Este Game Maker capabil să creeze MMORPG-ul meu? [închis] (Dezvoltarea jocurilor, Mmo, Creator De Jocuri)

Simo a intrebat.

Am o idee pentru un joc MMO pe rând și înainte de a începe concepția, trebuie să știu dacă GameMaker este programul potrivit pentru a fi folosit. Am luat deja câteva sfaturi din această întrebare și nu doresc să deschid o discuție sau să cer o părere. Tot ce vreau să știu este dacă este posibil să-mi fac jocul în GameMaker.

Cerințele mele

 1. Jocul este un MMORPG. Am căutat și am constatat că RizenEngine permite un motor MMO complet funcțional și actualizat în mod constant pentru Game Maker.

  • Jocul trebuie să fie găzduit. Pot începe cu un singur server, cu un număr limitat de jucători.
  • Jocul trebuie să permită securitatea; nu doar a conturilor de joc, ci mă gândesc deja la prevenirea trișărilor și la remedieri frecvente ori de câte ori este descoperit un nou exploit de către jucători.
 2. Jocul va avea o hartă izometrică. O hartă simplă 2.5D este ceea ce intenționez, dacă există funcționalități care să ușureze implementarea de dale pentru obstacole și viziuni din spate.

 3. Jocul va prezenta o varietate de mișcări tactice și vrăji strategice . Intenționez să fac un sistem de luptă pe rând cu un sistem de mișcare și utilizarea vrăjilor în linie de vedere.

Considerații suplimentare

 • Jocul va fi ceva de genul Dofus sau Yu Yu Hakusho: Tactici de turneu în modul de joc, fără a fi nevoie să codificăm de la zero sau să folosim tehnologii vechi precum flash.
 • Știu că va fi greu de realizat și ar putea dura ani de zile, dar acest lucru este irelevant pentru întrebare.
 • Nu cer alternative. Vreau doar să știu despre GameMaker.

Comentarii

 • haha. Nu, poate face doar jocuri simple cu ușurință și personalizarea lor poate fi foarte dificilă.  > Por Yudrist.
 • Sunt confuz… Titlul tău se referă la RPG Maker, dar etichetele & corpul întrebării tale vorbesc despre Game Maker. Acestea sunt două instrumente diferite, deci despre care dintre ele întrebi? De asemenea, se pare că aveți mai multe întrebări aici – ar trebui să vă editați mesajul pentru a pune o singură întrebare. Apoi, faceți o nouă postare dacă aveți o a doua întrebare. Încercați să vă concentrați pe „cum fac acest lucru?”. (inclusiv detalii despre ceea ce ați făcut până acum) mai degrabă decât „este posibil?” dacă doriți răspunsuri cărnoase și utile.  > Por DMGregory.
 • @DMGregory, cred că RPG Maker a fost greșeala. Toate celelalte mențiuni se referă la GameMaker, inclusiv referința la motorul pe care întrebătorul l-a cercetat deja pentru a fi folosit (RizenEngine), care este pentru GameMaker.  > Por Gnemlock.
 • Am editat întrebarea dvs. pentru a efectua o ușoară revizie; sunt de acord că întrebarea părea mult prea largă, pentru că ați pus mai multe întrebări. Prin întrebarea una singură întrebare (este game maker potrivit pentru realizarea jocului meu), și enumerând componentele de bază ale setului inițial de întrebări, un răspuns bun va aborda toate problemele dvs., răspunzând în același timp la întrebarea de bază. Sper că nu am întrecut măsura, dar cred că acest lucru face ca întrebarea dvs. să fie mult mai potrivită.  > Por Gnemlock.
 • Toate acestea par a fi întrebări pe care le-ai putea cerceta cu ușurință singur. Ați găsit deja RizenEngine, o simplă căutare pe Google pentru Game Maker isometric dă o mulțime de rezultate și există, de asemenea, o mulțime de sisteme de luptă pe rând prezente în titlurile Game Maker lansate. Se pare că nu aveți nevoie de răspunsuri aici, ci doar doriți ca cineva să valideze alegerea tehnologică pe care ați făcut-o. Nu cred că asta este în temă aici.-  > Por DMGregory.
1 răspunsuri
h.alaoui

Jocul este un MMORPG.

Dacă ai de gând să te gândești serios să faci un MMO cu Gamemaker, , trebuie să iei în considerare că vei folosi plugin-uri pentru a gestiona rețelele ca GM:Studio funcții de manipulare a rețelei nu funcționează cu adevărat decât pentru WLAN LAN și Mobile. Ar trebui să petreceți mult timp învățând despre plugin-uri pentru a gestiona rețelele, de fapt, probabil că va trebui să învățați C++ sau Javascript pentru a scrie codul serverului……În plus, va trebui să învățați GML.

Jocul va avea o hartă izometrică.

O mulțime de tutoriale dovedesc că aceasta poate fi realizată de către GameMaker vezi acest exemplu

Jocul va avea o varietate de mișcări tactice și o vrajă strategică.

Mișcarea tactică și utilizarea vrăjilor este complet posibilă cu GameMaker și, probabil, cea mai ușoară dintre întrebările pe care le-ați pus, deși este totuși un lucru greu de realizat corect pe o hartă izometrică.

Acest tutorial vă va fi de ajutor.

Concluzie globală

Da, GameMaker este capabil să vă creeze MMORPG-ul dacă folosiți plugin-urile potrivite.