Cum pot face o misiune care necesită un anumit număr de un anumit obiect? (Dezvoltarea jocurilor, Rpg, Evenimente, Quest-Uri, Rpg Maker Mv)

sketcherskt a intrebat.

Încerc să creez o misiune (în RPG Maker MV) în care jucătorul trebuie să colecteze 35 de fructe de pădure. Dar când mă duc să creez ramura condiționată, iată ce văd:

Nu mă lasă să adaug o limită de număr, deci practic tot ce trebuie să facă jucătorul este să colecteze 1 boabe pentru a finaliza misiunea.

Cum pot schimba acest lucru, astfel încât jucătorul trebuie să colecteze 35 de fructe de pădure pentru a finaliza misiunea? Este aceasta o limitare a RPG Maker MV?

Comentarii

  • Folosiți un script, verificând „$gameParty.itemNumber($dataItems[yourItemId]) == amountDesired” și declanșați evenimentul dvs. pe baza acestui lucru.  > Por Exilyth.
  • @Exilyth asta se pare că ar merita să fie postat ca un răspuns pe care să-l putem vota în sus!-  > Por DMGregory.
1 răspunsuri
TheBeardyMan

Un Conditional Branch nu se poate referi direct la cantitatea unui articol, dar cantitatea poate fi copiată într-o variabilă, iar Conditional Branch poate să se refere direct la aceasta.

Înainte de Conditional Branch, inserați o Control Variables (fila 1). În panoul Variable, selectați Single, faceți clic pe butonul de lângă Single, selectați o variabilă pe care nu o utilizați pentru nimic altceva și denumiți-o „Berry Count”. În panoul Operation (Operațiune), selectați Set (Setare). În panoul Operand, selectați Game Data. Faceți clic pe butonul de lângă Game Data pentru a deschide fereastra de dialog Game Data. În caseta de dialog Game Data, selectați Item. Faceți clic pe butonul de lângă Item și selectați elementul „Berry”. Caseta de dialog Game Data ar trebui să arate astfel:

iar caseta de dialog Control Variables (Variabile de control) ar trebui să arate astfel:

În ramura dvs. condiționată, nu selectați Item (fila 4). Selectați Variable (fila 1), setați variabila la „Berry Count”, setați comparația la ≥ și setați valoarea la constanta 35. Caseta de dialog Conditional Branch ar trebui să arate astfel:

iar codul evenimentului dvs. ar trebui să arate astfel: