Cum se poate obține o astfel de iluminare în Unity pentru jocuri 2D? (Dezvoltarea jocurilor, Unitate, C#, 2D, Iluminat, Strălucire)

Frans Bergström a intrebat.

Cum aș putea realiza un efect de iluminare asemănător cu cel din acest joc?:

Nu mă refer la umbre, ci la efectul de strălucire/iluminare a cristalelor și a torțelor.

Are cineva vreun indiciu?

Mai multe imagini de pe pagina de abur a jocurilor

2 răspunsuri
Quintin Steiner

Nu am folosit niciodată Unity, așa că nu știu ce are de oferit pentru această problemă specifică, dar aș crea acest efect cu una dintre aceste metode:

  • Implementați un bloom shader. Acesta este locul în care cei mai luminoși pixeli sunt luați, blurați, apoi trași peste scenă. Aici este pagina Wikipedia despre acest lucru.
  • Creați pur și simplu o textură „glow”. Aceasta ar putea fi, de exemplu, un cerc încețoșat. Colorați-l în mod corespunzător și desenați-l deasupra obiectelor luminoase folosind un mod de amestec aditiv.

Iată la ce mă refer prin „textură luminoasă”

Comentarii

  • Textura de strălucire este probabil mai potrivită decât cea de înflorire pentru acest tip de lucru. Bloom este mai potrivit pentru cazurile în care doriți să creșteți lumini speculare sau alte tipuri de iluminare dinamică, dar pentru lucruri statice ca acesta, abordarea texturii de strălucire ar trebui să funcționeze bine și ar trebui să fie mai puțin costisitoare, cu excepția cazului în care aveți o mulțime de surse de lumină care se suprapun. De asemenea, pentru un joc de sprite ca acesta, puteți pur și simplu să includeți efectul de strălucire în sprite.-  > Por MooseBoys.
dnk drone.vs.drones

Creați un nou material, cu shaderul Sprites > Diffuse.

Selectați toate obiectele care doriți să reacționeze la iluminare, mergeți la Sprite Renderer și schimbați materialul cu cel pe care tocmai l-ați creat.

Creați un punct/spot light la Z=-1 și ar trebui să vedeți lumina.

link