Cum generează o hartă minecraft biome finder generează harta (Dezvoltarea jocurilor, Generare Procedurală, Coordonate)

MMJM a intrebat.
a intrebat.

Cum generează chunkbase biome finder o hartă bazată pe semințe? Eram curios dacă chunkbase cunoaște formula secretă de generare a hărții? Sau folosește alte formule matematice cum ar fi scalarea, maparea etc…

Iată punctul meu principal: Dacă generez o hartă în minecraft și iau acea sămânță minecraft. Dacă plasez acea sămânță minecraft în biome finder, Acesta generează, de asemenea, aceeași lume pe care minecraft a generat-o. Dacă plasez coordoanele în acel biome finder, îmi arată, de asemenea, poziția corectă în lumea minecraft.

Cum este posibil să generezi o lume asemănătoare cu cea din minecraft fără să cunoști formula secretă? Este posibil acest lucru?

Aici este site-ul https://chunkbase.com/apps/biome-finder

Aceasta este prima mea întrebare și nu sunt un adevărat game dev(vreau doar să știți). Dacă vreți să înlătur această întrebare, spuneți-mi.

Comentarii

  • Întrebarea ta reală este „Cum se poate I să implementez acest algoritm?” atunci? Întrebarea prin intermediul unui proxy („cum a făcut-o altă persoană?”) rareori primește răspunsuri utile. Ce încerci să faci / ce problemă încerci să rezolvi? Am putea fi capabili să modificăm întrebarea dvs. pentru a ajunge mai precis la ceea ce aveți nevoie de fapt.  > Por DMGregory.
  • Vreau să implementez algoritmul pentru că voi face o aplicație web pentru vizualizarea lumilor minecraft. (La nivel local)-  > Por MMJM.
  • Atunci, mai întâi, editează-ți întrebarea pentru a întreba despre adevărata ta problemă: vizualizarea lumilor Minecraft. Dacă vrei să vizualizezi bucăți pe care jucătorul le-a explorat/modificat, s-ar putea să nu ai nevoie deloc de generator și poți vizualiza în schimb datele salvate ale bucăților din joc. Dacă doriți să vizualizați chunks nemaivăzute, atunci ar trebui să începeți prin a cerceta sursele disponibile – chiar și doar căutând „Algoritmul Minecraft” dă naștere la o mulțime de piste, inclusiv mostre de cod. Includeți în întrebarea dvs. detalii despre cercetările dvs. și despre modul în care ați încercat să le aplicați și unde v-ați împotmolit-  > Por DMGregory.
  • Votez pentru a închide această întrebare ca fiind off-topic, deoarece nu se referă la dezvoltarea de jocuri-  > Por Philipp.
1 răspunsuri
Bálint

Poate face o varietate de lucruri pentru a realiza acest lucru.

Poți fie să interfațezi serverul oficial folosind un wrapper făcut la comandă, care îl reduce la un generator de lumi, aruncând pe fereastră orice fizică și actualizări de joc, apoi trimite datele către clientul care rulează pe site folosind websockets sau AJAX. Acest lucru este legal, din câte știu eu, deoarece serverul este tratat ca o cutie neagră. Serverul Bukkit original a făcut acest lucru și a intervenit doar în anumite momente pentru a face orice modificare legată de plugin.

Sau puteți implementa totul în JavaScript, inclusiv generatorul aleatoriu pe care îl folosește Java, algoritmul exact de zgomot pe care se bazează jocul și detaliile generatorului de lumi. Totuși, acest lucru nu este doar lent, ci și predispus la erori, deoarece orice mic detaliu poate schimba major rezultatul generatorului. De asemenea, necesită fie o inginerie inversă grea, fie dezasamblarea jocului, ceea ce nu este la fel de clar pe site-ul de legalitate bazat pe EULA:

Deși vă acordăm permisiunea de a instala pe dispozitivul dvs. și de a juca jocul nostru, noi suntem în continuare proprietarii acestuia. Suntem, de asemenea, proprietarii mărcilor noastre și a oricărui conținut cuprins în Joc. Prin urmare, atunci când plătiți pentru Jocul nostru, cumpărați o licență pentru a juca / utiliza Jocul nostru în conformitate cu acest EULA – nu cumpărați jocul în sine. Singurele permisiuni pe care le aveți în legătură cu Jocul și cu instalarea acestuia sunt permisiunile stabilite în acest EULA.

Orice Mods pe care le creați pentru Joc de la zero vă aparțin (inclusiv Mods pre-run și Mods în memorie) și puteți face ce doriți cu ele, atâta timp cât nu le vindeți pe bani / încercați să faceți bani din ele și atâta timp cât nu distribuiți versiuni modificate ale Jocului. Rețineți că un Mod înseamnă ceva care este opera dvs. originală și care nu conține o parte substanțială din codul sau conținutul nostru. Dețineți doar ceea ce ați creat; nu dețineți codul sau conținutul nostru.

Comentarii

  • extra: site-ul specific utilizează abordarea de reimplementare pe baza codului-.  > Por Bálint.