriți, făcând clic pe pictograma mică „x” din partea dreaptă-sus a fiecărui element din cronologie.

De asemenea, oamenii pot încorpora hashtag-uri în mesaje (formate din tasta # urmată de un cuvânt cheie) pentru a permite ca acest conținut să fie indexat pentru căutările care utilizează un astfel de hashtag.

Am găsit câteva dintre răspunsurile la întrebarea mea pe Wikipedia, , iar altele jucându-mă cu interfața Facebook.